Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 45 Maand Slaapt Snachts Niet Meer

 • Auteur
  Berichten
 • #10131816

  Hopelijk kunnen jullie ons van goed advies voorzien! Sinds ongeveer twee weken nu slaapt ons meisje van 4,5 maanden niet meer nachts. Terwijl ze van kleins af aan eigenlijk altijd wel sliep van 22.00 tot 05.00 minimaal.
  Ze wordt om de 45 minuten wakker en huilt dan. Vaak is er niets aan de hand: niet warm of koud, geen honger, geen vieze luier. 
  We hebben ook geprobeerd haar bij ons op de kamer te leggen maar dat werkt niet. Een nachtvoeding helpt ook niet. Ons voedingsschema is nu:
  07.00 210 ml flesvoeding
  11.00 180 ml flesvoeding
  15.00 180 ml flesvoeding
  17.00 Groentehapje
  18.00 120 ml flesvoeding
  19.00/20.00 Badje en papfles 210 ml met rijstepap
   
  Hopelijk kunnen jullie ons van goed advies voorzien. Hoe krijgen we ons meisje weer in een ritje waarbij ze op zijn minst een halve nacht slaapt?
   


  KL-E
  Bijdrager
  #10131862 Quote

  Ik denk dat dit een fase is waar je kleintje inzit en waar ze even doorheen moet. Mijn zoontje slaapt eigenlijk ook altijd wel door, behalve de afgelopen 2 weken is hij erg onrustig. Snachts, maar ook overdag! Sinds eergisteren gaat het weer iets betee gelukkig.

  Ik weet niet of je al eens van slaapregressie hebt gehoord? Ik zou dat anders eens googlen. https://www.dekinderslaapcoach.nl/slaapregressie/

  #10131916 Quote

  Dankje! Ik had me inderdaad al ingelezen in slaapregressie en herken daar veel in! Het is gewoon frustrerend dat je je baby niet kan helpen… ik zou zo graag iets willen doen voor haar. Maar als je gelijk hebt en het is gewoon een fase dan moeten we ons daar inderdaad bij neerleggen…


  KL-E
  Bijdrager
  #10131952 Quote

  Het is zeker frustrerend! Ik zat op een gegeven moment ook met mn handen in t haar. Begon te twijfelen of t dan wel een fase/sprongetje zou zijn, of dat er toch iets anders zou zijn. Ik was doodop van het met m op de arm lopen de hele dag en dan snachts ook nog vaak eruit. Pfffff, maar nu gaat het alweer 2 daagjes goed!

  Succes ermee!


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10132185 Quote

  Hier ook een meisje van 4 maanden oud en sinds een week of 3 met regelmaaaaaat haar speen kwijt en veel geluidjes en gilletjes in haar slaap!

  Gelukkig geen hele nachten wakker maar tis wel al eventjes aan de gang ik hoop zoooo dat ze die nachten weer goed gaan pakken want ook al is het alleen het speentje soms is dit wel elk uur!

  Ik hoop dat je kleintje snel weer goed zal slapen 


  Ona
  Bijdrager
  #10132440 Quote

  Mijn kleintje van 4 maanden had precies het zelfde probleem dit kwam door de rijstebloem. Rijstebloem kan ervoor zorgen dat kleintjes doorslapen maar het staat erom bekend dag baby’s juist hyper actief worden

  groetjes

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10132822 Quote

  Fijn dat ik niet de enige ben! Inmiddels huilt ze niet altijd snachts maar ze wordt zeker ieder uur wakker. Ze maakt geluidjes en vaak is het met de speen opgelost. Ik ga ook eens even onderzoek doen naar rijstebloem, want het lijkt inderdaad wel dat ze gewoon overactief is snachts. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct