Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baarmoedermond blijft zacht .

 • Auteur
  Berichten
 • #10261793

  Sorry voor alweer een topic! Al eerder in de lucht geweest met deze vraag. Helaas niet echt reacties. Toch blijft het een beetje vaag voor mij en probeer ik het te begrijpen.
  Ik heb gemerkt dat na mijn eerdere menstruaties dat tijdens de menstruatie en erna mijn baarmoeder hard is, laag licht en lijkt op het puntje van je neus. Dit is ook hoe het op het internet wordt beschreven. 
  Nu heb ik gemerkt dat tijdens deze menstruatie mijn baarmoeder heel hoog ligt, mega zacht is en misschien zelfs wat open staat omringt door een slijmerige omgeving .( sorry voor de details )
  Heb ik dan toch mij verkeerd ingelezen. Hoe kan dit? Iemand ervaring mee? 

  Ik ben nu iets langer bezig voor ons eerste kindje.
  Graag alleen serieuse reacties


  Liefje
  Bijdrager
  #10261864 Quote

  Hoi oudersvannugebruiker,

  Ik probeer ook te letten op mijn baarmoedermond. Tijdens en enkele dagen voor mijn ovulatie stond deze zeer hoog en was die zacht en stond die lichtjes open. Nu 1 dag voor NOD ligt hij heel laag en is deze heel erg hard.

  Tijdens de menstruatie heb ik hem nog niet echt in de gaten gehouden. Ik doe dit normaal gezien enkel om mijn vruchtbare periode op te sporen en mijn bevindingen komen overeen met de ovulatietesten en mijn app.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10261880 Quote

  Hi, het is belangrijk dat je elke dag op hetzelfde moment je baarmoedermond checkt, want die wisselt uberhaubt nogal eens van positie. En wisselt het ook erg per persoon waar ie nou precies uithangt. 

  Het is niet gek dat tijdens je menstruatie de baarmoedermond openstaat en zacht is, er komt immers e.e.a. uit. En bij de ovu moet er juist wat in 😉 Volgens mij hoort ie dan ook rondom deze dagen juist zacht te zijn en daartussen weer wat harder en gesloten, zoals het puntje van je neus. 

  Ik kon in ieder geval voelen aan mijn baarmoedermond of mijn menstruatie snel zou volgen, die voel ik namelijk verweken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct