Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baarmoeder Onderbuik Blijft Gevoelig Na Curretage

 • Auteur
  Berichten

 • Blackrose
  Bijdrager
  #10436721

  Hoi iedereen,

  Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die na hun miskraam een gevoelige baarmoeder blijven behouden?

  7 maart is mijn miskraam opgewekt met medicatie.
  Deze bleek incompleet en 19 maart een zuigcurretage gehad en gestart met de pil voor 1 maand.

  Omdat ik in de laatste week van mijn pillenreeks nog steeds bloedde en alles gevoelig was, controle echo gehad. Daar zag alles er goed uit voor na een curretage en moest ik even afwachten tot mijn stopweek en mijn maandstonden die dan terug even feller zouden zijn. Ik heb dan 3 dagen mijn maandstonden gehad. 12-14 april.

  Nadien eindelijk gestopt met bloeden maar gisteren ineens toch terug wat bloed verloren uit het niets (was bruin wel) vandaag enkel nog bruinig afscheiding maar in hoeveelheid van gewone afscheiding.

  Maar het punt is. Mijn onderbuik/baarmoeder blijft gevoelig en ik weet niet of dit normaal is/ wat ik hier aan kan doen.

  In het ziekenhuis hebben ze nog getest op infecties of soa’s. Maar dit was allemaal normaal…

  Dit maakt me bezorgd voor de toekomst. Als het zo gevoelig blijft. Zal ik, denk ik, ook niet terug zwanger geraken…

  Iemand nog ideeën om te proberen? Of moet ik gewoon geduldig zijn?

  Ik ben al naar de kinesist gegaan voor bindweefselmassage en dat heeft wel al iets geholpen met de lage rugpijn en zeurende buikpijn.. ik was aan het denken om eventueel ook eens naar een osteopaat te gaan.. iemand daar ervaring mee?

  Alvast bedankt!

  #10437877 Quote

  Wat vervelend, zowel de pijn als de zorgen die je erover hebt.

  Ik heb geen ervaring met jouw problemen maar aangezien je alles al hebt laten onderzoeken.. ik heb na mijn bevalling ook veel pijn gehouden. Ook tijdens de menstruaties. Vrouwenmantelthee van Jacob Hooi heeft me erg geholpen. Je moet het alleen niet gebruiken als je zwanger bent of wilt worden dus of het in jouw geval handig is moet je zelf maar even bekijken. 🙂

  Ik hoop dat je snel van je klachten af bent!


  Josepe
  Bijdrager
  #10439030 Quote

  Ik heb afgelopen woensdag een miskraam gehad. Thuis met medicatie ik heb 3 mei de controle echo maar hoop dat de baarmoeder weer schoon is. Ik was op controle voor de 8.5 week echo maar toen was er geen hart activeit meer te zien. Bij 6.5 week was de 1ste echo goed. Vorig jaar mei ben ik bevallen van een gezonde dochter die word dus bijna 1! Hopelijk mogen we weer snel zwanger zijn en dat het dan wel goed is.


  Lissocat
  Bijdrager
  #10454857 Quote

  Rosanne, ondertussen 6 weken na je post, maar ik heb precies hetzelfde! 24 maart curettage gehad en nu 2x ongesteld, maar week erna nog iets bruin bloed en zeurend gevoel in mn onderbuik. Weet jij ondertussen al meer hierover?


  Blackrose
  Bijdrager
  #10456030 Quote

  Hoi!
  Ik heb nog een extra controle laten doen in het ziekenhuis. Mijn laatste menstruatie was extreem zwaar en ik bleef maar dag bloeden dag niet bloeden… heel vermoeiend. Hierdoor is mijn cyclus ondertussen 31 dagen ipv 28 zoals oorspronkelijk.

  In het ziekenhuis bleek dat mijn echo helemaal goed was. Baarmoeder was proper en er was een eitje aan het groeien.

  Daarnaast ben ik naar de kine blijven gaan en 1 maal naar de osteopaat. Die hebben erg gewerkt aan mijn psoas in de bekken (is gevoelig voor stress en zat helemaal vast bij mij) dit gaf onderbuik en onderrug pijn. Daarnaast gaat mijn bekken zich elke keer opnieuw open zetten.. zoals je lichaam oorspronkelijk doet als je een baby’tje in je buik hebt.

  Mijn kinesist denkt dat mijn bekkenbodem spieren te hoog onder spanning staan waardoor ik een zeurende onderbuikpijn heb en last in rug en darmen.

  Dus nu heb ik een afspraak staan bij een bekkenbodem specialist om daar eens naar te laten kijken. Dit is mijn laatste hoop. 😂

  Ik heb momenteel vooral nog last rond mijn eisprong en de dagen nadien. Alles is nog wat gevoelig en dat voel ik… soms ook wel in mijn bekken maar ik probeer te oefenen op mijn bekkenbodem te laten ontspannen en doe yoga als ik last heb om de spanning daar te verminderen
  Maar verder is het wel al beter dan voorheen.

  Hopelijk kan ik je met mijn uitleg toch iets verder helpen. Het is al een heel traject geweest…


  Lissocat
  Bijdrager
  #10460560 Quote

  Beetje laat, maar thanks voor je uitleg 🙂 misschien dat als ik er komende (hopelijk uitblijvende) menstruatie weer heb dat ik oom even zo iemand opzoek 🙂

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

  Sandra
  Bijdrager
  #10491280 Quote

  Dag dames, ik heb op 14/08 een curretage gehad en zit in hetzelfde schuitje. Ik ben wel wat ongerust. Hoe is het ondertussen met jullie? Zijn jullie al terug zwanger? 


  hartjefeb
  Bijdrager
  #10500847 Quote

  Goedemorgen ik heb in juli curretage gehad zijn vanaf deze maand weer aan het proberen zwanger te worden mijn cyclus was altijd 28 dagen en nu 24 dagen ook eerder mijn eisprong maar helaas nog niet zwanger ongesteld geworden. nu de volgende ronde!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct