Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 1 jaar kauwt niet, eten vaak vast in keel

 • Auteur
  Berichten

 • RVCDVB
  Bijdrager
  #10353306

  Hi, daar ben ik weer.  Ik zit met de vraag : hoe kan ik mijn baby leren om toch te ‘ kauwen ‘ ookal heeft ze geen kiezen.. dat eten zoals brood en dergelijke eerst iets fijn maakt in mond met speeksel en dan pas door slikt ?  mijn dochter is pas 1 geworden en ze eet heel goed haar eten , alleen als het gaat om stukjes dan gaat het minder goed. Ze doet het in haar mond en slikt het direct door. Vaak zit t ook vast in haar keel en dat is ook niet fijn voor mama want ik schrik me ook elke keer rot. Het kauwen voordoen heeft ook geen effect..    alvasr bedankt voor de tips ! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10353314 Quote

  Hoe gaat een stukje brood als je het in haar wangzak stopt en als ze van een kruimelend koekje eet zoals een cracotte of liga?


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10353316 Quote

  Om je dochter goed te leren kauwen, kan je zoals degene hierboven ook zegt, het eten tussen de kiezen (dus in de wangzak) stoppen. Gewoon een klein stukje brood of stukje banaan oid. Om en om links/rechts, zodat ze aan allebei de kanten leert kauwen. Niet te klein trouwens, er moet wel wat te kauwen zijn.


  RVCDVB
  Bijdrager
  #10353323 Quote

  Hey, bedankt voor de tips ga ik direct doen! 

  groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct