Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Autorijden als je weeen hebt?

 • Auteur
  Berichten
 • #10219179

  hoi lieve mensen,

  momenteel woon ik 45 min van het ziekenhuis af ( ik ben verhuisd) en ik wil persee bevallen in het ziekenhuis waar ik mijn controles heb gehad. Dit ziekenhuis is 45 minuten rijden. Ik heb dit gevraagd aan mijn verloskundige en die zegt dat als ik weeen begin te krijgen ik gewoon aan moet rijden naar mijn ouders ( 20 min van het ziekenhuis af) hoe hebben jullie de weeen ervaren het eerste uur? Denken jullie ook dat ik gewoon nog kan autorijden? 

   

  Een gestressde aankomende moeder 34w 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10219185 Quote

  Ik kreeg de eerste wee om 20.10 uur toen we op visite zaten en we zijn toen twintig minuten terug naar huis gereden. Dat was prima te doen, had 2 weeen onderweg en de derde toen ik mijn huis binnen stapte. Met 5 cm ga je hier pas richting ziekenhuis, vanaf ons ruim een kwartier rijden. Ik vond dat ook prima te doen. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn vriend beide keren reed, zelf rijden zou ik niet aanraden. 

  #10219198 Quote

  Ik zou het ook niet aanraden. Ik zelf zat in een weeenstorm, was zo gedesorienteerd van de pijn.. en je weet maar nooit stel t valt wel allemaal mee en je bent opeens op de weg dat ze ineens wel allemaal heftig achter elkaar komen.

  #10219199 Quote

  Precies daarvoor ben ik ook heel erg bang.. daarom weet ik ook niet goed wat ik moet doen. 


  SamK
  Bijdrager
  #10219201 Quote

  Ik had echt niet meer kunnen autorijden toen ik met 2/3 cm die kant op ging. Ziekenhuis is maar 10 minuutjes verderop maar autorijden tijdens 1 van de drie weeën die ik in de auto had was niet goed afgelopen.


  SweetestMommy
  Bijdrager
  #10219210 Quote

  Je hebt geen invloed op hoe het begint. Ik belandde van niets in een weeenstorm en nee dat kan je niet meer autorijden. Van de slaapkamer naar beneden via de trap had ik al 3 weeen. Is er niemand die je gaat rijden dan?

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10219212 Quote

  Ivm medische indicatie moest ik in een academisch ziekenhuis bevallen. Voorgaande twee bevallingen was dat een  uur met weeen in de auto. Zelf niet gereden. Het is geen pretje maar ik had het gevoel dat mijn lijf pas echt toe was aan bevallen op moment dat het veilig en goed voelde in mijn geval in het ziekenhuis. 


  MommyvanZ
  Bijdrager
  #10219223 Quote

  Tijdens het begin van de weeën (wist toen niet dat het echt begonnen was) heb ik nog gewoon gefietst. Ik dacht dat het hardebuiken waren, 1,5u later had ik echt niet meer kunnen fietsen. 

  Het is bij iedereen anders natuurlijk, dus geen idee of jij nog zou kunnen rijden. Denk wel dat het echt onverantwoord is als je heftige weeën krijgt en je zit in de auto. 

   


  StephW
  Bijdrager
  #10219227 Quote

  Tsja je weet niet hoe t gaat zijn he? De eerste uren heb ik nog gefietst en voelde het als menstruatiekramp, maar later had ik mijn volle aandacht nodig om de wee weg te zuchten en kon ik niks meer. Maar als jouw bevalling begint met zware weeen.. rijden zou dan onverstandig zijn..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct