Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 11 Maanden Slaapt Ineens Slecht

 • Auteur
  Berichten
 • #10572537

  Onze dochter is sinds een maand slecht aan het slapen. Vooral in slaap vallen gaat lastig. Ze stopt met drinken en gaat rechtop zitten, wiebelen, de leuning vast pakken of proberen met mijn haar te spelen als ik het los heb. Als ik haar dan in bed leg moest ze huilen. Zo ga ik dan vaak nog twee keer terug om haar weer borstvoeding te geven en dan pas valt ze in slaap. Maar ook middagslaapje gaat steeds vaker lastig en als ze ‘s nachts wakker wordt dan valt ze ook niet direct in slaap na het drinken, zoals ze eerst wel deed. Ze heeft nog geen tandjes, maar een maand is ook wel erg lang voor eventueel doorkomende tandjes? Wel is ze erg druk met staan en stapjes zetten overdag. Na haar middagslaapje is ze ongeveer 3.5 uur wakker voor ik haar weer op bed leg voor de nacht. Ze slaapt 2x 1 tot 1.5 uur overdag. Moeten we het ritme nu al aanpassen? Ik las dat babies nog wel twee slaapjes nodig hebben op deze leeftijd.
  Alvast bedankt voor de tips!


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572549 Quote

  De dutjes zou ik niet aanpassen, zal ze nog wel nodig hebben. Kan ze last hebben van de warmte of valt dat wel mee op haar kamer?


  Essil
  Bijdrager
  #10572630 Quote

  Ik denk dat ze stopt met drinken omdat ze klaar is? Misschien avondvoeding afbouwen.


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10572642 Quote

  Misschien heeft ze andere prikkels nodig om in slaap te vallen? Bijv een knuffel met slierten ( friemelen aan je haren) of bijv een slaap muziekje? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct