Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Autostoel achterwaarts plaatsen voorin de auto

 • Auteur
  Berichten
 • #10178986

  Ik ben op zoek naar een autostoel vanaf 6 maanden. Die je achterwaarts kunt plaatsen maar wel op de passagiers stoel. 

  Bestaan deze überhaupt? Deze moet dan met de gordel vast gezet kunnen worden.

  Nu gebruik ik de maxi cosi maar dat wordt erg zwaar. 

  Iemand de oplossing ? 


  Kay
  Bijdrager
  #10179000 Quote

  Waarom op de voorstoel? Achter in is veiliger? 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10179031 Quote

  Kijk anders op de ANWB autostoeltjestest. Daar staan er veel bij elkaar en ook of ze achterwaarts met een gordel te bevestigen zijn en hoe veilig ze zijn. 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10179041 Quote

  Wij hebben een autostoel van het merk Recaro, die je kan draaien op het isofix-onderstel. Dus je kindje van vooruit of achteruit kijken. Wij zijn hier op uitgekomen omdat onze zoon ook al snel te groot was voor de maxi cosi, maar wij hem nog wel graag achterwaarts wilden vervoeren.   Wel hebben wij de stoel op de achterbank. Vraag me ook af of er überhaupt stoelen zijn die je op de passagiersstoel kan / mag bevestigen ivm airbags etc. 

   


  Flowerevi
  Bijdrager
  #10179063 Quote

  Je hebt wel stoelen die je met gordel mag gebruiken voor in als je de airbag maar uit zet. Maar volgens mij zijn er geen stoelen vanaf 6 maanden de meeste zijn vanaf 9 maanden en 9 kg. Als je een draaistoel wil dan kan dat alleen met isofix en dat zit niet op de bij rijders stoel. Ze raden ook aan om een kindje tot 18 maanden achterwaarts te vervoeren. Ik vind zelf een kindje van 6 maanden nog wel erg jong voor een autostoel. Wij hebben een stoeltje met isofix van Römer die kan draaien deze is erg fijn maar mag vanaf 9 maanden. 

  #10179237 Quote

  Mijn auto is een 2 deurs en achterin vervoeren is niet te doen, wel geprobeerd. Uiteraard is de airbag bij de passagiersstoel uitgeschakeld.

  De dagelijkse auto heeft wel isofix is ook 4 deurs en daar hebben we ook de recaro stoel voor. 

  Ik zal de anwb eens napluizen. Dank jullie wel 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  melissa derky
  Bijdrager
  #10179297 Quote

  Volgens mij bestaat dat niet. Is ook niet veilig. De autostoelen zitten dan vast op een bepaalde manier met de gordels. Dat lukt niet andersom.  6 maand is nog veel te gevaarlijk. Zijn die nekjes niet tegen bestand. Ik zou adviseren om de maxi corso cosi nog te blijven gebruiken. Is het veiligst voor je kindje. Ik weet dat het zwaar is maar het is wel veiliger. Misschien dat je als je het niet meer kan beuren je kindje eruit kan halen net als je ook bij een autostoel moet?   Ik heb met 13 maand pas een autostoel gekocht en deze kun je 90 graden draaien. Wat een uitvinding!  Echt superfijn. En zou ik je dan ook echt aanraden. Snap dat het een lastig  punt is door die 2 deuren… Succes! 

  #10179643 Quote

  Thanks ja ik laat dan maar beter de maxi cosi in de auto en til haar er zelf uit. Dat werkt ook hoop ik. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct