Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 10 weken drinkt om het uur & is enorm aanhankelijj

 • Auteur
  Berichten

 • Dromedaris
  Bijdrager
  #10152779

  Hallo!

  Mijn dochtertje is 10 weken oud en vraagt al vanaf de geboorte ieder halfuur/uur om een voeding. Ik geef uitsluitend borstvoeding. Ik heb ongeveer 4 weken bijvoeding gegeven in de hoop dat ze wat meer tijd tussen de voedingen liet, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd, integendeel, ze weigert de fles volledig! 

  Het huishouden is een lastige klus. Ze drinkt heel vaak en slaapt daardoor enorm weinig. Ze valt vaak inslaap aan de borst, maar telkens als ik haar in haar bedje leg, schieten haar oogjes weer open en vraagt ze weer om een voeding. Ik wacht altijd tot ze diep slaapt, maar ook dit werkt niet.

  Ze geeft vaak over, trekt veel zure gezichtjes en is enorm huilerig. Ze is getest op reflux, maar de test was negatief, wel hebben ze gezien dat ze veel lucht in haar darmen had en daar heeft ze uiteindelijk druppeltjes voor gekregen. 

  Zijn er ouders die dit herkennen? Het zou fijn zijn om weer wat meer te kunnen doen in mijn huisje en om af en toe mijn handen vrij te hebben. We hebben nu een draagzak besteld, maar ik vrees ervoor dat dit zal helpen. Soms kan ze zich amuseren in haar stoeltje en wat muziek, maar van zodra ik de kamer uit ben begint ze te huilen. (Mijn vriend is natuurlijk altijd bij haar als ik er niet ben.)

  In ieder geval, ik ben benieuwd naar jullie reacties en of er ouders zijn die hier ook mee te kampen hebben/hadden.

  Alvast bedankt!


  Femfem
  Bijdrager
  #10152798 Quote

  Is het geen zuigbehoefte ipv honger? Dat ze spuugt omdat ze gewoon teveel binnen krijgt?

  Al eens eens je speentje of pink geprobeerd? Misschien lukt het haar dan om dieper in slaap te komen.

   

  Succes!

  #10152802 Quote

  Onze kleine heeft ook enorm veel zuigbehoefte. We wilden in eerste instantie geen speen aanbieden maar ze heeft ’t nodig. Ze valt er vaak mee in slaap of kan ermee getroost worden. Daarna spuugt ze hem zelf uit als ze er klaar mee is. 


  StephW
  Bijdrager
  #10152805 Quote

  Ohh herken ik wat betreft t aanhankelijke! Draagdoek is een uitkomst hoor, rot voor je rug alleen haha. Speentje is hier ook handig!


  Dromedaris
  Bijdrager
  #10152870 Quote

   

  kt voor de reacties!

  Een speen weigert ze ook compleet. Ze drinkt ook echt iedere keer. Ik heb al verschillende speentjes geprobeerd, maar dus ook zonder resultaat!


  Dromedaris
  Bijdrager
  #10152871 Quote

  Bedankt*

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10152943 Quote

  Als je haar een keer niet aanlegt maar haar probeert te troosten? Dan valt ze misschien wel bij jou in slaap wat natuurlijk niet heel handig is maar dan kun je misschien wel de tijd ertussen een beetje oprekken. 

  Ik heb het met mijn dochter een tijd lang in de avonduren gehad dat ze zovaak wilde drinken. Tenminste dat dacht ik. Als ik haar aanlegde ging ze ook altijd drinken maar werd uiteindelijk heel druk en wild aan de borst waardoor het ook voor mij niet leuk meer was. Ik heb toen dus een keer niet aangelegd maar getroost. Dan deed ze ook heel wild omdat ze last van krampjes had en tegen dr slaap aan zat, maar uiteindelijk viel ze dan bij mij in slaap. Soms kon ik haar dan wegleggen, soms niet. 

  Als ze bij jou op je schouder in slaap valt zou je dr ook op haar buik weg kunnen leggen. Zolang je erbij bent kan dat gewoon. Heeft hier wel geholpen in het begin om zelf ook ff de handen vrij te hebben. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10152946 Quote

  Hier werkte een speen trouwens ook niet, maar pakte zo ineens uit zichzelf een tutteldoekje die al vanaf dr geboorte in dr bed lag. Dit was met een week of 11 geloof ik. Zou je ook nog kunnen proberen. 


  Dromedaris
  Bijdrager
  #10153034 Quote

  Ik heb ook al vaak geprobeerd om haar gewoon te troosten, maar dan krijst ze de hele boel bijeen. Ze komt wel gewoon goed bij in gewicht, ze zou zelfs nog wat meer mogen wegen voor haar leeftijd volgens het consultatiebureau. Toen ze geboren werd woog ze ook al niet heel veel. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct