Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 7 Weken Draait Op Zij In Bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10566022

  Hoi allemaal!
  Onze kleine meid is nu 7 weken en sinds een weekje ongeveer draait ze in dr bedje steeds op dr zij. Is dit gevaarlijk en moeten we hier iets mee doen of lekker laten gaan?
  In dr wiegje slaapt ze snachts al 8 uur achter elkaar dus blijkbaar vindt ze het heel lekker liggen maar ik vind het toch wel een beetje spannend..  Moradora
  Bijdrager
  #10566025 Quote

  Nee hoor. Onze dochter sliep vanaf 4 weken op haar zij. Zo sliep ze het beste. Ik heb er een tijd lang een handdoekje opgerold bij gehad ter ondersteuning en ter voorkoming van doorrollen.


  Romee
  Bijdrager
  #10566097 Quote

  Je kunt online een zij-lig kussen voir baby’s kopen. Dan ligt je kindje tussen 2 kussens veilig, zo kan hij of zij nooit perongeluk doorrollen naar hun buik. Misschien geeft zoiets je een rustig gevoel.

  #10603471 Quote

  Onze beide kinderen slapen vanaf de eerste nacht op hun zij. Oudste moest spugen en toen zei de verpleger in het ziekenhuis (we moesten 1 nachtje blijven omdat hij in het vruchtwater had gepoept) dat we hem op zijn zij konden leggen tussen opgerolde hand/hydrofiel doeken. Uiteindelijk zijslaapkussens gekocht en zodra ze op hun zij liggen, weten ze dat ze moeten gaan slapen. Op hun linkerzij hebben ze dan ook minder last van reflux, al moet je eigenlijk wel de zijkanten afwisselen ter voorkoming van een scheef hoofdje. En inderdaad, na een paar maanden rolden ze zelf op hun zij als ze ergens in slaap vielen. T is tegen het advies van consultatiebureau en dergelijke, maar voor ons werkt het perfect. (Nu zwanger van nr 3 en die gaat gewoon weer lekker op z’n zij slapen ;)). Op de zij kun je alleen echt NIET inbakeren, voor het geval ze toch doorrollen. En als ze wel een keer op de buik terechtkomen, dan zullen ze waarschijnlijk hef hoofdje opzij draaien (vroeger was buikslapen het advies;) )


  RS
  Bijdrager
  #10603480 Quote

  Nen het niet eens met dat kussen ertussen. Is gevaarlijk. Heb meerdere keren gelezen dat babys zo zijn gestikt in hun eigen spuug. De vraag is kan hij al terug rolle als die wel op ze buik komt. Ik zou hem altijd op ze rug in bed leggen verder niks er bij. 


  WillemijnB
  Bijdrager
  #10603481 Quote

  Nen het niet eens met dat kussen ertussen. Is gevaarlijk. Heb meerdere keren gelezen dat babys zo zijn gestikt in hun eigen spuug. De vraag is kan hij al terug rolle als die wel op ze buik komt. Ik zou hem altijd op ze rug in bed leggen verder niks er bij.

  Hoe stik je op je zij in je eigen spuug? Als volwassenen gewond zijn (en bewusteloos) worden ze ipv op hun rug in de ‘stabiele zijligging’ gelegd, juist omdat je op je rug meer kans hebt om te stikken in je eigen speeksel en spuug

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct