Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 12 Weken Slaapt Slecht Huilt Veel

 • Auteur
  Berichten

 • Mams91
  Bijdrager
  #5722213

  Mijn zoontje van 12.5 week huilt telkens bij het naar bed gaan. Heb al van alles geprobeerd maar niks schijnt te helpen. Als hij eenmaal slaapt wordt hij telkens na  drie kwartier wakker om vervolgens weer een voeding te willen( ik geef bv) snachts sliep hij een aantal weken mooi door tot 6 A 7 uur.. dat wordt nu ook al minder kwam zelfs om half 4 vannacht! Overdag is het drama en vanaf 4 tot 9 savonds slaapt het zelfs helemaal niet dus hangt het de hele avond aan de borst. Inbakeren helpt niet wakker in bed niet slapend in bed niet heeft iemand tips?


  Siep1986
  Bijdrager
  #5722217 Quote
  1. Dat kan erg vermoeiend zijn. Mijn eerste zoon sliep heel makkelijk door mijn tweede zoon nu 4 maandjes komt elke nacht nog voor een volle fles.

  Wat jij beschrijft herken ik van de eerste 6 weken juist. Hij was continue aan het ‘clusteren’ waardoor hij echt elk uur aan de borst zat. Dit leverde problemen op qua aandacht met mijn andere zoon die 3 is dus heb ik toen de bv afgebouwd en naar flesvoeding gegaan. Sindsdien geen problemen meer behalve dan dat hij snachts nog 1x komt en daardoor wiegenkind 1 fles per 24 uur teveel pakt.

  Geef je heel makkelijk melk? Dan kan het zijn dat de bv die hij krijgt vrij licht is en niet goed vult. Dan zou je misschien beter eerst even wat kunnen afkolven tot de dikkere vettige melk komt, dat vult het maagje beter.


  Mams91
  Bijdrager
  #5722232 Quote

  Ah oké ja die van mij clustert nog steeds elke avond zodra ik hem op bed leg savonds is het mis hij wil gewoon de hele avond bij me zijn..  zelf wordt hij er ook oververmoeid van maar als ik hem op bed laat huilen ook.. zo lastig..

  wel veel melk ja en ook gedaan wat je zegt zodat hij alleen de vettere melk krijg maar ook dat helpt niet wordt er een beetje moedeloos van..


  Mams91
  Bijdrager
  #5722233 Quote

  Flesje lukt trouwens niet we zijn al paar weken aan het proberen elke dag oefenen maar hij wil geen flessenspeen en gewone speen wil hij ook niet..


  Siep1986
  Bijdrager
  #5722297 Quote

  Welk flesje probeer je? Het zou wel de oplossing kunnen zijn als bv de vader savonds een flesje kan geven zodat hij jouw warmte al niet voelt voor hij op bed gelegd wordt. Troost jezelf iig met de gedachte dat ze hun periodes hebben en alle lastige periodes gaan ook weer voorbij ;-).

  Ik liet hem soms gewoon bij mij in bed slapen zodat we beiden aan rust toe kwamen.

  Succes!


  Mams91
  Bijdrager
  #5722309 Quote

  Heb avent gehad en hebben nu dr brown.. beide wil die niet ook niet bij papa..

  ja dat is ook zeker waar maar voorlopig zit je er wel in dacht misschien zijn er oplossingen..


  gebruiker480188
  Bijdrager
  #5722352 Quote

  Avent ging perfect bij mijn eerste zoon maar mijn tweede pakte het niet. Gebruik voor hem nu de Difrax s flessen en die pakte hij direct. Kan dus echt aan de type fles liggen en de speen een beetje warm maken met warm water voelt voor het aanwennen ook wat prettiger als ze er moeite mee hebben.

  lastig he je zou zo graag willen communiceren met ze maar helaas is het uitproberen en nog eens uitproberen .

  Als mijn baby een onrustige dag heeft neem in hem voor het slapen gaan mee onder de douche, lekker rozig in bed.


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5722353 Quote

  Vervelende situatie!

  ik weet natuurlijk niet wat je allemaal geprobeerd hebt (ik denk veel), maar bij mijn dochtertje (11 weken) helpt het goed om haar bij vermoeidheidsignalen direct in bed te leggen, dus als ze drie keer gaapt of in haar oogjes wrijft. Ze gaat dan soms direct slapen en soms jengelen. Als ze wakker word laat ik haar nog 3a5 minuten liggen, soms valt ze hierna gewoon weer in slaap. Anders slaapt zij steeds halve uurtjes. Ik dacht ook steeds dat ze wilde drinken, totdat ik 1 keer aan het douchen was en ze heel even moest wachten. Ze sliep daarna gewoon weer verder. Dat ben ik nu dus standaard gaan doen. De tweede keer dat ze wakker word krijgt ze wel altijd drinken. Zo slaapt ze vaak een uur tot anderhalf uur in plaats van een half uur.

  Ook heb ik haar in een slaapzakje gelegd omdat ze de dekentjes van zich af trapte, maar dat is bij jouw kindje niet het geval?

  Verder schijnt het dat sommige kindjes liever op hun buik slapen. Ze zeggen dat dat de natuurlijke slaaphouding van baby’s is. Mijn dochter moet er niks van hebben, maar bij meiden die ik ken is het dé oplossing om bij vermoeidheidsignalen de kleine op de buik in bed te leggen (overdag, en dan elk kwartiertje kijken hoe het gaat, als je je er nog niet zeker bij voelt).

  Ik nam zelf ook de kleine wel eens in bed als ze niet wilde slapen, dan kon ik tenminste nog een beetje slaap pakken en zij was tevreden.

  Ligt je zoontje in zijn eigen kamertje of bij jou in de buurt? Mijn dochter slaapt een beetje bij mij in de buurt, maar wel afgeschermd. Als ze wakker word hoort ze me en is ze weer gerustgesteld, denk ik tenminste ;).

  Hoe lang is het al zo? Kan het niet een ‘sprongetje’ zijn?

  Hopelijk wordt het snel beter!


  Mams91
  Bijdrager
  #5722406 Quote

  Hij wilt niet op zijn buikje slapen..

  als ik hem bij de eerste vermoeidheidssignalen in bed leg is hij eigenlijk nog te wakker om zelf in slaap te kunnen vallen dus gaat hij huilen/krijsen.

  Als ik hem iets later op bed leg dus dat hij wel bij is dat hij erin gelegd wordt maar al bijna in slaap valt gaat het goed.. soms ben ik al te laat soms op tijd.. de ochtend wil vaak nog maar smiddags lijkt hij helemaal niet meer te kunnen of te willen slapen..

  flesjes werkt niet zoals ik al zei en de speen ook niet.. hij krijgt het op een of andere manier niet voor elkaar misschien omdat hij borst gewend is..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct