Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Avond Weg Met Baby 4 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • MJSR
  Bijdrager
  #10552159

  Lieve mama’s,
  Volgende week zaterdag zijn we uitgenodigd op verjaardag van een tante van mijn vriend, ons zoontje is net 4 maanden. Ik heb al heel wat verjaardagen overgeslagen vanwege prikkels en slaapritme.
  Hoe doen jullie het met jullie kleine als er een feestje is? Ik heb geen oppas dus hij zou met ons meegaan, voor prikkels ben ik niet zo bang maar wel dat hij niet kan slapen. Hebben jullie tips? Vind dit een lastige situatie!


  Amother
  Bijdrager
  #10552160 Quote

  Mijn zoontje is 3 maanden en ik ga eigenlijk sinds dat hij een maand is overal met hem heen. Wat ik belangrijk vind is dat ik weet dat er een rustige kamer beschikbaar is waar ik hem kan laten slapen wanneer het tijd is om te slapen. Verder misschien de slaapzak of inbakerdoek mee als je die gebruikt. Zodat je in ieder geval hetzelfde slaapritueel kan volgen en het daardoor makkelijker maakt voor hem om in slaap te vallen.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10552162 Quote

  Wij namen haar ‘gewoon’ mee en legde haar danwel in een campingbedje danwel in de kinderwagen te slapen in een willekeurige slaapkamer. Hier nooit problemen gehad met slapen 


  Elise Roos
  Bijdrager
  #10552165 Quote

  Wij doen hetzelfde als hierboven al wordt beschreven. Onze dochter is bijna 3 maanden en zo al een paar keer ‘s avonds gedaan. Meestal slaapt ze goed, soms moeten we een keer extra komen troosten. Een enkele keer slaapt ze echt niet en dan gaan we eerder naar huis. Dat zou mijn grootste tip trouwens zijn (los van inderdaad hetzelfde bedritueel toepassen), bespreek van tevoren samen wat jullie doen als hij niet wil slapen. Is een van jullie dan constant boven bij hem om te troosten etc? Of gaan jullie als gezin (eerder) naar huis? Het is vervelend om daar op de verjaardag zelf nog discussie over te krijgen.


  Juffielies
  Bijdrager
  #10552171 Quote

  Inderdaad campingbedje mee en gaan. En mocht het niet gaan; lekker naar huis. Daar heeft iedereen begrip voor. Uiteindelijk viel het hier bijna altijd mee en als het een enkele keer niets werd dan gingen we lekker naar huis maar dan hadden we het wel geprobeerd en waren we toch even geweest.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10552177 Quote

  Lekker doen! ☺️ eigen slaapzakje mee, eventueel herkenbaar liedje en speendoekje.
  Wij namen in het begin altijd de bak van de kinderwagen mee en daarna ons campingbedje. Hoe sneller ze aan overal slapen gewend raken hoe beter vinden wij. En als het dan een keer wel crisis is kan je altijd nog naar huis ☺️

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen