Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 11w Oververmoeid

 • Auteur
  Berichten

 • Mthefox
  Bijdrager
  #10475858

  Hi mama’s en eventueel papa’s, ik heb jullie hulp en tips nodig.

  Mijn zoontje is 11w oud en ik ben vd week naar de chyropractor geweest omdat meneertje een voorkeurshouding heeft. Althans dat dachten wij… De chyropractor vertelde ons dat dit niet zo is maar dat de nekwervels van Damian te gespannen zijn. Hij is dus nooit ontspannen en ligt nooit lekker.. Dit betekent dat hij ook altijd erg moe en onuitgerust wakker wordt. Hierdoor wilt hij geen speen, kaken waarschijnlijk te gespannen. Drinkt waarschijnlijk niet goed, vandaar dat hij om de 2u 1 borst drinkt. Hij doet elke ochtend aan overstrekken omdat hij zich dus niet prettig voelt.
  Als huiswerk hebben we opgekregen om hem zsm te laten slapen, bijna soort van dwingen zodat hij uitgerust wakker wordt en alles een beetje ontspant. Maar hij heeft ons nodig om in slaap te vallen, wordt onrustig als we hem wakker in bed leggen…
  Als hij niet kan slapen raakt hij zwaar overmoeid en overprikkeld en slaapt dan helemaal niet meer… Inbakeren kan alleen als zijn ogen al half dicht zijn. Hoe kunnen we hem goed en lang laten slapen? Maakt iemand hetzelfde mee? We kunnen nauwelijks ergens heen met hem vanwege de prikkels… Hoe ga ik hiermee om?

  Liefs


  EvdB
  Bijdrager
  #10475871 Quote

  Hoi,

  Ik heb niet hetzelfde meegemaakt met de wervels, maar wel kindjes die moeilijk slapen. Wij leggen ze 1 of 2 keer per dag op hun eigen bed (’s ochtends eerste slaapje en middagslaapje). Dan slaapt onze jongste een half uurtje tot drie kwartier. De andere slaapjes doen we op een plek met de hoogte succeskans, en dat is bij ons in de draagzak. Daar slaapt ze echt binnen 10 seconde en slaapt ze zo 2 uur of langer achter elkaar! Misschien kun je dat proberen? Weet niet wat mag met zijn rugje.


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10475879 Quote

  Wij hebben heel veel baat gehad bij een osteopaat voor de werveltjes en spanning in het lijf van mijn zoon. Verder zou ik inderdaad kijken waar hij wel goed slaapt; in de draagzak, in de kinderwagen. Ik heb uren en uren gewandeld met mijn zoontje omdat hij dan sliep en in zijn bedje niet. Zorg eerst dat hij zijn oververmoeidheid kwijt raakt voordat je gaat oefenen met in zijn bedje slapen. 

  Overigens is om de 2 uur drinken voor een kindje dat borstvoeding krijgt heel normaal, daarin zou ik gewoon je kindje volgen. 


  BlauweMuis
  Bijdrager
  #10475900 Quote

  Klinkt redelijk bekend. Hier ook een zoontje nu 13 weken die een voorkeurshouding heeft (kwamen bij de chiropraktor erachter dat dit kwam door een blokkade in zijn nekje) en die ook heel snel overprikkeld is en slapen moeilijk vindt.
  Wat hier nu het beste werkt is slapen in een draagdoek en inbakeren. Hij wordt boos als we hem inbakeren maar als ik hem dan ga wiegen valt hij snel in slaap en kan ik hem in zijn bedje leggen.
  Succes iig!


  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10475936 Quote

  Wat naar, je wilt natuurlijk dat je kind goed in zijn vel zit. En met een baby’tje is het altijd zo zoeken!

  onze dochter was destijds een snel overprikkelde en overalerte baby, ook een huilbaby in het begin. Ze overstrekte constant en had een gespannen lichaam. Wij hebben destijds een fysio aan huis gehad die ons hielp met ‘de buiging in haar lijfje houden’. Het overstrekken zorgt ook voor een stressreactie in het lichaam, dus het was belangrijk om haar zo veel mogelijk te stimuleren een ronde houding aan te nemen. Ik zou je sterk adviseren te informeren bij een kinderfysio in de buurt. 

  ook in de draagzak of draagdoek hebben baby’s een bolle houding (bol ruggetje). Slaapt je kindje zo wel? Anders kun je proberen 1-2 slaapjes per dag zo te doen om toch aan slaap te komen. 

  qua inbakeren werkte bij ons de Pacco, omdat ze dan echt heel strak ingebakerd zijn. Verder had ons zoontje ook heel veel baat bij een goed verduisterde kamer, daarmee heeft hij minder prikkels en kan hij zich beter overgeven aan de slaap.

   


  Ivh
  Bijdrager
  #10475941 Quote

  Misschien is deze tip helemaal overbodig…maar een vast ritueel kan misschien helpen? Helpt niet met de wervels maar wellicht met.het slapen….
  Heel veel sterkte en succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10476048 Quote

  Bij ons heeft een osteopaat heel goed geholpen. Mijn zoontje was toen hij zo klein was ook heel gespannen en sliep nauwelijks, huilde heel veel. De osteopaat constateerde ook spanning in zijn lijfje (borst en nekje). Na behandeling van hem ging dit veel beter. Het is wel belangrijk om een osteopaat te zoeken die gespecialiseerd is in kinderen.

  #10476062 Quote

  Zoals al eerder genoemd, osteopaat heeft bij ons ook geholpen zodat zijn lichaam meer ontspannen zou zijn met ook wat oefeningen voor thuis. En inbakeren zijn we op advies van het cb gaan doen. Meneer moest er even aan wennen maar inmiddels gaat dat goed en slaapt hij best snel al in als we hem half wakker neerleggen. Ook maken we het altijd donker in zijn kamer en zo min mogelijk geluid anders is hij zo weer wakker. En werkt het niet, in de wandelwagen of draagdoek een lange dut, dan raakt hij tenminste niet oververmoeid. Dit is nu steeds minder vaak nodig omdat hij steeds beter en langer zelf kan slapen.
  Hopelijk vinden jullie snel wat voor hem werkt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct