Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby 7w Slaapt Vooral Overdag Slecht Tips

 • Auteur
  Berichten

 • MemNoah
  Bijdrager
  #10259092

  Tips/advies/herkenning gevraagd!

  Even een situatieschets…

  Vanaf het begin van de geboorte slaapt onze uk vrij lastig in(duurt vaak een uur tot 2 uur of tot de volgende voeding). We houden ons aan de wakkertijden, maar nu is hij inmiddels oververmoeid dat dat ook weinig meer zegt(nu 7 weken). 

  Vanwege mogelijke kans(erfelijk) op koemelk zit hij al op Hypo Allergene voeding. Hij slaapt ook in een inbakerdoek, het bedje staat omhoog, white noise etc…toch wordt hij als hij snel inslaapt na paar minuten huilend weer wakker en dit gaat de hele dag zo door(slaap-huilen-troosten- slaap). Zodra je hem oppakt is het vaak goed(dit wel pas na een uur te hebben getroost e.d.). Zodra je neerlegt weer gehuil. In de draagzak slaapt hij goed.Behalve snachts dan slaapt hij redelijk goed?

  Ik dacht misschien aan verborgen reflux, omdat hij verticaal wel goed slaapt(maar waarom snachts dan wel?) En omdat hij veel zijn tong uitsteekt en slikt en vies kijkt wanneer zijn mond wat betrekt…

  Wie herkent dit? En wat zou ik nog kunnen doen? Ben een beetje moe en radeloos

   


  I-G
  Bijdrager
  #10259110 Quote

  Misschien is ie snachts zo moe van de dag dat liggend slapen hem dan wel “lukt”? Hij maakt dan melatonine aan en kan dan wellicht beter in en doorslapen.

  Ik ben van mening dat een baby nooit zomaar echt veel huilt over de dag heen (buiten huiluurtjes na 19u bijv), maar dat er vaak iets is. Daarom zou verborgen reflux best eens kunnen als ik lees wat je beschrijft..

  Ik wil niks ‘stimuleren’ maar mijn kids zijn beiden notoire buik- en zijslapers… op de rug was het altijd brullen en op de buik sliepen ze uuuuren achter elkaar..


  I-G
  Bijdrager
  #10259111 Quote

  Heeft ie vaak de hik en ruikt ie bijv wat zuur uit zn mond? Schijnbaar zouden dit ook tekenen ervan zijn?


  I-G
  Bijdrager
  #10259113 Quote

  Oh wat ik overigens deed toen mijn kids zo jong waren: in laten slapen op de buik, erbij blijven (beetje rommelen op dezelfde verdieping met deur open bijv) en na 15 min terugdraaien op de zij of rug. Mijn zoontje pikte dit meestal wel haha!


  MemNoah
  Bijdrager
  #10259118 Quote

  Oh wat ik overigens deed toen mijn kids zo jong waren: in laten slapen op de buik, erbij blijven (beetje rommelen op dezelfde verdieping met deur open bijv) en na 15 min terugdraaien op de zij of rug. Mijn zoontje pikte dit meestal wel haha!

  Helaas werkt op de zij slapen niet..dan begint hij ook te huilen (of direct of na zoon 15 min). Op de buik wel eens geprobeerd, maar dan houdt hij zijn nek steeds omhoog en raakt hij van streek…

  En nee…dat huilen komt wel ergens vandaan denk ik.. het is zo zielig! Misschien morgen toch maar de huisarts bellen..


  StephW
  Bijdrager
  #10259122 Quote

  Mijn dochter sliep ook slecht alleen, niks mis met haar medisch, maar noem het huidhonger.. draagdoek was de uitkomst. Bijna nonstop maar he: dan sliep ze wel lekker.. na 3 mnd ging het beter en sliep ze op haar buik thuis (kon dr nek goed draaien)

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Noorasiem
  Bijdrager
  #10259143 Quote

  Wat voor voeding heb je?  Welke hypo allergeen..? Ik herken fit van mijn dochter. Alleen zij sliep nooit goed en huilde veel sinds we neocate hebben gaat t eindelijk goed. Zou naar de voeding kijken. En zeker eens naar een osteopaat gaan!  Kan ook zijn dan een wervel niet goed zit


  MemNoah
  Bijdrager
  #10259150 Quote

  Wat voor voeding heb je? Welke hypo allergeen..? Ik herken fit van mijn dochter. Alleen zij sliep nooit goed en huilde veel sinds we neocate hebben gaat t eindelijk goed. Zou naar de voeding kijken. En zeker eens naar een osteopaat gaan! Kan ook zijn dan een wervel niet goed zit

  We hebben nutrilon HA 1

  #10259427 Quote

  Hoi… Ik herken je verhaal…hier ook zo. Overdag heel slecht slapen en s nachts wel goed. Onze kleine heeft KMA en wij twijfelen ook aan verborgen reflux. Idd dat tongetje steeds uitsteken. Op advies van KA dikken wij de voeding ( Neocate )  nu in met Gelilac en dat helpt hier… Je kunt het op internet zo zelf bestellen. Onze kleine is nu 12 weken en het word steeds een beetje beter….met een beetje hulp krijgen we hem steeds beter in slaap. Al is dat overdag soms nog met haze slaapjes hoor. Er is hoop en het komt vast goed. Maar snap heel goed je gevoel, heb hier zelf ook erg mee geworsteld en soms nog hoor….  Heel veel suc6….

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen