Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby 5 Maanden Vreselijk Overstuur S Nachts

 • Auteur
  Berichten

 • Phet
  Bijdrager
  #10554341

  Hi Dames (en misschien ook wel heren),

  Ik heb jullie hulp nodig, of erkenning ter geruststelling..

  Ons dochtertje van 5 maanden is/was altijd een ontzettend vrolijk en tevreden meisje. Nu is ze dat overdag nog steeds maar de nachten beginnen langzaamaan steeds minder gezellig te worden. Ze sliep vanaf 5 weken ongeveer door (luxe!) en bleef dat tot een maand of 4 doen. Daarna werd ze 1 of 2 keer per nacht wakker voor een speentje (prima!) maar sliep verder goed. 

  Nu heeft ze 2 weken geleden haar prikjes gehad + een verkoudheid er achteraan en sinds dien (of het is toeval) zijn de nachten een drama.  Overdag slaapt ze prima. Als ik haar savonds in bed leg gaat ze ook meestal zonder tegen te sputteren direct slapen. Vervolgens begint ze iedere avond ongeveer 3 uur na het in slaap vallen, best hysterisch te huilen. De tranen gutsen over dr wangen en ze is ook echt ontroostbaar. Ze kijkt je wel aan maar lijkt niet helemaal wakker te zijn, zodra ze namelijk stopt met huilen, sluit ze direct haar ogen en slaapt ze weer. Het duurt al met al maar max. 10 minuten maar ze is dan zo ontzettend verdrietig, zo sneu! Dit gebeurd vervolgens om het half uur, net zo lang tot we haar bij ons in bed nemen. Daar slaapt ze namelijk wel goed. 

  Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Aangezien ze overdag en bij ons in bed goed slaapt, lijkt mij dit haast geen pijn te zijn. Ze drinkt verder redelijk goed, soms alleen een beetje onrustig. Eet (oefenhapjes) erg goed, is overdag blij.. 

  Dus wat kan het zijn en hebben jullie tips? 

  Alvast bedankt voor jullie reacties. 

   


  Galileo
  Bijdrager
  #10554362 Quote

  je zou eens kunnen googlen op ‘night terrors’?

  Vervelend zeg, hopelijk is het iets wat snel over is!

  #10554421 Quote

  Kan idd het dromen het vanaf 6 maanden begint het vaak maar misschien zit zij er eerder in


  Phet
  Bijdrager
  #10554468 Quote

  Als ik over night terrors lees, lijkt dit er inderdaad  erg veel op maar ze leek mij nog zo jong. Ze gaat sowieso qua ontwikkeling vrij hard dus misschien is ze hier inderdaad ook (helaas) gewoon wat sneller mee.. Het geeft verder ook niet maar ze is dan zo zielig als zo overstuur is.


  Rnee
  Bijdrager
  #10554981 Quote

  Komt me enigszins bekend voor.

  Mijn zoon van bijna 3 heeft al ruime tijd last van nachtpaniek. Ongeveer een uur na het inslapen zit hij rechtop in zijn bed heel hard te huilen en gillen. Zijn ogen zijn dan wagewijd open. Hij reageert niet op ons. Al met al duurt het 10 minuten.

  Na te hebben ingelezen over nachtpaniek kan ik met zekerheid stellen dat hij dit heeft. Wat ik altijd doe is bij hem gaan zitten, om te voorkomen dat hij zich bezeerd. Verder is het “gewoon” uitzitten.
  Ik vind het afschuwelijk om hem zo te zien en niks voor hem te kunnen doen. Maar ik heb ook geleerd wat de achtergrond is en dat ik het alleen maar erger maak als ik hem aanraak of wil troosten.

  Mijn advies: lees je eens goed in over nachtpaniek, en ga bijhouden wanneer je kindje huilt (hoe lang na het inslapen, hoe lang huilen) om te zien of er een systematiek in zit.

  Heel veel sterkte ermee!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen