Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 25 Week Huilt Uuuren En Huisarts Zegt Dat We Niks Kunnen Doen

 • Auteur
  Berichten
 • #10338570

  Help! Mijn meisje van 2,5 week (19/6/20) huilt elke dag minimaal 3-5 uur en op slechte dagen zoals vandaag nu al 7 uur aan een stuk. En echt krijsen, armpjes en beentjes vliegen rond, woedend. Flesje tussendoor drinkt ze op maar slapen wil ze ook niet. Via het consultatiebureau al op nutrilon omneo over gegaan om haar darmpjes te helpen. Poepluiers gaan nu goed. Ze blijft echter brullen en huilen. Huisarts gebeld en die zegt letterlijk “u hoeft niet langs te komen want huilbaby’s daar kunnen we niks voor betekenen, dat moet u echt even uitzitten”. Bij het CB zeggen ze alleen dat ik eventueel extra mag voeden. Ze weegt bijna 3500 en krijgt 6x90ml omneo. Ik heb eerder 120 aangeboden maar dan drinkt ze 100 tot 110 en loopt t zo haar mondje uit. Dat is gewoon teveel. 
  Ik weet écht niet meer wat ik moet doen. Heeft iemand dit ook meegemaakt en advies voor mij? owja we zijn ook bij een osteopaat met haar.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10338574 Quote

  Jeetje… geen advies voor je, want nog in verwachting, maar wil je even een hart onder de riem steken. Wat lijkt me dat heftig en dan wordt je ook nog eens niet gehoord! Hoop dat er snel iemand mee leest die goede tips voor je heeft. 


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10338582 Quote

  Koemelkallergie? Dit hebben vrienden van mij ook gehad met hun zoontje. Hij bleek alles binnenin al “kapot” te hebben door t drinken waardoor t zo een pijn doet. Niemand wilde geloven dat hij koemelk had. Zelf overgestapt op speciale melk en t huilen verdween als sneeuw voor de zon. 

  #10338583 Quote

  Draagzak? Dat helpt vaak heel goed tegen krampjes, maar ook oververmoeidheid omdat ze makkelijk in slaap vallen als ze bij je zijn. 


  Spatel
  Bijdrager
  #10338588 Quote

  Mischien naar een osteopaat gaan? Ik hoor daar goeie verhalen over. Soms zien ze wat het probleem is. Bij vrienden van me die hadden een huil baby 1x naar osteopaat en het was voorbij. Kleine had iets met zijn wervel. Heel veel sterkte! 

  #10338600 Quote

  Inbakeren helpt vaak. Je kan ook een verwijzing vragen naar de kinderarts vragen. Zij zien regelmatig baby’s die overmatig huilen. Ze kijken dan eerst of het een oorzaak heeft. Zo niet dan geven ze adviezen en een verwijzing voor de fysio om extra te helpen met goed inbakeren. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10338604 Quote

  Je zegt dat je al bij de osteopaat bent geweest. Geeft die ook aan dat er een reden kan zijn voor het vele huilen?

  Verder zou ik inderdaad een draagzak adviseren. Dat werkte bij ons heel goed.

  Ik had een mannetje met een lactose intolerantie en die huilde heel veel en hard na de fles. Pas met Hero Allergy Care werd het hier beter. Wel hebben we een koemelk eiwit allergie test laten doen via de kinderarts. En hoewel zij het een koemelk eiwit allergie noemde, weet ik zeker dat het een lactose intolerantie is (geweest)


  Spatel
  Bijdrager
  #10338628 Quote

  Ik had niet gezien dat je al bij de osteopaat was geweest. Helemaal overheen gelezen🙈 sorry! 


  Uitje
  Bijdrager
  #10338644 Quote

  A wat heb ik het met je te doen lieve mama! Ik kan me herinneren dat ik ook een topic heb geopend toen mijn zoontje 10 dagen was en alleen maar huilde. Kan me die machteloosheid nog zo goed inbeelden.

  Wij zijn ook bij een osteopaat beland maar deze kon op de lange termijn niets voor ons betekenen. Inbakeren werkte hier niet maar misschien bij jullie wel? Draagzak was hier wel heel fijn, maar ik trok het mentaal slecht de eerste periode. Het vele huilen heeft mij bijna een postnatale depressie bezorgd. Dit zeg ik uiteraard niet om je angstig te maken, maar meer een soort bewustwording. Ik heb op tijd hulp gezocht voor mezelf door met de huisarts te praten. Zelfzorg is zo belangrijk! Je gaat nu zoeken naar manieren om het je kleintje comfortabel te maken, maar denk ook aan jezelf! Huilbaby’s zijn gewoon heel heftig.

  Wij zijn uiteindelijk in het AMC beland en er zijn medische redenen gevonden voor het vele huilen en het weinig slapen. Houd je poot stijf. Als jij denkt dat er onderliggende redenen zijn, laat je doorverwijzen naar een kinderarts. Als de huisarts jullie niet wil zien, prima, dan ga je naar het ziekenhuis. 

  Volg je moederhart, het klopt altijd ❤. En zoek steun om je heen. Zorg dat je erover kunt praten. Het komt goed dappere mama. Mijn zoontje van inmiddels 10 maanden zit nu ook veel beter in zn vel.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct