Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 2 mnd slaapt weinig

 • Auteur
  Berichten

 • MAMAAMiA
  Bijdrager
  #10130201

  hallo allemaal, 

  de titel zegt het natuurlijk eigenlijk al.. maar zal toch een beetje proberen de situatie te schetsen. Want wij zitten af en toe met de handen in het haar. 

  Ons zoontje is 8 weken oud.. aan het begin was al redelijk snel duidelijk dat het een druk mannetje is. Druk met zijn armpjes beentjes hoofdje. Hij wil alles meemaken en overal bij zijn! Super leuk en enthousiast maakte me dit en nog steeds natuurlijk want hij kijkt iedereen met grote ogen aan! En wil heerlijk met ons knuffelen en lachen. Aan het begin sliep hij bij iedereen in de armen en ook nog wel na inslaap te zijn gevallen in je armen in de box of als je hem naar bed bracht in zijn bedje. 

  Tegenwoordig heeft hij heel veel moeite met uberhaupt inslaap te komen. Op welke manier dan ook. In mijn armen wil hij niet eens meer slapen.. en zie hem soms uren vechten tegen zijn slaap. We hebben inmiddels meer routine toegepast en gaan steeds consequenter reageren op moesignalen.. we gebruiken al een puckababy en een myhummy(whitenoisegeluiden) om hem te helpen inslaap te vallen, ook wakker in bed leggen troosten, slapend in wiegje leggen. Geloof me alle adviezen zijn voorbij gekomen en uitgeprobeerd.. Soms na uren lukt het eindelijk. Maar zo heb ik ook nachten dat hij gewoon over zijn slaap heen gaat en NIET slaapt!! en denk maar niet dat hij dit overdag inhaalt. Los van dat wij zelf dan niet aan enkele rust komen maak ik me heel erg zorgen, of hij wel genoeg slaapt om zich goed te kunnen ontwikkelen. En zou toch misschien wat tips willen/kunnen gebruiken van ouders waarvan het kindje eigenlijk zo graag de wereld wil ontdekken samen met jou.. dat hij te weinig slaapt..

  en hoeveel hoort hij eigenlijk te slapen? Wij merken wel dat hij het beste goede slaap krijgt in zijn eigen bedje dus de hele dag hazenslaapjes in mijn armen ben ik geen voorstander van. Voor hem niet en voor mij niet. 

   

  M. 

   

   

   


  Marma
  Bijdrager
  #10130244 Quote

  Hoi,

  herkenbaar verhaal. Mijn zoontje (12 weken) is ook zo’n alert mannetje. Wil alles zien en kijkt zijn ogen uit als we hem ergens mee naar toe nemen maar kan het vervolgens allemaal niet verwerken, met als gevolg dat hij heel moeilijk inslaapt. Slapen in de box of in de kinderwagen is er niet bij, veel te veel prikkels.

  We hebben 2 weken lang rust genomen omdat hij echt oververmoeid raakte. Dus weinig bezoek en niet meer met hem op stap. In die twee weken constant routine toegepast: slapen-verschonen-voeden-knuffelen-box-slapen. Bij de eerste slaapsignalen gelijk naar bed, maar nooit langer dan 1:15 uur op blijven. Ook het gaan slapen gaat volgens een bepaald ritueel, muziekje, wiegen, kusje. 

  Wanneer hij niet kon slapen haalde we hem er na maximaal 30 minuten weer uit. Als hij erg overstuur is wel eerder. Dan deden we alles weer opnieuw maar dan korter. Het heeft wel geholpen, er is meer rust gekomen. 

  Het inslapen blijft wel moeilijk hoor. Ik geloof dat een baby zo’n 14-16 uur per dag slaapt gemiddeld. Dat redt onze jongen echt niet. Maar elke baby ja verschillend. Draagzak is hier het wondermiddel als het helemaal niet lukt. Of een stuk autorijden. 

  Je kan er goed druk mee zijn, met een nieuwsgierige baby! 

  Mijn advies is om prikkels te beperken en een routine vast te houden. En die slaapsignalen zijn heel belangrijk! 

  Baby in droomritme is een fijn boek om te lezen. Gaat allemaal over slapen, slaappatronen, slaapsignalen etc..

  #10130370 Quote

  Baby in droomritme is inderdaad een fijn boek.

  bij ons werkte inbakeren (eerst gewoon in hydrofiele doek, nu in Pacco) veel beter dan puckababy. Misschien is dat nog het proberen waard?


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10130391 Quote

  Bij ons werkte rond die tijd een draagdoek overdag. Ze kon niet wakker blijven als daar in zat. Voordeel was dat we geen oververmoeide baby hadden, want die schijnen heel moeilijk in slaap te vallen. 

  Baby in droomritme is een bijzonder boek. Ik hoefde het alleen op de keukentafel te leggen en ze sliep die nacht voor het eerst eindelijk door. Of zou dat toeval geweest zijn, haha. 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10130491 Quote

  Wij hebben onze kleine van 5 weken 2 weken lang ingebakerd, hij was over vermoeid en wij daardoor ook. Na die 2 weken een slaapzak met afritsbare mouwen deze zijn erg stug waardoor hij zichzelf niet wakker ‘maait’.

  Die van ons was ook hyper en als de paniek erin schoot zelfs ingebakerd schuin liggen met zijn hoofd tegen de wieg aan botsen, die wieg is weg uiteraard. Wij hebben een week rust genomen voor het introduceren van inbakeren.

  Wij zijn gestopt omdat hij na die 2 weken juis hysterisch werd tijdens het inbakeren. Het heeft ons enorm geholpen even te resetten.

  Vorige week weer hazenslaapjes, ik heb zijn voeding in overleg met cb. 150cc 5 scheppen en dan terug brengen naar 150cc. Hij slaapt nu weer heerlijk. 

  Let op als je wil inbakeren dan mag dit niet de dag/nacht van vaccinatie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct