Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

baby 14 maanden eten met afleiding

 • Auteur
  Berichten

 • clarinta
  Bijdrager
  #10351036

  heeft iemand hier tips ? mijn dochter van  bijna 14 maand is op dit moment heel lastig met eten, ik moet elke keer veel speel goed of tablet met filmpje aan haar geven tijdens eten, anders drukt ze gewoon het lepel weg. zelf laten eten duurt echt heel lang en gooit ze het eten alleen maar op de grond. stukjes fruit of koekje gaat ze wel eten. melk ook hier lastig. ik gebruik nog opvolgmelk 2 van Hero nutrasense, want gewone melk wil ze echt niet drinken. haar schema nu :

  06.30 fles 150/5

  07.30 havermout pap 20gr met 100 kokosmelk (dit moet ik ook altijd in een pan koken, anders wil ze niet eten)

  09.00 stukjes fruit

  11.30 brood (wil ze maar 1 boterham ook met moeite)

  13.00 fles 120/4 ( als ze brood wil niet eten geef ik fles, maar meestal weigert ze dit fles)

  5.00 tussendoor (koekje of fruit)

  17.00 warm eten ong 170gr (ook moet met moiete)

  19.00 fles 120/4 laatste tijd ook maar rond 80cc gedronken.

   

  denken jullie dat ik te veel eten geven ? of juist te weinig?


  LEvB
  Bijdrager
  #10351047 Quote

  Ik vind het vrij veel. Vooral fles om 6.30 en om 7.30 havermoutpap is 2x ontbijt!! 

  Mijn dochter is 13 maanden. Ze drinkt ook nog 2 flessen, omdat ze daar echt om vraagt en ik het nog wel een fijn begin en eind van de dag vindt.

  Warm eten gaat ook moeizaam en ze eet maar 100 gram, met veel afleiding maar dat hoort ook bij de leeftijd! Ze mag van mij wat speelgoed of kartonnen boekjes aan tafel, maar de tablet gaat tijdens het eten niet aan.

  Haar schema: 

  7.00 150cc opvolgmelk en een halve boterham

  10.00 fruitsap

  12.00 1 boterham en gewone melk

  15.00 koekje o f rozijntjes ofzo

  17.30 groente 100 gram en yoghurt 

  19.30 150cc opvolgmelk.

  Als brood eten zo moeizaam gaat, zou ik die havermoutpap als lunch geven. En gewoon nog maar 2 flessen, alleen om 7.00 en 19.00. Als ze die niet leeg drinkt is het niet erg, flessen zijn na 12 maanden geen must meer en je kindje geeft zelf aan wanneer ze ze niet meer wilt (wat ze blijkbaar nu ook al doet) 

  Ze hebben na hun eerste verjaardag veel minder nodig en dat zal je de komende maanden wel merken. Ze eten zich het eerste jaar heel vol en het tweede jaar is de behoefte aan eten veel minder, ze hebben echt veel minder nodig en worden kieskeurig. Heel normaal gedrag voor je mini-dreumes, maar idd soms wel frustrerend 😉


  Rcl
  Bijdrager
  #10351083 Quote

  Best vewl krijf ze die van mij7 maanden krijft

  Ochtend 6 of half 7 fles 150 cc plus 3 scheppen

  Daarna 8 uur brood

  10 uur fruit

  1230 brood

  Tusswndoor kowkjw soepstenngel  fles 150 2 scheppen 

  Avond wten 4 grote eetlepwls heel bakje vol meet niet af eet helemaal op soms niet

  En avond fles met pap 350 cc

  Flwssen ochtend middag gaan niet op is voor vocht  ook

  En water 

  Daarnaast dit heeft sie van mij nodig zeker laatste fles ivm kruipen met 5 maanden en al staan en half proberen t elopen


  Galileo
  Bijdrager
  #10351109 Quote

  Mijn dochter is 14 maanden en geen briljante eter, maar wel heel tevreden, dus de hoeveelheid maak ik me niet druk om. Hier is zelf eten echt de oplossing voor al het gedoe aan tafel. En nee, dat is niet praktisch en zeker niet snel, dus vaak maak ik haar ‘normale’ eten (groente + koolhydraat + vlees/ei/vis) en daarnaast nog droog aardappel/pasta. De droge dingen eet ze zelf, tussendoor schep ik haar echte eten naar binnen. Zij blij, wij blij. Meestal bedenkt ze halverwege dat het met saus (groente) lekkerder is en gaat ze vol overgave de stukjes aardappel of pasta een voor een in het andere bakje scheppen met een lepel en zoals je kunt bedenken duurt dat heeeeel lang, wat mij de tijd geeft om tussendoor het eten naar binnen te schuiven. 

  Liefst beperken we speelgoed aan tafel en een tablet of telefoon doen we al helemaal niet, omdat we haar willen aanleren dat je aan tafel aan het eten bent en met elkaar bent. 


  Een Snoes
  Bijdrager
  #10351244 Quote

  Hier is ook zelf doen de oplossing voor gedoe aan tafel. Wij gebruiken hiervoor t munchkin bestek(vork en lepel), in het begin gewoon leeg bordje/bakje. Nu is hij  14 maand en prikt stukjes zelf aan z’n vork en stopt ze in z’n mond. De rest van z’n eten geven we dan gewoon tussendoor. 
  schema hier is:

  7-8 papfles

  10 fruit

  12 1-2 boterhammen + beker melk

  15 koekje

  17-18 avond eten met ons mee + bakje yoghurt

   

  tussendoor elke keer drinken water en soms wat diksap, soepstengel


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10351401 Quote

  Hier is zelf doen ook vanaf het begin een succesformule geweest. Duurt lang en wordt een grote puinzooi, gooit inderdaad alles op de grond en speelt er veel mee, maar eten zal hier nooit een strijd worden. Dat werkt alleen maar averechts. Eten moet vooral leuk en gezellig blijven toch?

  Ik zou haar lekker zelf laten aanmodderen en niet te druk over maken 🙂 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Mie
  Bijdrager
  #10352956 Quote

  M. is 15 maanden en ik herken wel veel.

  Ik probeer (amai, en dat is niet makkelijk) me niet te veel op te jagen in de hoeveelheid. Wij beslissen wat en wanneer hij eet, M. beslist hoeveel. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we hem niet kunnen stimuleren of aanmoedigen. 
  Wat bij ons het beste werkt: zelf ook eten, en liefst nog hetzelfde als hem. Monkey see, monkey do! Het is natuurlijk het handigst om eerst zelf te eten, of hem eerst eten te geven, maar het is gewoon het gezelligst als we allen samen rond de tafel zitten. En dan wil hij liefst ook gewoon proeven van wat wij eten… en dat vind ik eigenlijk wel heel leuk.

  Los hiervan: oja… knoeien… leuk!! (voor M. :D)

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct