Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 10 maanden 39 graden koorts

 • Auteur
  Berichten
 • #10376256

  Zoontje heeft 39 graden koorts

  Nooit ziek geweest nooit krampjes gehad nooit last van tandjes gehad altijd vrolijk nooit sprongetjes 

   

  Hij heeft net 2 boventanden gekregen kan dit na sleep zijn waardoor hij helemaal gloeid en als je aankraak warm is en rood ziet ban warmte wie kent dit heb dit gehad net happ gebeld die zei afwachten vocht aan bieden want verder is die wel vrolijk hij slaapt nu heerlijk bij mij want beetje hangerig verder niets 

  Bezorgde mama want dit is voor het eerst


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10376260 Quote

  Tja, gewoon ziek! Zetpil erin en uitzieken!

   Meestal is het maar 1 dag heftig en knappen ze daarna alweer wat op. Zolang hij drinkt doet de dokter niks nee, pas als hij uitdroogt komt de dokter in actie maar dat gebeurt écht niet 1-2-3 weet ik (helaas) uit ervaring. 

  Hopelijk slaapt hij goed vannacht en gaat het morgen alweer wat beter! Kindjes zijn nou eenmaal wel eens gewoon ziek, hoe vervelend ook!

  #10376264 Quote

  Dat begrijp ik alleen hij wil ook niets drknken dat is issue maar ben benieuwd 

  #10376269 Quote

  O ja, ik snap je heel goed! Ik vind zieke (kleine) kinderen maar niets. Ze krijgen soms zo snel hoge koorts! Maar vaak is het onschuldig en idd heel normaal. Zolang hij nog blijft plassen, hij niet heel slap en sloom is en de koorts met paracetamol zakt, kan je idd afwachten. Maar bij twijfel gewoon de HP nog een keer bellen. Jij kent je kindje het beste. En nu voor de nacht niet te warm aankleden, het is belangrijk dat hij zijn warmte kwijt kan ook al denk je dat het misschien te koud is zonder dikke deken. Succes en hopelijk kunnen jullie allemaal beetje slapen..


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10376273 Quote

  Een minimale van 500 cc vocht is aanbevolen en natuurlijk de luiers in de gaten houden. inderdaad een Paracetemol erin.

  Als dit dag 1 is dat hij slecht drinkt maar wel die 500 haalt en natte luiers heefg dan zou ik kijken tot hoe het morgen ochtend gaat en anders de huisarts bellen. 

  Heeft hij over nu de hele dag bijna niet gedronken zou ik gelijk even bellen voor advies.

  Beter een keer te veel bellen dan niet.

   

   


  BenB
  Bijdrager
  #10376294 Quote

  Onze dochter heeft elke keer flink koorts als ze tanden krijgt. Koorts kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Zetpilletje en lekker naar bed

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Loulou–
  Bijdrager
  #10376296 Quote

  Onze dochter heeft dit twee weken terug gehad. 

  Hoge koorts 39-40+, nauwelijks drinken en erg humeurig. Wij zijn in kleine hoeveelheden vocht gaan aanbieden, want wij hadden geen natte luiers meer. Maar gelukkig na de kleine hoeveelheden begon ze weer te drinken. 

  Uiteindelijk was een oorontsteking de boosdoener.

  #10376302 Quote

  Hier ook de 39.4 aangetikt door tanden….

  Dat is heel hoog voor tanden, maar het duurde een week en daarna waren er 2 tanden..

  Maar het blijft ingewikkeld omdat je niet kunt vragen wat er is – en juist dat maakt het spannend.

  zolang je goed contact krijgt en hij enigszins teruglacht, hoewel misschien minder van harte en hij plast (mag minder zijn, als hij maar plast), dan kun je het iig aankijken tot morgenochtend, met een zetpil evt om we koorts te verlagen.

   

  Na 3 

  na 3 dagen even naar de dokter, of als je geen contact meer krijgt/. Je echt zorgen maakt.

   

  Gaat je kindje normaal gesproken naar de opvang? Als hij niet gaat (ons jongetje ook niet meer), kan dat ook een reden zijn dat hij nog niet eerder ziek geweest is.

   


  MGF
  Bijdrager
  #10376303 Quote

  Onze dochter van 10 maanden heeft 2 weken geleden ook koorts gehad. Liet ook meer van haar flessen staan en dronk minder. Bij ons hielp paracetamol niet bij de koorts iom huisarts nurofen gaan geven. Hierdoor zakte de koorts wel, maar kwam na een paar uur weer terug. Bij de 3e dag koorts nogmaals contact gehad met de huisarts en langs geweest. Ze bleek een oorontsteking te hebben. Drinken kun je niet dwingen. Plasluiers goed in de gaten houden en of hij niet suf wordt. En mocht de koorts blijven en/od drinken blijft slecht gaan, zou ik wel even hem laten checken bij de huisarts. Mijn andere dochter van 3 had week later hoge koorts en bleek een keelontsteking te hebben. Hopelijk voelt hij zich snel weer beter. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct