Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 3 maanden slaapt slecht overdag

 • Auteur
  Berichten
 • #10099963

  Hallo lieve moeders,

  Ik heb een zoontje van 3 maanden bijna en sinds een aantal weken slaapt hij alleen nog maar in mijn armen. Wanneer ik hem weg probeer te leggen, is die dan wel direct weer wakker of na enkele minuten (max 10) al. De eerste maand was die een perfecte slaper en sliep altijd in zijn wieg. Dacht dat ik het had getroffen maar helaas. Hij heeft overigens wel last van verborgen reflux, dus dat maakt hem ook vaak snel wakker. ‘S’ nachts slaapt die wel gewoon in zijn wieg en slaapt na korte voedingen weer snel in gelukkig. Daarnaast geef ik borstvoeding en hij valt dus ook alleen met de tepel in slaap. Nou is mijn vraag of dit ooit nog goedkomt, opzich voor nu vind k t gewoon belangrijk dat die aan zijn slaap komt overdag en houd ik hem daarom maar vast. Maar ik wil uiteraard wel dat dit biet altijd zo blijft. Kortom, wat zijn jullie ervaringen en wat kan ik het beste doen om het eventueel ‘af te leren’ als het zich niet zelf oplost. Ben geen voorstander van laten huilen, dat heb k een keer geprobeerd (na vele kritiek van familie wat trouwens ontzettend irritant is en mij onzeker maakt) en doe ik nooit meer!  Help me pkease out!! 


  Happy s
  Bijdrager
  #10099984 Quote

  Hoi hoi, 

   

  onze dochter heeft die fase ook gehad ik heb haar lekker bij me gehouden zolang als het kon. 

  Moet zeggen dat het net voor me verlof was afgelopen goed is gekomen. Nog altijd is ze geen grote slaper overdag twee keer 30 min maar er zitten inmiddels ook dagen bij van 1,5 uur dus alles is een fase zeggen ze dan😏

  heerlijk genieten toch zo een kleine frummel op je. Zou het zo weer doen die warmte en geborgenheid die ze van je voelen is belangrijk. Ik denk dat wanneer ze het vertrouwen daarin hebben het vanzelf goed komt. 

  Succes 


  Niynti
  Bijdrager
  #10099986 Quote

  Hoi zorgzame moeder, allereerst heel herkenbaar van die kritiek van andere mensen met name het advies om hem te laten huilen, heel vervelend en kan je inderdaad flink onzeker maken! Of het slechte slapen ooit over gaat, ik heb zelf ook een zoontje van bijna 3 maanden, dus zeker weten doe ik het niet, maar ja eigenlijk zou het ooit over moeten gaan 😉 Hoe is jullie ritme op de dag? Nadat mijn zoontje op de dag ook nauwelijks sliep en we soms dachten dat hij alles mee wilde maken, maar juist overprikkeld raakte (bleek achteraf) veel meer rust en regelmaat in gaan bouwen. Na het wakker worden voeden, verschonen, kletsen/knuffelen en even zelf spelen in het wippertje/box en dan binnen 90 minuten weer naar bed. Sinds we dit doen, pakt hij de slaapjes op de dag veel beter op. In de ochtend 1 a 2 slaapjes en middag ook. Ook schrijf je dat je zoontje alleen aan de borst in slaap valt? Is dat op de dag ook? Mogelijk dat je dan het ritme wat kan omdraaien dat hij na het voeden nog even actief kan zijn dmv spelen en juist wat moeiger wordt om daarna te gaan slapen of in een wipstoeltje, iets rechterop vanwege de reflux. Als hij last heeft van verborgen reflux kan ik me voorstellen dat hij daarna graag bij jou in je armen in slaap valt. Is zijn wiegje al wat verhoogd? Zelf heb ik nog super veel onzekerheden vooral over ritmes en inslapen en hoe kan ik het anders of beter doen en iedereen heeft zo veel adviezen.. Ik probeer uit wat voor mij/ons goed voelt en houd dit een tijdje aan, laten huilen is voor mij ook geen optie, dan maar lekker beetpakken en elke keer weer opnieuw proberen 🙂 veel succes hopelijk wordt het gauw ietsjes beter voor jullie beiden!


  Linda 1983
  Bijdrager
  #10099989 Quote

  Met je handen in je haar natuurlijk. Voor mij heel herkenbaar hoor en ik denk voor velen.

  Het is overigens heel normaal dat een baby de eerste paar weken gewoon vanzelf slaapt. Maar na een paar weken is de ontwikkeling al verder en begint de omgeving (prikkels etc) op zo’n kleintje in te werken en dat gaat vaak gepaard met veranderingen in slaappatronen. Veranderingen gaan echt nog vaker komen: denk je net dat je een ritme hebt, gaat álles weer om. helaas heb ik geen beter nieuws voor je 😉 Iets met fases…

  Onze zoon (inmiddels 15 maanden oud) hebben wel wel geprobeerd te helpen slapen (overdag, hier ging het snachts ook gewoon goed) door hem kort te laten huilen, maar dan wel met een duidelijk verschil tussen ‘huilen’ en ‘huilen’. Je moet hierin zelf kiezen wat het best bij jou past. Een beetje jammeren of jengelen hebben kindjes soms nodig voordat ze kunnen slapen, maar heftig hysterisch huilen dat lieten wij ook niet gebeuren. Het is wel een kwestie van doorzetten. Dus niet na 1 dag alweer wat anders proberen, maar het minstens een week volhouden om hem wakker in zijn eigen bed te leggen en uiteraard wel erheen gaan en troosten na een pak hem beet 10 minuten ‘jammeren’. Op dat moment weinig tot niks zeggen, aai/kus, maar niet optillen en dan weer weggaan. Hier heeft het gewerkt (wel gedaan toen hij 8 weken was) en tegen de tijd dat hij naar de opvang moest ging het aardig goed.

  Het feit dat je kindje alleen aan de borst slaapt geeft wel aan dat hij erg moe is en misschien al oververmoeid raakt: hij maakt zijn voeding niet af omdat hij te moe is en/of hij gebruikt de borst als slaapmiddeltje (en heeft misschien helemaal geen honger?). Dit kan een vicieuze cirkel worden: hoe vermoeider babys zijn, hoe minder goed ze gaan slapen en dat blijkt misschien – naast de reflux – dan ook al uit het feit dat hij hele korte slaapjes doet, hij komt nooit aan een volledige slaapcyclus op die manier en krijgt dan niet voldoende rust. Probeer hem eens te voeden als hij net wakker is ipv voordat hij naar bed gaat. Doe de dagelijkse dingen ook in een vaste volgorde: voeden – spelen – knuffelen – verschonen – slapen en weer opnieuw. Die regelmaat geeft ook rust en zaL hem kunnen helpen te slapen.

  Stephanie Lampe heeft overigens boeken geschreven over babys en slaapproblemen, ook online is een en ander te vinden. Hopelijk heb je er wat aan, heel veel succes!

   

  #10100042 Quote

  Fijn te horen dat het dus ook vanzelf goed kan komen. Hoe oud was je dochter toen Happy S? Voor nu vind ik het inderdaad ook heerlijk, huishouden en koken doe ik nu juist wanneer die wakker is. Maar voor als ik weer ga werken, zou t toch wel fijn zijn dat die zelf in slaap kan vallen. Maarja we gaan t zien, hopelijk is t een fase zoals je zegt!!

  #10100050 Quote

  @Niynti, ook wij hanteren hetzelfde ritme als jij; wakker, voeden en verschonen, samen en daarna alleen spelen. Binnen 60 min max 90 wordt die al moe, maar dan heeft die dus de borst als hulpmiddel nodig om in slaap te komen. Zelf valt die nooit in slaap, al heel vaak lang laten liggen. Aan de borst in slaap vallen is ze gewoon ingaan sluipen nadat ik hem overdag liggend ben gaan voeden om hem niet meer te hoeven verleggen (werkt helaas niet meer). Wiegje is overigens ook al verhoogd. Maar volgens mij is het voor ieder ouder constant zoeken en uitproberen!! En onzekerheden heb ik ook altijd, zeker over het slapen. Na het wakker worden in de ochtend rond half 7/8, slaapt die meestal 2keer 1uur. Middag een langere van 1,5uur en namiddag korte slaap tussen 30-45min. Vervolgens naar bed tussen 8-9uur. Is dat voldoende denk je zo? 

  #10100053 Quote

  Geloof ik heel graag dat ritmes weer veranderen @Linda 1983!! Zelf al meegemaakt haha. Het boek van Stephanie is inderdaad een goede tip; die (baby in een droomritme) had ik al gauw aangeschaft na die eerste maand dat zijn slaapgewoontes omgingen. Rust en regelmaat en de wakkertijden zijn erg handig geweest voor ons. Maar dat verandert niet de manier van inslapen zeg maar. Ben bang dat ik het toch zal moeten gaan afleren, maar wacht nog even totdat hij max 6 maanden is. Wel erg fijn dat het kort laten huilen bij jullie heeft geholpen. En moedig dat je daar bij  8 weken aan bent begonnen, want ik durf het nu gewoon nog niet. Misschien ook juist omdat verandering veel tijd en geduld kost. Wat betreft het voeden, hij komt gelukkig niks te kort. Laatst consult gehad en was 1kilo aangekomen en zat volgens de kinderarts perfect op zijn curvelijn. Maar daar heb ik ook nooit echt aan getwijfeld, meer het voldoende slapen en manier op. In ieder geval bedankt voor al je tips en jij ook nog succes gewenst met jouw zoon!!

  #10100108 Quote

  Hallo

  slaapt je kindje door van 20/21 tot 7/8? Dat vind ik heel erg netjes! Volgens mij slaapt ie dan voldoende!

  bij ons gaat ie Rond 20 uur naar bed en als we hem om 23 wakker maken voor de laatste fles dan komt ie om 4 uur nog een keer. Als we hem laten slapen dan komt ie om 1 uur en om 6 uur nog een keer. Overdag slaapt ie niet meer als bij jou. 

  Wanneer Heb je de late voeding er af gehaald?

   

  succes!

  #10100166 Quote

  Hij slaapt niet door, was het maar een zo feest haha. Maar hij heeft de nachtvoedingen nog echt nodig merk ik. En de tijden komen zowat overeen als bij jou: als ik geen droomvoeding geef, komt hij tussen 1 en half 2, anders om 3. En vervolgens weer om 5u. Maar het inslapen is dan wel zo gepiept; kwestie van 10 min voeden en hij slaapt weer gelukkig. Is dat ook bij jou zo? En hoeveel uurtjes slaapt jouw zoontje dan overdag?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct