Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 45 Maand Heeft Kma En Reflux Op Zoek Naar Ervaringen

 • Auteur
  Berichten
 • #10132600

  Hallo allemaal,

  mijn dochtertje van 4,5 maand heeft een lastige start gehad en als ik eerlijk ben gaat het nu nog steeds niet goed en begin ik zo langzamerhand uitgeput te raken.

  Ze heeft vanaf haar geboorte ‘buien’ gehad die ongeveer 30/40 minuten duren waarin ze totaal overstuur en ontroostbaar is. Ze overstrekt dan de hele tijd en ik denk dat dit krampjes zijn (geweest). 

  De fles is altijd al moeilijk geweest, altijd een gevecht. Ze gilt ook onwijs hard. Wil of niet drinken, of heeft veel dorst maar begint te gillen na elke slok etc. Vanaf het begin altijd veel gespuugd/mondje terug. 

  Het rare is dat er soms flessen tussen zitten die perfect gaan, en soms is het een drama. Totaal onvoorspelbaar.

  Inmiddels heb ik bij de HA (die vond dat dit er bij hoort, elke baby huilt en heeft krampjes) gesmeekt om een doorverwijzing naar een KA, en daar lopen we nu. 

  De KA heeft reflux en KMA geconstateerd, en we zijn begonnen met Nexium en Pepti. Nexium sloeg niet aan, Pepti wel. Alsof we een ander kindje hadden. Echter is dit na 4 weken gebruik weer omgeslagen en zijn we weer terug bij af. Inmiddels gebruiken we Ranitidine in plaats van Nexium en zijn we overgezet op Neocate. 

  Met de neocate is ze vorige week begonnen maar dit lijkt helaas ook weer niet te werken. Ze lijkt veel last te hebben van krampjes (heeft weer kramp aanvallen na de fles die zo 3 kwartier kunnen duren, totaal ontroostbaar)  en blijft ook veel spugen. Daarnaast heeft ze sinds het gebruik van Neocate veel last van boertjes.

  Ik weet het nu echt niet meer. De KA gaf aan dat we nu alles hebben geprobeerd wat we kunnen en dat een volgende stap opname is in het ziekenhuis, maar dat zie ik echt niet zitten. Dat zou namelijk betekenen dat we haar daar een week achter moeten laten en dat vind ik echt onmenselijk.

  Ik was benieuwd of er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt en of ze nog tips hebben of andere dingen waar we aan kunnen denken.

  We hebben alle flesjes al geprobeerd (difrax blijkt het beste te werken), bedje staat schuin, houden haat minimaal een half uur na haar voeding overeind etc..

  #10132602 Quote

  Ik vergeet er nog bij te zeggen dat ze sinds 3 weken tijdens elke fles ineens een spuitluiertje heeft, zo zielig.. 

  #10132633 Quote

  Hoi! 

  Snap je frustratie enorm; mijn eerste dochter had veel last van reflux en krampjes. Dit omdat ze een prematuur was en gewoon nog niet “af” was om de wereld in te komen. Ze heeft maanden gehuild en het enige wat bij ons hielp was indikken van de voeding met jbp en in de draagzak op mijn buik dragen. Hoe ik het volgehouden heb weet ik niet meer maar na 6 maanden was ze ineens stil. En nu is het een prachtig vrolijk meisje van 2,5 jaar oud. Dus hou vol, volg je gevoel, en als je gevoel zegt dat je een andere mening van andere arts nodig hebt, doe dat dan! En deel je frustraties en probleem met de je familie en vrienden. Bij ons gaf dat veel rust en veel hulp! 

   

  Sterkte!! 

  #10132646 Quote

  bedankt voor je lieve berichtje, zo fijn dat ik niet de enige ben.. En wat goed om te horen dat het van de een op de andere dag over was.. geeft weer een beetje hoop!

  Liefs


  Rmhm
  Bijdrager
  #10132680 Quote

  Wij hebben ook een opname gehad met onze zoon en er mocht toen 1 ouder bij blijven. Dat eens vragen? Misschien dat het je helpt wij wisten het ook niet meer op een gegeven moment!

  #10132686 Quote

  Wij hebben ook een opname gehad met onze zoon en er mocht toen 1 ouder bij blijven. Dat eens vragen? Misschien dat het je helpt wij wisten het ook niet meer op een gegeven moment!

  heeft dit iets opgeleverd bij jullie? Als ik zou mogen blijven zou ik het zeker overwegen.. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  LisaG
  Bijdrager
  #10132700 Quote

  Hey,

  wat een herkenbaar verhaal en ben zelf ook erg zoekende geweest dus hoop met dit verhaal iets voor je kunnen te betekenen.

  hier een tweeling van 4 maanden, randprematuur met 36 weken gehaald na een inleiding.

  nadat ik gestopt was met kolven was het hier ook de hele dag krijsen, ontroostbaar zijn, totaal overstuur… hartverscheurend. Aangezien wij nog een week in ziekenhuis zijn geweest na de geboorte vanwege het slechte drinken en uiteindelijk zelfs met sondevoeding naar huis zijn gegaan was ons lijntje met de ka gelukkig heel kort.

  Na hier ook een aantal keer weg te zijn gestuurd met “hun fysiek is verder dan het mentale” “geef ze is meer/minder voeding” en weer te luisteren naar pedagogisch medewerkers over ritme en regelmaat etc waren wij het zat en hebben aangegeven dat dit gewoon niet kan. Ze zijn hier toen ook opgenomen geweest. Met een half uur zeiden de artsen/verpleegkunde/pedagogisch medewerkers al, dit is écht pijn… uiteindelijk zelfs een week gebleven want het was erg extreem werd er gezegd.. uit eindelijk ook hier maagzuurremming icm nutramigen. Dit leek goed te gaan tot twee weken later het weer helemaal loos was en zelfs bloed bij de ontlasting kwam moesten ze weer oogenomen worden, dit maal voor 5 dagen. Ze zijn helemaal overgegaan op puramino, volledig koemelk en eiwitrijk icm met de maagzuurremming. Tot nu toe (je blijft voorzichtig) gaat het twee weken erg goed en heb ik zulke vrolijke mannen die zelfs zonder mopperen gaan slapen want dit was echt hel (krijsen, overstuur zijn). Ik ben zo blij dat ik de opname heb gedaan want nu weten we veel meer en krijg je erkenning dat het niet aan jou ligt, hele opluchting. 1 van ons mocht blijven en natuurlijk was het Verschikkelijk maar alles voor je kindje(s)! Nu hopelijk ook snel van de reflux af en het vele spugen en dan hebben we helemaal niks meer te klagen.

  een heel verhaal maar hoop dat je er iets aan hebt. 

   


  Ansje123
  Bijdrager
  #10132709 Quote

  Ons zoontje had verborgen reflux en was een prikkelbare baby. Wij gaven omeprazol. Hij huilde heel veel en zijn slokdarm was ook aangetast. Hij is een weekje opgenomen geweest zowel voor hem als voor ons want man man dat gehuil. Wij wisten het gewoon niet meer. Kan onmenselijk zijn en ja die keus was moeilijk maar tegelijkertijd het beste wat we gedaan hebben. Zo kon iedereen weer een beetje tot rust komen. Wij mochten blijven maar bewust niet gedaan.. Wij wonen 5 min van het ziekenhuis vandaan en gingen heen en weer voor zijn voedingen,badje, verzorging en tegelijkertijd werd er daar eens goed naar hem gekeken. Hij was een heel ander ventje toen hij thuis kwam en sliep gelijk in het ziekenhuis al van voeding tot voeding. Dit zette hij thuis voort. Ik heb er nog een nachtje geslapen maar deed er zelf geen oog dicht. Soms is een stapje achteruit om daarna weer een betere ouder te zijn echt geen slecht idee. Je kunt nog eens vragen op de fb pagina over reflux baby’s nl/be. Zitten veel ervaren mensen met tips en ideeën. Succes 

  #10132806 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, zo fijn om te horen dat ik niet de enige ben die dit meemaakt. 

  Fijn ook die tip van Facebook, ik heb me meteen aangemeld. 

  We gaan de eventuele opname toch overwegen, het belangrijkste is natuurlijk dat ons dochtertje zich zo snel mogelijk beter voelt. 

  Ik hou jullie op de hoogte

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct