Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 5 Maanden Slaapt Steeds Slechter

 • Auteur
  Berichten

 • Ma Belle
  Bijdrager
  #10574041

  Ladies, even advies gevraagd: mijn zo goed slapend baby slaapt steeds slechter.
  Tot 4 maanden ging het perfect. Van 19u tot 4-5u geen voeding, daarna tot 7u en daarna weer slapen tot 8-9u. Dutjes waren ook redelijk makkelijk, 45min of 1,5u maar in ieder geval goed weg te leggen.

  Vanaf de 4 maanden regressie of sprong, of wat het dan ook is; hij slaapt slecht in de nachten, wordt zo vaak wakker, wil zonder borst niet slapen, maar drinkt kort en valt in slaap.
  Daarbaast is slapen overdag meestal maar 1 dutje van 45min en verder vooral 30min en een strijd.
  Ik zie dat hij niet uitgeslapen is, omdat hij hongerig en chagerijnig blijft. Ik krijg het patroon niet doorbroken.

  Hij is dus net in of door zn slaapgegressie heen, hij is motorisch flink aan het ontwikkelen en ook qua geluiden. Borstvoedingproductie dipte wat, maar dat heb ik onder controle door te kolven en aan te vullen met kv en in ieder geval voldoende aan te bieden.

  Iemand die het herkent? En tevens tips?


  xxxxxS
  Bijdrager
  #10574438 Quote

  Ik kijk graag even mee naar de reacties haha. Hier het zelfde “probleem” …

  #10574521 Quote

  Ik heb geen gouden tip maar herken het wel heel erg.
  Onze dochter is nu ruim 5,5 maand en ik kan nu zeggen dat ze pas net uit der sprong is. Sprong 4 heeft echt lang geduurd met veel slecht en weinig slapen. Mij heeft het geholpen om het te accepteren en niet te veel de strijd aan te gaan om haar perse te laten slapen. Ik heb veel gewandeld, geknuffeld en getroost. Nu gaat het iedere dag een steeds beetje beter en slaapt ze goed in en redelijk door! Het is echt heel heftig en zwaar maar het gaat echt voorbij. Hou vol en je doet het goed!


  liesforum
  Bijdrager
  #10574751 Quote

  Helaas ook geen tips, we herken ing dat het bij ons tot 5,5 maand ’s nachts erg pittig was. Overdag was het tot 6 maanden niet de makkelijkste slaper. De 4 maanden slaapregressie was voor ons rond 5 maanden denk ik op het hoogtepunt en langzaam aan werden de nachten toen beter. Al blijven wij nu met 9,5 maand nog steeds wisselende nachten hebben😜 Toch vond ik qua slaap 4-5,5 maand het allerpittigste, hoop dat het bij jullie snel betert😘

  Oh en wat voor ons werkte, omstebeurt ‘nachtdienst’ zodat je nog wel steeds bij kan tanken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct