Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 10 Maanden Slaapt Ineens Erg Slecht

 • Auteur
  Berichten
 • #10550614

  Lieve ouders, we zijn een beetje radeloos. Me dochter in nu 10 maanden en 3 weken oud maar sinds 3 weken slaapt ze heel erg slecht echt heel erg slecht. Ze word steeds huilend en overstuur wakker ze draait ineens op haar zei en op haar buik in haar bed dan word ze ook huilend wakker van (deed ze hiervoor ook niet). Overdag gaan de slaapjes wel redelijk maar snachts is het een drama. Kan dit een slaap regressie zijn herkennen jullie dit.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10550617 Quote

  Helaas geen tips, wel in hetzelfde schuitje! Wat een gedoe hé… 😴
  Ze eet ook minder warm eten hier. De middag fles gaat niet meer op….

  Hopelijk heeft iemand inderdaad een idee ☺️

  #10550668 Quote

  Herkenbaar hoor. Dochtertje is bijna 10 maanden en inderdaad ook minder warm eten en onrustig slapen.
  Achja, het zij zo. Het zal vast te koppelen zijn aan een groeispurt denk ik dan 🙂


  Amtk
  Bijdrager
  #10550676 Quote

  Kan het komende tandjes zijn?

  #10550718 Quote

  Wel herkenbaar op die leeftijd ja. Ze kunnen ineens omdraaien in bed, gaan op hun knieën zitten, optrekken in bed etc. Zo houden ze zichzelf enorm wakker. Mijn beide dochters hadden dit ook en ik zie het ook vaak in de kinderopvang waar ik werk.
  Zodra ze kunnen optrekken en op hun knieën gaan zitten in bed, gaan ze niet meer uit zichzelf liggen en pakken ze niet zelf hun rust.
  Over 1 a 2 maanden is al het optrekken, draaien enzo niet meer zo interessant voor ze en blijven ze beter liggen in bed. Je moet hier helaas doorheen, sterkte;)

  #10550799 Quote

  Daar hebben wij ook als van ze eet ook minder zelfs de snackjes wilt ze niet

  #10552078 Quote

  Zwaar he als ze snachts zo vaak wakker zijn. Het kan idd met een ontwikkelingssprong te maken hebben, maar ook met het ritme overdag. Als ze overdag te weinig slaap pakken krijg je vaak dat ze snachts wakker worden.

  Bij ons werkte op deze leeftijd het 2-3-3 ritme erg goed. Dit zijn de tijden tussen de slaapjes in. Misschien  dat dit jij jullie ook kan helpen?

  Op insta deel ik tips rondom slaap. Als je interesse hebt: @meerslaapkinderslaapcoach 

  Sterkte!

  Merel

  #10552109 Quote

  We zijn al met een slaapcoach bezig geweest en hebben een heel plan gekregen maar dat werkt momenteel niet. Ze is afgelopen nacht wel 5x wakker geworden 😴. Overdag slaapt ze soms wel en soms amper kan haar niet dwingen om te slapen als ik haar in bed leg. Het is nu vooral dat ze ineens begint te draaien in bed naar haar zij en dan ineens naar haar buik en daardoor wordt ze erg onrustig van merk ik. Voorheen deed ze dit niet. Zal wel een fase zijn waar ze in zit

  #10556591 Quote

  Het topic is al iets ouder maar wilde toch graag reageren.

  Mijn zoontje is nu bijna een jaar en heeft altijd ‘slecht’ geslapen. Minimaal 5x wakker per nacht, meer dan 10x geen uitzondering en dat voor ruim 11 maanden lang.

  Elk kindje is anders en kunnen niet allemaal makkelijk in een ritme gepusht worden, wij mensen hebben ook allemaal ons eigen karakter en slaapbehoefte.

  Het is super zwaar, ik weet hoe het is om gebroken nachten te hebben en dan wel de verwachting van de maatschappij om volledig mee te draaien.. maar echt waar, het komt goed.

  Blijven reageren op je kindje, wanneer ze huilen knuffelen en troosten (aankijken kan echt wel gewoon), zorg juist voor die geborgenheid, dat je kleine zich veilig voeld en gehoord. Op een gegeven moment hebben ze het door en zal het slapen makkelijker worden..

  Mijn zoontje heeft het ook ineens door sinds 1.5 week, hij slaapt ineens door (sommige nachten nog 1x terug voor een speentje, maar dit is sporadisch). Ik kan hem wakker in bed leggen (altijd slapend in bed gelegd) en ineens geen nachtvoedingen meer..
  Het is echt de ene op de andere dag, het is een ontwikkeling die ze doormaken en zodra je kleine er klaar voor is, gebeurd het echt..

  Probeer de energie die je hebt te gebruiken om te verbinden met je kindje, en niet in het zoeken naar een oplossing voor het slapen, het komt echt goed!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct