Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Associaties Bij Babynamen

 • Auteur
  Berichten
 • #10568515

  Op dit moment 23 weken zwanger van een jongen. Waar de meisjes namen al klaar lagen, vinden wij jongens namen een stuk lastiger! Vanwege mijn vriend zijn relatief korte achternaam zoeken we een langere Hollandse voornaam. Namens als Maurits, Wouter en Boudewijn spreken ons aan. Toch komen ze niet vaak voor, met name de laatste. Hoewel we zelf moeten kiezen vinden we het stiekem toch leuk om hier eens te polsen, wat vinden jullie van deze namen? En zou je zelf voor een klassieke/tijdloze naam kiezen? Liefs


  Jannienne
  Bijdrager
  #10568516 Quote

  Ik ben van Belgie en enige associatie die ik heb met deze namen is dat Boudewijn een koning van Belgie is geweest. Dus die naam spreekt me niet aan daardoor.

  Verder geen associaties en doe vooral wat jullie leuk vinden! Ik hoor alvast liever klassieke namen dan de tegenwoordig “hippe” namen, die lijken voor ons dan steeds op een hoop letters bij elkaar gegooid 🙈


  Moradora
  Bijdrager
  #10568525 Quote

  Ik vind de namen Maurits en Boudewijn heel erg ouderwets en kak, sorry.🙈
  Wouter vind ik wel ok


  JoberoB
  Bijdrager
  #10568528 Quote

  Ik vind het wel prettig dat deze namen ook eens voorbij komen! Word er zelf nogal kriebelig van dat namen op het moment vooral kort zijn en op verschillende manieren geschreven en uitgesproken moeten worden (onderwijsallergie, zo heb ik een Jayden, Djayden en Jaylen in mn klas😅) In mijn man zijn familie zit een Boudewijn, vlotte jongen van 22, die we vaak zien. Positieve associatie dus. Wouter altijd leuk, maar beetje standaard in mijn persoonlijke mening, en Maurits doet mij dan weer aan de koninklijke familie denken maar dat is Boudewijn in België dus ook.🤣 Het is echt mega persoonlijk, er bestaat bijna geen naam waar iedereen positief op reageert! Succes met je zoektocht!


  Essil
  Bijdrager
  #10568530 Quote

  Maurits klinkt meer als een achternaam. Boudewijn vind ik wel mooi.

  Wouter niks mee, komt nog best wel voor.


  MamaE
  Bijdrager
  #10568532 Quote

  ik heb er niks mee.. maar gelukkig zijn we allemaal verschillend! anders zouden alle kinderen hetzelfde heten 🙂

   

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  MJ
  Bijdrager
  #10568627 Quote

  Ja ik associeer dit wel echt met kak. Gekamde haartjes en een bloesje met een stropdas 🤪 maar inderdaad Jayden en Giovanni vind ik ook niks.

  Ik zou dan eerder een middenweg zoeken binnen de Nederlandse namen. Benjamin/ Sebastiaan bijvoorbeeld. Maar jullie moeten natuurlijk doen waar jullie zelf gelukkig van worden en wat bij jullie familie/omgeving past.

  Een Boudewijn in de schilderswijk valt anders dan een Boudewijn in ’t Gooi denk ik 🤪


  WonderAn
  Bijdrager
  #10568711 Quote

  Heerlijk, gelukkig zijn er ook nog steeds mensen die hun kinderen een tijdloze, hollandse naam willen geven (ik hou daar ook meer van, dan van al die – ‘hippe’ niet te schrijven – namen) 😊.
  Ik vind zelf Maurits het leukste uit het rijtje. Klinkt voor mij als een lekker vlotte hollandse jongen 🙂
  Succes met de keuze!

  #10568722 Quote

  Super leuk en helemaal geen kak! Eindelijk wat anders inderdaad. Tegenwoordig hoor je vaak dezelfde namen of klanken (vreselijk). Ik vind het enig! Wij hebben straks 2 meisjes en gaan ook niet voor de standaard namen. Ik had een kat en die heette Lodewijk, lekker out of the box. En dat was dan maar een kat 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct