Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 6 Mnd Slaapt Zo Slecht

 • Auteur
  Berichten

 • anooniem
  Bijdrager
  #10502875

  Kan iemand mij alsjeblieft vertellen waarom mijn kind ineens zo slecht slaapt?! .. ze heeft altijd voorbeeldig geslapen. Sliep al door toen ze 9 dagen oud was en sliep altijd meer dan dat ze wakker was overdag! Tot 5 maanden ging het goed maar daarna was het echt drama!

  En dat ze altijd door sliep is een cadeautje, dat weet ik. En ik vind het echt geen ramp als ze wakker is in de nacht en als ik er uit moet. Maar we komen niet achter de reden…. koud is het niet warm is het niet honger is het niet maar wat dan? Overdag slaapt ze n half uur steeds en om 19u gaat ze de nacht in. Dan slaapt ze tot +/- 01.00 en dan begint het. Klaar wakker. Even slapen en vervolgens weer 3 uur lang klaarwakker.. 10 minuten slapen en weer klaarwakker & uiteindelijk om 06.30 valt ze in slaap terwijl ze er om 07 00 uit moet ….

  Iemand de gouden tip om haar in ieder geval weer normaal te laten slapen overdag/in de nacht?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10502877 Quote

  Het klinkt alsof je eigenlijk heel goed bezig bent. Vervelend dat je kindje nu ineens zo slecht slaapt. Onze dochter slaapt/sliep ook heel slecht. (Nu hebben we al 3 goede nachten -Ff afkloppen-). 

  Het kan natuurlijk altijd een fase zijn, maar het duurt al een tijdje en jullie zijn gesloopt inmiddels denk ik. 

  Je houdt vast al rekening met wakkertijden, vroege vermoeidheidssignalen en hebt een vast ritueel voor het slapen gaan. de tip die wij voor overdag kregen: als het slaapje te kort is, kort de wakkertijd dan in met 15 minuten. 

  Wij hebben met 5 maanden (toen waren we echt helemaal kapot) een babyconsulente langs gehad. Die had toch echt tips waardoor het beter werd. Misschien een idee om naar te kijken??

   

  succes en sterkte. Team no sleep is no fun 😵🥱


  anooniem
  Bijdrager
  #10502878 Quote

  Dankjewel voor je berichtje. Wat fijn dat een slaapconsulent zo goed heeft gewerkt voor jullie. De tips die je opnoemt passen we inderdaad allemaal al toe. Ik snap er niks van! 😴


  Margxx
  Bijdrager
  #10502879 Quote

  Wat vervelend voor jullie!
  Vanaf een half jaar krijgt een kindje een andere slaapcyclus, dit zou er wel eens mee te maken kunnen hebben. Hebben jullie al een vast ritme overdag? Het zou mooi zijn als ze overdag 3x slaapt. 2x een wat langer slaapje en het derde slaapje ongeveer een half uurtje.
  Wat echt goed helpt is om contact op te nemen met een slaapoefentherapeut die ook gespecialiseerd is in kinderen. Dit wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar en helpt echt goed. Hopelijk heb je er iets aan!


  Esrada
  Bijdrager
  #10502881 Quote

  Ik weet niet of je Instagram hebt, maar ik volg daar verschillende slaapcoaches: bureauvanslaap, slaapkops, happybabycoach, maar er zijn er meerdere. Ik vind dat heel fijn want je kan veel dingen lezen en meekijken en ze geven veel tips, ook zonder perse voor een sessie te betalen. Over het ritme overdag wat in de nacht weerspiegelt wordt, over wakkertijden, wat doe je snachts als baby wakker wordt… ik heb er veel van geleerd!
  Je kan soms ook een berichtje sturen met je vraag en ze kunnen even met je meedenken. Diep zullen ze niet gaan want voor een echt advies moet je natuurlijk betalen. Maar misschien in jullie geval ook de moeite waard? Bij bureauvanslaap kost dat 50 euro.
  Verder.. het kan een sprong zijn of groeispurt maar dat duurt wel lang en maand nu 🙁 sterkte!


  Susie
  Bijdrager
  #10502898 Quote

  Hoihoi
  Ik weet dat het een gegeven is dat als een baby overdag goed slaapt, ze snachts ook goed slapen. Hier gaaf die vlieger niet op. Overdag slaapt ze smorgens (10-12/12.30)bijna 2.5u en eind van de middag 30/40min vanaf ong 16.15. Daarba tussen 19u/19.30 een fles en naar bed. Ze komt dan snachts 1x voor n fles en smorgems is ze vroeg. Als we haar 3x.laten slapen ist gelijk gedoe. Savonds kan ze de slaap nie vatten en dan komt ze gerust 2x snachts.
  Ik zou dus eens kijken wat er gebeurd als je iets gaat rommelen met de slaapjes? Hoeveel slaapt ze? Kan er 1 vanaf? Miss ist niks hoor maar zo werkt t hiwr met onze baby van 6 mnd.
  Succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lewis
  Bijdrager
  #10502902 Quote

  Mijn dochter heeft dat ook met periodes hoor, snachts ineens uren lang wakker en klieren. Slopend is dat! Het gaat vaak met een paar weekjes vanzelf weer over. Soms kan ik het koppelen aan tandjes of een virusje ofzo, maar vaak is het ook gewoon zomaar ineens. Misschien maakt ze dan een ontwikkeling door die even indruk maakt ofzo. Verlatingsangst speelt soms ook mee, gillen als ik de kamer weer uit loop. 

  Hopelijk is het voor jullie ook een fase die weer eindigt. 
  Wat doe je precies als ze wakker wordt? 
  Kan ze al zelfstandig in bed in slaap vallen?
  En overdag, hoe vaak leg je haar op bed, wat zijn haar wakkertijden?
  Ben je recent met nieuwe vaste voeding begonnen? 
  Hoe gaat het met verlatingsangst? Zie je tandjes? 

  Misschien kunnen we dan met je meedenken over wat aanpassingen. 


  Billie
  Bijdrager
  #10502928 Quote

  Hoi amym, zou je een klein beetje inzicht kunnen geven in het dagprogramma? Hoe laat gemiddeld wakker? Wanneer dan slaapjes? Etc?

  Het is nu beetje lastig inschatten waar het (eventueel) aan kan liggen 🙂


  Crazy
  Bijdrager
  #10503086 Quote

  Heel herkenbaar. Helaas niet de hoopvolle tips maar her- en erkenning.
  Onze zoon wordt bijna 1 jaar en slaapt ook sinds ongeveer 6 maanden slecht. Vooral ‘s nachts echt meerdere keren wakker, ontroostbaar, ons wegduwen, niet op zijn eigen of onze slaapkamer troostbaar. Als we hem lieten spelen was het goed, maar ja midden in de nacht laten spelen nee.
  Het ging een paar nachten beter en een paar nachten bagger.
  Vanalles geprobeerd. Uiteindelijk ben ik er zelf echt aan onderdoor gegaan met slaaptekort en mentaal. Een osteopaat constateerde een geïrriteerd maag/darm/lever. Met probiotica en lactosevrij eten (zoon en ik ivm borstvoeding) gaat het echt beter.
  Dus kijk evt ook naar wat hij te eten/drinken krijgt en het effect.
  Heel veel succes van een ervaringsdeskundige.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct