Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby 7 Mnd Sinds Zaterdag Antibiotica Wil Niet Drinken Eten

 • Auteur
  Berichten

 • Maaikespat
  Bijdrager
  #10316128

  Sinds zaterdag heeft de kleine meid een antibiotica kuur voor een oorontsteking, alleen nu weigert ze sinds zondag alle flessen en hapjes, krijg er met moeite 90 cc per fles in. Dixsap en water wilt ze ook niet. Iemand ervaring hier mee ook door een antibiotica kuur ? 

   


  Eefvie
  Bijdrager
  #10316134 Quote

  Wat staat er in de bijsluiter van de kuur? Soms kan je van een antibiotica kuur verminderde eetlust krijgen, of er misselijk van worden. Zorg wel dat als je kleintje de kuur binnenkrijgt ze wel wat in haar maagje heeft, op een lege maag kan je er helemaal misselijk van worden. Hoop dat ze snel weer goed gaat drinken! Hoelang duurt de kuur nog?


  Maaikespat
  Bijdrager
  #10316141 Quote

  In de bijsluiter staat niks over maag darm klachten andere smaak schimmel infectie en diaree, diaree heeft ze ook sinds zondag. De kuur duurt tot zaterdag.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10316145 Quote

  Kan ook gewoon door de oorontsteking zelf komen. Mijn kindjes zijn vaste klanten voor oorontstekingen, maar hebben zelden antibiotica oraal nodig (wel oordruppels). In deze periode altijd minder eten en drinken, ze halen het daarna weer in. 

  Hoe geef je de antibiotica, want de smaak zelf wordt ook niet altijd gewaardeerd. Misschien associeert ze de smaak van de antibiotica met de fles. 

  #10316230 Quote

  Probeer of ze ors wil drinken! Is bij de apotheek te verkrijgen. Zit zout en suiker in. Toen mijn zoon buikgriep had , wou hij ook vrij weinig drinken. En zo krijgen ze nog wat binnen!


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10316303 Quote

  Kan zijn dat ze door de pijn niet wilt drinken (drinken verhoogd de druk in de oren). Geef je wel voldoende paracetamol? Een oorontsteking is namelijk heel pijnlijk

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10316313 Quote

  Eet je kindje wel gepureerd fruit? 

  vaak door melk wordt het slijmeriger waardoor het meer pijn doet. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen