Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 5 Maanden Slaapt S Avonds Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #10580564

  Hoi allemaal,

  Ons zoontje van 5 maanden oud krijgt rond tien uur zijn nachtfles, valt dan direct in slaap en slaapt ‘s nachts over het algemeen heel prima, wordt vaak tussen zeven en acht uur ‘s ochtends pas weer wakker en we hoeven maximaal 1-2x per nacht even uit bed voor een aai over de bol en om het speentje terug te geven. So far so good dus.
  Avonden zijn echter een drama. Tussen zeven en acht krijgt hij nog een fles en dan proberen we ‘m in bed te leggen, dit lukt zelden. En als het al lukt, dan voor maximaal 20 minuten. En daarna wil hij alleen maar rondgedragen worden, van neerleggen of met hem zitten begint hij te jengelen. En dat is echt onwijs vermoeiend.
  We hebben vanalles al geprobeerd, maar niks lijkt effect te hebben. Herkent één van jullie dit? Heeft iemand nog tips of is het een kwestie van uitzitten?

  Wat we al geprobeerd hebben:
  – Duidelijk bedritueel met badje, flesje, boekje lezen, naar bed
  – De kamer is goed donker en we hebben een white noise dingetje
  – We letten goed op wakkertijden (max 1.5-2 uur)
  – Voor het slapen gaan alvast een half uurtje in de draagzak om al een beetje ‘af te koelen’: helpt op zich wel maar op het moment dat hij eruit gehaald wordt om zijn slaapzakje aan te trekken is hij weer klaarwakker
  – ‘s avonds een grotere fles dan overdag: drinkt hij schoon op en helpt ‘s nachts dus wel goed maar ‘s avonds niet.


  Essil
  Bijdrager
  #10580568 Quote

  Onze dochter van 2 is nog steeds tot 21:30 wakker. Was eerder minimaal 23:00. Het enige wat hielp was s’ ochtends eerder uit bed halen. Dan ’s nachts eerder moe.


  CFK
  Bijdrager
  #10581375 Quote

  Misschien minder naar de wakkertijden kijken, maar meer naar de vermoeidheidssignalen? Wie weet kan hij toch langer wakker zijn dan die 1,5-2 uur en is hij gewoon nog niet moe ofzo? Echt een zoektocht, kan me voorstellen dat je het echt niet meer weet. Verder doe je het super goed zo te zien, kan niks anders bedenken. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct