Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 2 weken valt moeilijk in slaap

 • Auteur
  Berichten
 • #10410804

  Hallo dames,
  Ons dochtertje is nu 2 weken oud en valt soms moeilijk in slaap.
  Als ze de borst gehad heeft en ze valt dan meteen aan de borst in slaap of er net na, dan slaapt ze goed door. Als ze klaar is met voeden en ze is nog klaar wakker dan kan ze niet in slaap vallen zonder dat ze bij ons ligt. Dus of we moeten haar vast houden of ze ligt op een voedingskussen tussen ons in en dan valt ze wel in slaap. Als ze dan slaapt dan slaapt ze ook wel goed door.
  Is dit normaal dat ze niet in slaap kan vallen zonder dat ze vlak bij ons is? Kennen meer mama’s dit? Heeft er iemand misschien tips om haar toch zelf in haar bedje of wiegje in slaap te krijgen als je haar er wakker in legt?


  Klijn
  Bijdrager
  #10410807 Quote

  Met 2 weken is dit echt heel normaal hoor! Stel je maar eens voor dat je 9 maanden in iemands buik hebt geleefd… dan is het niet gek dat je nog niet binnen 2 weken gewend bent aam de grote buitenwereld! Lekker knuffelen en kroelen tot ze slaapt =) en als je wat meer je handen vrij wilt: koop een draagdoek/zak! Kan zij lekker papa/mamahangen terwijl jullie ook wat meer bewegingsvrijheid hebben.


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10410810 Quote

  Dit is inderdaad heel normaal voor een kindje van 2 weken oud, dat gaat ook nog wel even duren. Lekker bij je houden, ze hebben dat contact heel hard nodig. Nóg fijner vinden ze huid op huid, dat hebben wij heel veel gedaan de eerste weken. Heerlijk, geniet ervan!

  Een draagzak is een goede tip van Klijn, die hebben wij ook heel veel gebruikt. Dan heb je toch je handen vrij om even wat drinken ofzo te pakken. 

  Onze dochter (inmiddels 4,5 maand oud) slaapt nu heel goed in haar bedje. Maar vaak aan het einde van de middag / begin van de avond heeft nog zo’n moment dat ze niet in haar bedje wil slapen en ook niet in haar nestje in de box. Dan pak ik lekker de draagzak erbij en dan is ze zo weg. 

  #10411147 Quote

  Nog lekker veel bij je houden !!
  2 weken, komt net uit het ei joh! Ze zoekt naar geborgenheid en wil dicht bij jou zijn.
  Waarom zou je haar nu al alleen in haar wiegje willen laten slapen ?

  #10411195 Quote

  Omdat ik bang ben dat ze anders ‘went’ aan het in slaap vallen bij ons…🤷🏼‍♀️

  #10411196 Quote

  Een draagzak hebben we, maar ik vind haar nekje nog zo teer om al in een draagzak te hangen. Ben bang dat haar hoofd/ nek dan te veel heen en weer gaat..

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Klijn
  Bijdrager
  #10411198 Quote

  Maak je geen zorgen hoor, ze zal heus prima in haar bedje slapen uiteindelijk. Zeker de eerste maanden hebben ze gewoon enorm behoefte aan dicht bij je zijn, dat is heel normaal en je kunt niets beters doen dan ze dat ook gewoon geven.

  Wat voor draagzak heb je, als ik vragen mag? De goede ergonomische draagzakken zijn veilig om al te gebruiken, als het natuurlijk de juiste maat is voor zo’n klein ukkie. Als het goed is, sluit de zak vanboven best nauw aan, waardoor het hoofdje genoeg steun krijgt.


  Flores
  Bijdrager
  #10411567 Quote

  Google het “4e trimester” eens. Een baby zo klein heeft nog vaak een omgekeerd ritme en veel (huid) contact nodig. Slapen in eigen bedje komt nog wel. Je kunt een baby zo klein niet verwennen. En als ze iets ouder zijn ook niet trouwens

  Geniet van deze tijd. Het is prachtig en gaat helaas zoals alles te snel voorbij ♥️


  NovMommyEsther
  Bijdrager
  #10411730 Quote

  Hier went ze niet aan hoor. Tot 6weken moesten mijn man of ik ons zoontje in slaap wiegen. Of hij viel bij mij op de borst in slaap. Nu krijgen we hem niet meer zo in slaap en moeten we hem echt in bed leggen.
  Ik mis het soms haha dat die niet meer bij mij slaapt. Dus geniet er van en laat haar lekker bij jou liggen als je dat fijn vind

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct