Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 4mnd cold turkey stoppen inbakeren

 • Auteur
  Berichten
 • #10251844

  Zoals de titel al zegt ben ik benieuwd of mensen ervaring hebben met cold turkey stoppen met inbakeren.

   
  Wij bakeren ons zoontje (bijna 4 maanden) vanaf een week of 5 in omdat hij heel beweeglijk is en zonder inbakerdoeken niet in slaap kwam. Op een gegeven moment zijn we over gestapt naar de Pacco omdat hij te sterk werd voor een gewone doek. 
  Nu is hij van de week voor het eerst van rug naar buik gedraaid. Van buik naar rug doet hij al een tijdje. En hij moet volgende week beginnen bij het KDV waar ze niet willen inbakeren. De noodzaak om te stoppen met inbakeren is dus best hoog. Hij was daar vorige week wennen en ze zijn 1,5u met hem bezig geweest voor een slaapje van een kwartier.
  Normaal slaapt hij overdag zo’n  4 slaapjes van 45 minuten. Heel soms een slaapje van1,5u. Hij kan meestal zelf in slaap vallen nadat we een ritueel doen. In de avond/nacht slaapt hij nog niet door. Zo’n 4 a 5 u achterelkaar en komt nog voor 1 a 2 voedingen tussen 19 en 5uur. Hij wordt altijd tussen half vijf en half zes wakker.
  Nu heb ik gisteravond geprobeerd hem in slaapzak te laten slapen maar hij bleef maar zijn vuistjes naar zijn mond brengen of zijn speen uit zijn mond trekken tot zijn eigen frustratie. Wat uiteindelijk in huilen eindigde en toen hebben we toch weer de Pacco gepakt. Vanmorgen heeft hij een slaapje van45  minuten gedaan in de slaapzak nadat hij in slaap is gewiegd. De rest van de dag lag hij nog in de Pacco.
  Nu is mijn vraag: wie is er cold turkey afgebouwd? En is het een kwestie van doorzetten of kan het zijn dat hij er echt nog niet klaar voor is? Wat zouden jullie doen? Doorzetten met afbouwen of thuis zoveel mogelijk nog in de Pacco zodat hij iig thuis nog goed slaapt?
  Het is geen buikslaper. Hij blijft zijn hoofd optillen tot hij moe en gefrustreerd wordt en gaat huilen.
  We hebben een Pacco waar één arm uit kan maar ik heb het idee dat dat net zoveel frustratie oplevert als twee armen er uit. 
   


  Flr
  Bijdrager
  #10251847 Quote

  Hoi! Ik zou het gewoon eens proberen met 1 arm eruit.. ik ben toen van de pacco overgestapt na de puckababy mini die zit iets losser dan de pacco. Misschien is dat eventueel een optie zodat je kleintje al een beetje aan de vrijheid kan wennen, in de puckababy mini zitten de armpjes al wat losser. Hoop dat je er iets aan hebt.


  Madeliev
  Bijdrager
  #10251917 Quote

  Ik ben van de swaddle me naar puck a baby overgestapt. Daarna heb ik hem in een slaapzak gelegd en strak ingestopt. 


  Bobbie
  Bijdrager
  #10251947 Quote

  Hi!

  bij ons was het ook drama dat afbouwen. Tot dat ik van fedde en Kees hoorde.

  dit is een slaapzakje met ritsers die je langs het lijfje kan ritsen( maar ook losser kan doen) ik gebruik het lakentje van Fedde en Kees voor mijn 8 mnd oude zoontje, dat is een speciaal lakentje die je met klittenband onder het matrasje vast maakt en boven met een rits. Zo ligt je kindje mooi strak in bed. En geen mogelijkheid om los te trappen. Als je de armpjes daar in stopt zwaaien ze ook een stuk minder. Hierdoor kon mijn zoontje als snel zonder inbakeren slapen.

   

  heel veel succes . 

  #10251950 Quote

  Ik ben cold turkey gestopt met inbakeren, nadat ze ineens op haar buik rolde en een buikslaper bleek te zijn. Ook ging ze ineens duimzuigen, waardoor ze sneller in slaap viel. 

  Ze is 4 maanden een moeilijke slaper geweest en we konden ineens stoppen met de nachtvoedingen inbakeren. 

  Wel zijn we vanaf 3 maanden met slaaptraining begonnen (gecontroleerd laten huilen). 


  Joosjeee
  Bijdrager
  #10251981 Quote

  Hier cold turkey gestopt bij 4 maanden na zijn vaccinaties en zicht op omrollen. Hij had toen ook slaapregressie, dus was echt een feest :’) ik had okkeen kindje met handjes constant bij zijn mond en speentje er weer uit wippen en daardoor weer wakker en huilen. 

  uiteindelijk in combinatie met tips van het boekje slaap kindje slaap heb ik nu een mannetje van 5,5 maand oud die zelfstandig in slaap valt in zijn eigen bedje, in een slaapzak, met speen. 

  Met de avond begonnen met oefenenx duidelijk slaapritueel van een badje, rustig afdrogen/aankleden, papfles en dan mijn standaard zinnetje als ik hem in zijn bedje leg, liedje van de babyfoon aan (altijd dezelfde) en hij gaat slapen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10252071 Quote

  Bedankt voor jullie tips. Ik ga eerst eens zonder extra slaapspullen proberen. Die kan hij tenslotte op KDV ook niet gebruiken. En als dat niet succesvol blijkt toch een tussenstap inderdaad. Nu slaapt ie superstrak ingepakt onder lakentje in zijn slaapzak. Hopelijk blijft het goed gaan..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct