Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby 7 Maanden Slaapt Ineens Slecht

 • Auteur
  Berichten

 • Ylona
  Bijdrager
  #10390371

  Ons zoontje die geboren is op 10 mei slaapt sinds een week ineens heel moeilijk in de avond. Overdag heeft hij nergens last van en slaapt hij binnen 5 minuten. Hij is moe, wrijft in zijn oogjes, plukt aan zijn oortjes. Valt dan vaak 30 min in slaap, maar daarna wil hij niet meer slapen en ligt hij soms pas om 23 in bed. Als hij uiteindelijk slaapt, slaapt hij wel goed. Is dit herkenbaar voor sommigen? En hebben jullie tips? (Laten huilen werkt niet, hij raakt dan echt in paniek en overstuur)


  Pindababy
  Bijdrager
  #10390408 Quote

  Volgens mij zit er een slaapregressie rond 7 maanden. Zou je eens moeten opzoeken en of je hem daarin herkent.


  ManonBB
  Bijdrager
  #10390768 Quote

  Volgens mij zit er een slaapregressie rond 7 maanden. Zou je eens moeten opzoeken en of je hem daarin herkent.

  Ja, dat was hier ook zo. Was gelukkig tijdelijk, een week of 2, daarna sliep ze weer prima. En een maand later kreeg ze wat verlatingsangst, waardoor ze ging huilen als we haar alleen lieten in bed, maar dat hoort ook “gewoon” bij die fase zo rond de 8,5 a 9mnd. Ging ook weer over. 

   

  Na 4 kids weet ik inmiddels, dit zijn allemaal fases. Niet te druk om proberen te maken, het gaat allemaal vanzelf weer over. Zelf probeer ik er echt voor te waken dat we op zulke momenten haar niet te snel uit bed halen en vooral niet bij ons gaan laten slapen (vriendlief heeft daar nogal een handje van 😉 ), zodat we ons geen slaapproblemen voor langere termijn op de hals halen. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen