Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Auto Bij 3 Kindjes

 • Auteur
  Berichten

 • MAND
  Bijdrager
  #10616643

  Hallo!

  Mijn man en ik hebben de discussie thuis of we nog voor een derde kindje willen gaan. Nu zijn er een hoop praktische bezwaren, waaronder de auto. Op dit moment rijden we in de peugeot 308sw. En daar zijn we heel erg blij mee! Maar we zien ook dat 3 stoeltjes, of 2 stoeltjes en een zitverhoger helaas niet passen. Onze kindjes zijn op dit moment bijna 5 en 1,5 jaar. De oudste kan dus wel op een zitverhoger, mits een derde stoeltje niet past.

  Hoe doen andere ouders dat met 3 kindjes? Ik zie namelijk maar weinig mensen rijden in een 7 zitten bijvoorbeeld.


  DrieBoefjes
  Bijdrager
  #10616655 Quote

  Hee! Wij hebben dezelfde auto en ook 3 kinderen. Bij ons past het met 2 stoeltjes en een zitverhoger in het midden. We hebben daarvoor wel de smalste zitverhoger gekocht die we konden vinden, de Bubblebum.


  Froetie
  Bijdrager
  #10616669 Quote

  Ligt aan de leeftijd en lengte maar onder een  bepaalde lengte mogen ze alleen op een zitverhoger tussen 2 volwaardige auto stoelen. 

  En aangezien het 1e jaar de baby in een maxicosi zit is dit geen auto stoel. Dus moet je even goed kijken of je kindje die in het midden gaat zitten  groot genoeg is om überhaupt tussenin op een stoelverhoger te mogen .

  Wij lossen het tijdelijk op door de maxicosi voorin te doen . En als we met z’n welke weg gaan ga ik achterin tussenin zitten. 😊

   


  DrieBoefjes
  Bijdrager
  #10616671 Quote

  Hier staan de regels bij 3 kinderen achterin, wanneer er geen 3 systemen achterin passen:

  https://www.anwb.nl/auto/themas/kinderen-in-de-auto/kinderzitje-de-regels

  De uitzonderingen

  • Kinderen van 3 jaar en ouder mogen een autogordel gebruiken in plaats van een kinderbeveiligingssysteem als er op de desbetreffende zitbank al twee kinderbeveiligingssystemen zijn aangebracht en in gebruik zijn, waardoor er geen plaats meer is voor een derde zitje. Dit kind mag niet zonder kinderbeveiligingssysteem op de voorbank worden  vervoerd.

  Volgens mij valt een maxi cosi (op isofix) daar ook gewoon onder. 

  Als de oudste 5 is, moet dat prima goed gaan op een zitverhoger in de gordel achterin in het midden. Onze auto was niet zo breed dat ik er zelf tussenin kon gaan zitten..


  MAND
  Bijdrager
  #10616810 Quote

  Hee! Wij hebben dezelfde auto en ook 3 kinderen. Bij ons past het met 2 stoeltjes en een zitverhoger in het midden. We hebben daarvoor wel de smalste zitverhoger gekocht die we konden vinden, de Bubblebum.

  De Bubblebum ziet er een heel stuk smaller uit dan onze huidige zitverhoger! Bedankt, daar gaan we eens naar kijken 🙂

  Voor zover ik weet mag onze oudste inderdaad op een zitverhoger als er al 2 isofix stoeltjes bevestigd zijn en een derde niet meer past. Ik ben zelf ook wel eens achterin gaan zitten omdat m’n schoonmoeder ergens mee naartoe ging. Laten we het erop houden dat het ging voor dat half uurtje haha.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen