Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 10,5 week drinkt onrustig

 • Auteur
  Berichten
 • #10163184

  Hi allemaal,

  Ons zoontje is 10.5 week en drinkt erg onrustig. Veel piepen/huilen tijdens de fles en na de fles. Jullie een idee wat dat zou kunnen zijn?

  Achtergrondinfo:

  Hij drinkt nu 5 flessen per 24 uur, we bieden 200 ml aan..hij krijgt denk ik 150-165 ml op. Bij sommige flessen veel boeren en veel mondjes teruggeven, andere gaan netter. In de nachten slaapt hij door, overdag best huilerig als hij wakker is. Meerdere flessen geprobeerd..gebruiken nu Dr Brown met speen 2. Geen idee of het daaraan ligt. Hiervoor gebruikten we Difrax met speen M.

  #10163195 Quote

  Hi, 

  Balen dat je zoon onrustig drinkt! Het huilen herken ik niet van onze zoon (13 weken), maar het onrustige drinken, boeren en mondjes teruggeven wel. Wij gebruikten eerst ook een M-speen, omdat hij zijn flessen erg traag drinkt en daardoor ook onrustiger wordt. Sinds ik weer terug ben gegaan naar een S-speen, drinkt hij veel rustiger en krijgt nu zijn meeste flessen binnen een half uur op. Ik moet er wel bij zeggen dat onze zoon KMA en verborgen reflux heeft.

  #10163196 Quote

  Slikt hij tussen de flessen door ook hoorbaar veel of steekt hij vaak zijn tong uit, hoesten of hikken. Het kan zijn dat hij last heeft van verborgen reflux waardoor zijn slokdarm geïrriteerd is. Dan doet drinken pijn. Zo zijn wij erachter gekomen dat onze kleine meid hier last van heeft zij krijgt nu medicatie zodat het niet irriteerd.en wij Hebben het bedje nu schuin gezet. Ook krijgt onze dochter nu een week koemelk vrije voeding en wij merken duidelijk verschil Van onrustig verdrietig drinken naar rustig een fles drinken en overdag rustiger slapen.


  KL-E
  Bijdrager
  #10163201 Quote

  Ik zou het eens proberen met speen 1 van dr brown. Speen 2 is vanaf 3 maanden, maar heb bij mijn zoontje ook pas vanaf 3,5/4 maanden speen 2 gebruikt. Is nl ook een onrustige drinker.


  StephW
  Bijdrager
  #10163264 Quote

  Ik zou ook speen 1 nemen, mijn dochter is nu 3 maanden en fase 2 speen is voor babys tussen 3 en 6 mnd.


  Niempje
  Bijdrager
  #10163295 Quote

  Wat ze hierboven zeggen, ik zou ook speen 1 proberen.
  Het lijkt wel alsof het te snel binnen komt bij hem.
  Wij gebruiken eigenlijk pas sinds kort speen 2 en onze dochter is bijna 5 maanden.

  Als hij 165 op drinkt dan zou ik gewoon flessen van 150 klaar maken. Dan drinkt hij die precies op. Zonde om telkens dat extra schepje weg te gooien en volgens mij is 180 ook best veel voor 10,5?

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10163312 Quote

  Bedankt voor de reacties allemaal!

  Het lijkt niet op de verschijnselen van verborgen reflux eigenlijk.

  Teruggaan naar S speen zou ik nog kunnen proberen maar hij werd daar boos van omdat het te langzaam ging. Dronk wel netter en leek minder lucht binnen te krijgen


  Niempje
  Bijdrager
  #10163318 Quote

  Is speen S te vergelijken met speen 1 van Dr Brown? Deze zit wel standaard bij een fles als je die koopt. Zou je ook nog kunnen proberen eventueel.

  Dat boos worden is hopelijk na een paar keer voorbij 🙂 Als hij door heeft dat dit toch fijner is dan boeren, huilen en terug geven 😉


  Miesjeeee
  Bijdrager
  #10163319 Quote

  Loopt er ook melk langs de mond tijdens het drinken? 

  Je zou kunnen proberen de fles in zijligging te geven. Dan moeten ze wat meer moeite doen om te drinken, ik zou trouwens gewoon flessen maken van 150cc/5schepjes. Als hij toch niet meer drinkt zijn grotere flessen ook niet nodig. 

  Wat je ook nog kan proberen is een dr brown fles met een difrax speen er op. Onze dochter dronk veel moeilijk met een dr brown speen, en met dirfrax speen op de dr brown fles ging het een stuk beter. 

   

  De fles indikken met johannesbroodpitmeel tegen het spugen, heeft hier wonderen gedaan. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct