Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help!? 10 maanden baby wilt niet in haar eigen bed slapen.

 • Auteur
  Berichten
 • #10504097

  Hoi, Ik weet even niet meer zo goed wat ik moet doen ..  Mijn dochtertje van bijna 10 maanden wilt niet in haar eigen bed slapen, bij haar geboorte heeft de kraamverzorgster gezegd dat je een baby niet ‘kan laten wennen’ dus hebben we haar een tijdje naast me laten slapen, van daar ging ze naar haar wiegje en alles ging super goed. Ongv met 4/5 maanden deed ik haar tussen de middag in haar eigen bedje, ook prima niks aan de hand. Haar wiegje werd op een gegeven moment te klein dus besloten we haar in haar eigen bed te doen snachts. NOU … wat een drama … ze wilt gewoon niet in haar eigen bed/kamer slapen. Op een gegeven moment waren we er beiden een beetje klaar mee, baby die elke nacht door sliep sliep niet meer. Elke nacht gebroken nachten, slaperig naar werk .. We trokken het niet meer. Dus hebben we haar tussen ons gelegd en tot de dag van vandaag slaapt ze er nog steeds, en ja ze slaapt dan gewoon door. Tijdje geleden ben ik weer begonnen met haar in haar eigen bed doen, tot de dag van vandaag geen succes. Kreeg als advies om haar bed in onze kamer neer te zetten, die staat er nog maar heeft geen nut. Ben er nu weer mee begonnen .. alles wat ik doe werkt niet! Ze valt tijdens haar flesje in slaap, wat ik dan doe is haar zachtjes oppakken en in haar bed leggen. Na een kwartier/half uur wordt ze alweer wakker en krijsen wat ze doet is niet normaal. Soms zo heftig dat ze buiten adem raakt, ik pak haar op en troost haar, ze valt dan weer in slaap maar zodra ik haar in haar bed leg wordt ze weer klaar wakker en huilen/krijsen. Ik laat haar dan even huilen maar we vinden het beiden zo zielig dat we haar na 2/3 min alweer oppakken, zo gaan we door. Alweer zonder succes, ik wieg haar dan weer in slaap en leg haar weer in haar bed. Maar ze wordt op een gegeven moment gewoon weer wakker en zo de hele nacht.  Heeft er iemand nog tips!? 


  Dpl
  Bijdrager
  #10504098 Quote

  Wat wil je zelf? Goed slapen met kind tussen jullie in (of aan 1 kant in een co-sleeper) of een hoop gedoe om haar in haar eigen bedje te laten slapen? Je hoeft echt niet bang te zijn dat ze nooit meer uit jullie bed wil, dat komt vanzelf. 

  Mijn dochter heeft tot ruim 1,5 jaar in de co-sleeper (of tegen mij aan) gelegen. Daarna naar een peuterbed waar ze de nacht startte en als ze wakker werd weer bij ons. Inmiddels is ze ruim 2,5 jaar, slaapt meestal de hele nacht in haar eigen bedje. Incidenteel, vooral als ze ziekig Is, komt ze ’s nachts nog bij ons. Doordat ze bij ons lag sliep ze altijd prima en wij dus ook. Geen gedoe met eruit gaan ’s nachts, weinig gebroken nachten, heerlijk!


  Marrie
  Bijdrager
  #10504099 Quote

  Wat vervelend voor jullie! Misschien kan je proberen om iets met jou geur bij haar in bed te leggen, bijvoorbeeld een knuffel of shirt? Dat werkte bij ons nog wel is..

  #10504131 Quote

  Wij hadden ook zon kereltje. Wij deden hem alleen uit bed halen als die ook zo hysterisch raakte. En dan idd weer terug in bed. Toen deden we zodra we hem hoorden wakker worden in bed troosten. Naast zijn bedje gaan zitten en dan zachtjes praten papa/mama is bij je en dan over zijn bolletje ruggetje beentjes aaien. Zodat ze je wel voelen maar dat ze leren zichzelf ook weer te troosten in bed

  #10504143 Quote

  Ik snap wat je bedoeld .. maar ze is heel bewegelijk, mijn man slaapt er soms slecht van. Soms als ik wakker word ligt ze aan de andere kant van het bed. Op zich vind ik het niet heel erg, soms zelfs fijn dat ze lekker tegen me aan ligt maar toch hebben we haar het liefst in haar eigen bed/kamer.

  #10504144 Quote

  Paar keer een shirt van mij of mijn man erbij gelegd maar dat helpt ook niet. 

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  Elisabethadriana
  Bijdrager
  #10504343 Quote

  Misschien kun je eens proberen om haar in bed te leggen wanneer ze nog wakker is, dus wel erg moe, maar nog niet helemaal in slaap. Zo kan ze in haar bedje in slaap vallen terwijl je haar knuffelt en wat tegen haar praat.
  Op deze manier wordt ze niet opeens op een onbekende plek wakker, aangezien ze nu in je armen in slaap valt en dan opeens wakker wordt op een plek waar ze niet in slaap is gevallen, dus onbekend.
  Dit is een tip die wij aan het begin hebben gekregen en ook altijd zo hebben toegepast, hier ook nooit problemen gehad met slapen in eigen bedje, wellicht komt het daardoor.

  Succes in ieder geval, hopelijk krijgen jullie de gouden tip en slaapt ze binnekort lekker in haar eigen bedje

  #10504427 Quote

  Onze dochter sliep ook bij ons in bed tot een paar weken terug. Ze is net 1 geworden. Hier ook echt alles geprobeerd zonder succes. Ledikant was echt absoluut een no-go. Sinds een paar weken slaapt ze nu op een matras op de grond in haar kamer. Op die manier is het makkelijk voor mij om haar te voeden en de kamer uit te gaan als ze slaapt (ze krijgt nog borstvoeding). Haar kamer hebben we helemaal veilig gemaakt en we hebben een babyfoon met camera. Meestal slaap ik de tweede helft van de nacht naast haar op het matras. Ik hoop zo dat ze telkens wat langer doorslaapt en ondertussen kan wennen aan haar eigen kamer. Google maar eens op montessori bed. Het is voor ons ook een stuk rustiger slapen nu we niet meer bang hoeven te zijn dat ze toch uit bed kan vallen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct