Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 7 weken en 7 kilo borstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker557963
  Bijdrager
  #5735698

  Hoi!

  Mijn zoontje was bij de geboorte 4370gr. Mijn partner en ik zijn beiden slank maar blijkbaar maken we grote baby’s, want zijn zus woog vrijwel hetzelfde bij de geboorte.

  Ik geef uitsluitend borstvoeding en mijn zoontje is nu al 7.2 kilo en hij wordt dinsdag 7 weken.

  Ik geeft s nachts op verzoek en overdag om de 3 uur ongeveer. Soms komt hij zelf overdag en soms maak ik hem wakker. Nu vraag ik me af of de ‘regels’ van een 7 weken oude baby of eerder die van zijn gewicht op hem van toepassing zullen zijn mbt het aantal voedingen. Want kinderen van zijn gewicht zijn gemiddeld 4 maanden en krijgen minder voedingen. Volgens mij 5 of 4??

  Ik zou natuurlijk ook kunnen proberen op verzoek te voeden maar ik ben bang dat hij dan overdag te lang gaat slapen en dan s nachts vaker gaat komen.. nu is het namelijk 21u en dan laat hij er ongeveer 2x 5u tussen.

  Dus ik ben benieuwd naar ervaringen en meningen!

  Groetjes Sanne

  @oudersvannu


  Henrieke
  Bijdrager
  #5735701 Quote

  Hoi,

  Mijn dochtertje is nu 9 weken maar krijgt aan ruim 3 weken nog maar 5 voedingen per dag. Ze drinkt wel flesvoeding. Dus ik weet wel wat ze wanneer binnen krijgt. Hoeveel voedingen geef jij nu per dag?

  Slapen regelen ze sowieso zelf. Mijn dochtertje drinkt nu spontaan sinds en week van half 10 tot half 7!

  Zelf zou ik probeer 3.5 uur ertussen, gaat dat goed langzaam naar de 4 uur.

  Succes!


  gebruiker557963
  Bijdrager
  #5735746 Quote

  Hoi,

  Dank voor je reactie! Ik heb gisteren 6 voedingen gegeven en de dag ervoor 7. Dit is volgens mij de eerste keer dat ik 6 geef.

  Over de hoeveelheden maak ik me geen zorgen. Hij is in minder dan 2 weken een kilo aangekomen, dus dat gaat goed :).

  We goed om te horen dat jouw kindje het met 5 voedingen al redt, ook al is dat flesvoeding. Ik was bang dat het te weinig zou zijn, omdat ik me dacht te herinneren dat ik met mijn dochter altijd gelijk met een normaal voedingspatroon liep. Dus bij ontbijt, lunch en avondeten en dan ook steeds tussendoortje. Dus dit is goed om te horen!

  Half 10 tot half zeven is zeker een mooie tijd! Hij doet nu al twee avone me 9 tot 4. Ben ik ook heel blij mee al:)!


  Goed idee om er steeds wat langer tussen te laten. Dank je!

  Groetjes Sanne

  #5735752 Quote

  Ik geef dan wel flesvoeding. Ik laat haar slapen en ze meldt zich als ze honger heeft. En ze slaapt de meeste nachten door. Ze is nu 7 weken

  #5736086 Quote

  Hoi Sanne,

  In principe is het aantal voedingen per etmaal niet afhankelijk van het gewicht van de baby; dat een baby wat zwaarder is, betekent dus niet per definitie dat hij met weinig voedingen toe kan; de voedingen zijn namelijk ook belangrijk voor bijvoorbeeld het op peil houden van de bloedsuikerspiegel en de ontwikkeling van de hersenen. Hoe ziet de groeicurve van je baby eruit, heb je de curve van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) al eens ingevuld? Deze groeicurve is volledig gebaseerd op de groei van borstgevoede baby’s. Bij andere groeicurves is vaak vooral gekeken naar de groei van baby’s die kunstmatige zuigelingenvoeding krijgen. Die laten echter vaak een ander groeiverloop zien. Zou je de gegevens van je borstgevoede kind daarmee vergelijken, dan kan er een vertekend beeld ontstaan. Meer informatie over de WHO-groeicurve vind je hier.

  Mocht je nog twijfels of vragen hebben, dan kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen met de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct