Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 2,5 week drinkt weinig

 • Auteur
  Berichten

 • Charlois
  Bijdrager
  #10505461

  Hoi hoi,

  Mijn baby is nu 2,5 week oud en weegt zo’n 4 kg, zit nog 250 gram onder geboortegewicht en daarom gaan we ook wekelijks wegen.

  Hij zou eigenlijk al 600cc op een dag mogen wat uit komt op ongeveer 8 flesjes van 80cc. Echter drinkt hij met moeite elke 3 uur een flesje van 45/50cc leeg. Hier doet hij dan minstens een half uur over. Gisteren heeft hij 2x 80cc gedronken maar daarna weer terug naar max 50 etc. Vaak meldt hij zich hierdoor ook weer na 2 uur, maar ook vaak zat moet ik hem wakker maken.

  We hebben al een aantal dingen geprobeerd zoals tussendoor verschonen, andere fles, andere speen, boeren, juist niet te vaak stoppen tussendoor.

  Iemand nog andere tips of bemoedigende woorden dat het snel beter wordt?


  Korenbloem
  Bijdrager
  #10505479 Quote

  Hey!Je zou kunnen overwegen om een lactatiekundige in te schakelen (is niet alleen voor borstvoeding!) Zij kunnen meekijken met de voeding en eventueel tips geven. Misschien heeft je baby bijvoorbeeld een (te)kort tongriempje waardoor drinken veel energie kost of zien ze iets anders wat opgelost kan worden!
  Succes!


  Bobbie
  Bijdrager
  #10505494 Quote

  Hi. Ik herken het enorm. Mijn meisje is nu 15 weken maar heeft tot ongeveer 10 weken amper gedronken. ( zelfs een ziekenhuis opnamen met sonde voeding tot gevolg) maar sinds 5 weken drinkt ze super goed. Er gaan nu zelfs 4/5 flessen van 180 cc in!!! Dus het komt echt goed. Met een beetje geduld word de maag inhoudt vanzelf groter en gaan ze meer drinken. Vooral niet blijven pushen want dan krijgen ze een negatieve associatie met de fles.

  Even geduld mamsie. Dan komt het echt goed!!

  <3

  #10505551 Quote

  Niet hetzelfde verhaal maar hier was een grotere speen wel een oplossing alleen heeft hij wel de tijd nodig om hieraan te wennen. Hij is nog niet zo oud he. Gewoon vragen voor hulp dat is het beste denk


  CaroHS
  Bijdrager
  #10505646 Quote

  Bij ons was een ander merk speen de oplossing


  Charlois
  Bijdrager
  #10505657 Quote

  Bedankt meiden voor jullie antwoorden!
  Ik ben erg benieuwd of hij voldoende is aangekomen komende dinsdag, en dan kijken we weer verder! We gaan morgen waarschijnlijk toch even een ander flesje kopen om te proberen ☺️

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Jessicaa
  Bijdrager
  #10505897 Quote

  Ons zoontje is morgen 2 weken en een randprematuur (geboren met 37+3) en heeft moeite met zuigreflex. Wij hebben eergisteren contact gehad met een logopedist voor een andere voedingstechniek (therapeutisch voeden in zijligging). Tot nu toe lijkt het zijn vruchten af te werpen! Gaan wel overstappen naar dr Brown brede hals ipv smalle hals en dan weet met prematuurspeen. Hadden avent uitgeprobeerd en die pakt hij stuk makkelijker, maar daar krijgt hij wat krampjes van en van dr Brown helemaal geen tot nu toe. Wie weet kun je bij CB navragen voor logopedist. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct