Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 4 maanden oud wil uit mijn beker drinken

 • Auteur
  Berichten

 • Miiran
  Bijdrager
  #10126078

  Hallo mama’s,

  vandaag maakte ik iets geks mee.. ik zat koffie te drinken en mijn 4 maanden oude baby pakte mijn handen en probeerde naar mijn beker te komen met zijn mond. Ik dacht eerst nog oké, hij zit in een fase waarbij alles zijn mond ingaat.. 

  dus ik zet de beker weg en hij word boos, gaat huilen. Ik pak de beker weer en hij grijpt weer mijn handen en probeert de beker naar zijn mond te brengen. Dit keer lukte het (de beker was leeg) en hij leek een poging tot drinken te doen. Dit ging meerdere keren achter elkaar zo.. echt pogingen tot drinken.. hij is 4 maanden oud en heeft vorige week 2x (met weinig succes) proefhapjes gekregen.. daar had hij nog niet echt interesse in.

  Nu vraag ik mij af: Is dit normaal? Zijn er meer mama’s die dit mee hebben gemaakt? Ik ben namelijk een beetje bang dat de oppassende oma dit bij hem heeft uitgeprobeerd. Zelf zegt ze dat ze dit niet doet.. (het zou wel de spuitluiers verklaren die hij iedere keer heeft als hij bij haar vandaag komt..)


  gebruiker81603
  Bijdrager
  #10126445 Quote

  Hoi, dat kan hoor. Onze beide dochters hadden ook al vroeg interesse in een beker (glas, mok, alles waar wij uit dronken..) Wij zijn toen meteen begonnen met een slokje water geven. Klein beetje maar hoor, maar ze hebben nu allebei totaal geen moeite met drinken uit een beker. En drinken ook graag water. Wij zagen het vooral als een voordeel, konden zo mooi de tuitbeker etc. overslaan 😉


  Amoebe
  Bijdrager
  #10126598 Quote

  Mijn dochter vond mijn mok ook reuze interessant toen ze ongeveer 4 maanden was. Ik liet haar er dan soms een slokje water of thee uit drinken. Lijkt me geen probleem. 


  Miiran
  Bijdrager
  #10128279 Quote

  Dank voor de geruststelling! 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct