Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 5 maanden volop krampjes. Ten einde raad..

 • Auteur
  Berichten
 • #10498057

  Dag allemaal,  Mijn zoon van 5 maanden heeft al maanden last van krampjes. Eerste 3 maanden neem je het voor lief omdat het erbij hoort. Na van alles geprobeerd te hebben, leek probiotica te helpen. Na 3 maanden werd het minder en leken de krampjes te verdwijnen. Wat een rust.. enkele weken later kreeg mijn zoon last van diarree en keerden de krampjes terug. 5 weken aan diarree, een aantal bezoekjes aan de huisarts en uiteindelijk ook bij de kinderarts geweest. Niks aan de hand, mogelijk een virus met als mogelijke gevolg een tijdelijke lactose intolerantie. Meer zou het niet zijn. Nu weken verder nog altijd last van krampjes. Vooral gedurende de nacht. Ik heb het CB geraadpleegd en die adviseerden Nutrilon Omneo te gebruiken. Ten einde raad hebben we dat gedaan in de hoop dat het beter zou worden. Dat was zo de eerste 2 dagen en daarna keerden de krampjes volop terug. Nu alweer nachtenlang achtereen wakker. We zijn nu een paar dagen bezig met de Omneo. Nu weet ik ook wel dat je het even moet aankijken, maar ik weet even niet meer wat te doen. Wie o wie kan ons helpen?  Alvast bedankt,  een uitgeputte mama hier..


  MamavanRV
  Bijdrager
  #10498069 Quote

  Misschien een idee om van Philips avent de anti colic flesjes eens te proberen? Daar zit ook zo’n groene filter bij. Die hielpen bij ons als enige echt tegen krampjes. Elke andere fles waarmee geadverteerd werd van ‘helpt tegen krampjes’ werkte niet behalve deze 🙈

  #10498070 Quote

  Is er al getest op koemelk allergie??

  #10498082 Quote

  Zelf heb ik hier ook op aangestuurd, maar volgens alle betrokkenen is dit niet aan de orde omdat er dan ook exceem en/of ademhalingsproblemen zouden moeten zijn.. 

  #10498086 Quote

  Dankjewel voor je reactie🙂 Het ligt niet aan de fles. We gebruiken die van Dr. Brown. Die heeft ook datzelfde systeem.


  KiwigirlNZ
  Bijdrager
  #10498087 Quote

  Volgens mij kan een kind ook kma hebben zonder die symptomen. Ons zoontje heeft kma en de enige symptomen waren heel veel krampjes, slaap problemen, waterdunne poep en een eeuwig verstopt neusje. Maar nooit eczeem oid.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Zaramaart
  Bijdrager
  #10498092 Quote

  Misschien is baby osteopathie iets? Heb vaak gezien dat dit goed kan helpen.


  MamavanRV
  Bijdrager
  #10498095 Quote

  Wij hebben die van dr brown met filter eerst ook gehad maar die helpen niet en van Philips avent wel..
  Maar hopelijk vinden jullie snel de oorzaak of een oplossing! Want dit is natuurlijk voor jullie en die kleine helemaal niet fijn


  CharlyL
  Bijdrager
  #10498099 Quote

  Net zo lang zeuren tot je baby getest wordt op kma enzo! Ze nemen dat inderdaad helemaal niet serieus terwijl het echt kan zonder alle standaard symptomen! In omneo zitten verknipte eiwitten, maar nog steeds wel eiwitten. Misschien zelf overstappen op iets van pepti? Steeds veranderen van voeding is ook niet goed voor die darmen natuurlijk, maar niks doen is misschien ook geen optie?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct