Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 7 Weken Slaapt Ineens Lang En Geen Poepluiers

 • Auteur
  Berichten
 • #10471659

  Hoihoi,

  Hopelijk moeten we juist heel blij zijn maar maak me toch een beetje zorgen. Ik heb ons zoontje van 7 weken toch maar wakker gemaakt omdat hij ineens al 7 uur sliep. Hij heeft hiervoor misschien twee keer 5 uur geslapen in de afgelopen weken maar verder tijd max 3 uur. Daarnaast heeft hij al de hele dag en nacht geen poepluier gehad terwijl hij dit hiervoor bijna elke voeding had en vaak al tijdens het voeden. Ik geef bv op vraag.


  Lynnjuni
  Bijdrager
  #10471660 Quote

  Hoi, Als je baby goed op gewicht is en er is verder ook niks aan de hand mag je baby best 8 uur slapen zonder voeding. Langer zou ik niet durven te zeggen. Ons kleintje deed dat ook paar keer met 6:7 uurtjes er tussen laten en die is maar 6 weken oud en vannacht kwam die ineens weer voor een nachtvoeding. Het kan echt per nacht anders zijn.😉Over het poepen zou ik even afwachten of je kleintje miss vandaag wel poept? Soms hoeven ze ook gewoon een dag niet. Weet niet of het met borstvoeding miss nog langer kan duren voordat je kindje een keer poept. Maar goed wij hoeven ook niet elke dag toch😉


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10471663 Quote

  Het is heel normaal dat kinderen die borstvoeding krijgen onregelmatig poepen. Alles tussen 1 keer per week en 7 keer per dag is normaal, meen ik ergens gelezen te hebben. Hopelijk gaat hij snel poepen.
  Je hoeft je kind niet wakker te maken ’s nachts voor een voeding. Als hij lekker slaapt, zou ik hem laten liggen. Mijn dochter van nu ruim 5 weken laat er sinds een paar nachten ook 8u tussen. Echt heerlijk! 🙂
  Overdag zou ik er dan wel max 4u tussen laten. Zo krijg je meteen een beetje een dag en nacht ritme erin.


  Babyboymama
  Bijdrager
  #10471674 Quote

  Hoi hoi,

  Ik had dezelfde vraag bij consultatiebureau genoemd.
  Van t poepen is prima! Het kan zelfs een keer 1x in de 2 weken zijn. Dus no worries. Het schijnt zelfs ‘goed’ te zijn omdat ze dan de voeding langer vasthouden om van te groeien.

  #10471677 Quote

  Wat fijn te horen dat het bij jou een beetje hetzelfde gaat 🙂 en haha nee dat is waar wij hoeven ook niet elke dag!

  #10471678 Quote

  Ah goeie tip. Heb ik het vannacht helaas al verpest door hem wel wakker te maken 🙁

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes
  #10471679 Quote

  Thanks!


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10471680 Quote

  Mijn dochter poepte op een gegeven moment één keer per 10 dagen. De borstvoeding is dan zo afgestemd op je kleine, dat er geen afvalstoffen zijn. Zo lang je kleine er geen last van heeft, is het niet erg!

  #10471793 Quote

  Bij 7 weken zijn baby instaat om meerdere slaapcyclessen aan elkaar te slapen

  Die van ons sliep rond 7 weken van 11 tot 7. Bij 3,5 maand van 7 tot 7

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct