Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 8 5 Mnd Vroeg Wakker En Honger

 • Auteur
  Berichten
 • #10496365

  Hoi!

  Sinds 3 weken hebben wij de nachtvoeding (stapsgewijs) afgebouwd en drinkt onze kleine snachts niet meer. Dat ging een week ontzettend goed, maar nu wordt ze weer een stuk eerder wakker (5.15 ongeveer) en heeft ze ook echt trek. We hebben verder in haar voedingschema overdag niks veranderd. Ze krijgt om 7, 11, 15 en 19 uur 180 ml +6, een fruit hapje, groentje hapje en iets van een cracotte. Om 19 u gaat ze naar bed. Groente en fruit eet ze nog niet heel veel. We willen het liefst niet terug naar nachtvoedingen, misschien met dreamfeeden beginnen?

  Iemand tips om haar misschien iets langer te laten slapen? :)


  Tesssa
  Bijdrager
  #10496366 Quote

  Gewoon weer een nachtvoeidng geven? Onze dochter heeft het eerste jaar ook regelmatig periodes doorgeslapen en had ze geen nachtvoeding meer nodig. Maar soms ineens weer wel! Soms was dat een weekje zo, of 2 en dan sliep ze weer door. Dus ik zou gewoon lekker om 5 uur een voeding geven en dan grote kans dat ze weer lekker verder slaapt. Misschien zit ze even in een groeispurtje en heeft ze gewoon nodig. Succes! 


  Buurvrouw
  Bijdrager
  #10496367 Quote

  Ik zou gewoon fles geven. Overdag krijgt ze ook voornamelijk alleen fles zal misschien toch niet genoeg vullen. Hier hadden we met 8.5 maand
  7.00 fles 150+5
  7.30 halve cracker
  9.30 fruit ong 150 gr
  12.00 2 broodjes
  15.00/15.30 maisstengel
  17.00 warm eten zoveel ze wilt ong 250 gr en yoghurt
  19.00 fles 180+6

  Vorige week fruit keer overgeslagen ze was pas 8.30 wakker maar toen wou ze savonds 23.30 nog fles gewoon gegeven en is niet weer gebeurd. Ze is nu 10 maand.

  #10496373 Quote

  Als ze om 19 uur naar bed gaat en rond 05 uur weer wakker is , vind ik dat helemaal niet gek. Antwoord op je vraag: of een dreamfeeding rond 23/23.30 of een nachtvoeding op verzoek. 8,5 maand is nog zo klein!


  JdeB
  Bijdrager
  #10496378 Quote

  Als onze dochter zo lang sliep met 8,5 mnd was ik heel blij geweest! ;-). Zij heeft dit ook gehad en werd op een gegeven steeds wat later wakker.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10496381 Quote

  Mn zoontje is ook 8,5 maanden en komt al 3 maanden lang iedere ochtend om 5u.. maar daarna gaat hij terug naar bed en slaapt tot 7 (na de bv)..

  Inmiddels eet ij ook 2 boterhammen en al flinke porties groente en fruit..

  Het is gewoon een fase gok ik 🤷🏼‍♀️ gewoon om 5u melkje erin en terug naar bed.

  En wellicht al brood geven met lunch en evt ontbijt

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Billie
  Bijdrager
  #10496389 Quote

  Ik zou de nachtfles langzaam afbouwen. Cold turkey stoppen gaat niet altijd even goed. Dus geef de fles gewoon weer (op verzoek) maar doe er elke 2-3 dagen een schepje minder in (wel normale hoeveelheid water). Als je dan op nog maar 1 schepje zit, bouw je op dezelfee manier de hoeveelheid water af met 20 cc per keer. Als je op nog ongeveer 90 cc zit (of eerder als je gevoel dat aangeeft), kun je in 1 keer stoppen.

  Qua hoeveelheden heeft die kleine het echt niet meer nodig hoor. Eet best oké mee en drinkt 4 grote flessen..


  MamaE
  Bijdrager
  #10496390 Quote

  misschien een idee om brood te gaan introduceren? je hebt kans dat als ze overdag wat meer gaat eten, ze ’s nachts minder snel honger heeft. 
  Daarnaast zou ik haar ’s nachts gewoon voeding geven, maar alleen op verzoek. Dat kan misschien ook om 5.15u? dus een klein flesje geven en proberen om haar verder te laten slapen? Onze dochter is bijna 13 maanden en die vraagt ook nog weleens om een flesje ’s nachts, tijd varieert.. wij vinden dat niet zo’n probleem.. 

   


  Lewis
  Bijdrager
  #10496399 Quote

  Jeetje wat weinig vaste voeding overdag. 

  Mijn dochter at met 8/9 mnd naast 3 flessen (vanaf het 2 slaapjesschema, met 3 slaapjes kreeg ze er ook 4)

  1 stuk fruit. Pureren deden we zo min mogelijk want ze heeft een aversie tegen gevoerd worden. Maar dat hangt van je kindje af. 

  1 boterham met beleg voor de lunch

  1 bakje avondeten. Ook zoveel mogelijk wat wij ook aten. Dus ook aardappels pasta rijst bonen enzo. Vlees eten we hier niet, maar als we dat gegeten hadden at ze dat ook. Juist toen at ze alles nog zonder morren. Na 10 maanden sloeg de kieskeurigheid toe. Maar ze kreeg toen nog steeds alles voorgeschoteld wat wij ook eten hoor. Beetje aangepast koken zonder zout, honing, pittig eten enzo. 

  En na 9 maanden werd ze hongeriger. Want er ging een fles af. Dus toen deed ze ook mee met een boterham voor het ontbijt. En soms een tussendoortje eind van de middag.

  Dus vanuit mijn ervaring snap ik dat je kindje honger heeft. Daarnaast is een gewoonte niet zomaar afgeleerd. Ik zou ook rustiger afbouwen. En wij gaan sowieso flexibel om met nachtvoedingen omdat doorslapen niet iets is dat ze elke nacht doet. Ze is nu 17 maanden en ze heeft nog steeds wel weken met virusjes, kiezen, sprongetjes, verlatingsangst enzo. En als ze heel vaak wakker wordt of echt niet meer wil slapen, dan krijgt ze nog steeds 60+2 in een fles. Dan slaapt iedereen een stuk lekkerder verder. Het is zelfs goed voor de hechting, gevoel van veiligheid enzo, naast dat ze beter slaapt en wat extra voeding heeft. Nu is het dus wanneer het nodig is en niet structureel. Met 8 maanden was het wel structureel een kleine nachtfles hoor. Ze bouwen vanzelf uit zichzelf af. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct