Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 10 Maanden Slaat

 • Auteur
  Berichten
 • #10309547

  Hoi,

  Ons zoontje van 10 maanden slaat in ons gezicht als we hem op de arm hebben en hij naar ons gericht is. Is dit normaal? Proberen hem dit wel af te leren door ‘nee’ te zeggen en weer op de grond te zetten. 

  Daarnaast steekt hij ook zn tong uit als hij blij of enthousiast is. Een grappig gezicht maar is dit ook normaal?

  Lineke

   

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10309554 Quote

  Dat slaan heeft onze dochter ook gedaan en nu met 1.5 jaar doet ze het soms nog. Op de leeftijd van jou zoontje zou ik duidelijk nee zeggen en hem even op de grond zetten of afleiden met iets anders. Goed blijven volhouden anders heb je kans dat hij het blijft doen. Hij weet nog niet dat dit pijn kan doen en niet mag. Maar op die leeftijd zijn ze al slimmer dan je vaak denkt.

  Een neefje van ons is inmiddels 4 en slaat soms z’n ouders nog in het gezicht omdat hij nooit goed geleerd heeft dat het niet mag. Doordat we dit gezien hebben zijn we zelf meteen met proberen afleren begonnen. 

  #10309633 Quote

  Bij het slaan zou ik ook een korte ‘nee’ zeggen en hem op de grond zetten. In ieder geval dat het voor jem duidelijk is dat het niet mag.

  Dat tong uitsteken heeft hij waarschijnlijk een keer iemand zien doen en/of een leuke reactie gekregen van iemand toen hij dat deed. Zou het gewoon negeren dan gaat het vanzelf wel weer over.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct