Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 8 Maanden Slaapt Niet Door

 • Auteur
  Berichten

 • Fristii
  Bijdrager
  #10265920

  Mijn kleine spruit is al 8 maanden..

  En hij slaapt nog niet door…

  Soms word hij wel 10x op een nacht wakker dan een speen, ik heb nu een kleine fles met water en die geef ik hem maar daar drinkt hij een beetje uit dan slaapt hij verder, daarna komt hij na een uur weer en zo blijven we maar door gaan. Hetzelfde is het zo met een flesje melk. En rond 4/5 uur zet hij het op het mega luid gillen en dan geef ik hem wel een fles en die gaat dan wel op. Dus hij kan het wel maar het zet maar niet door…

  Iemand de gouden tip?

  Hij krijgt al vaste voeding, en laten huilen gaat niet want hij wordt dan zo gefrustreerd dat hij helemaal uit zn dak gaat… 

  #10265923 Quote

  Hoe ziet jullie dagindeling eruit? Wat zijn z’n slaap- en voedingsmomenten en hoeveel eet en drinkt hij op een dag? 

  Is hij vaker 10 x per nacht wakker of doet hij dit incidenteel? 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10265924 Quote

  Geen gouden tip, maar hier begon dochter vanuit het niets ineens beter te slapen vanaf 11,5 maand. Ze is nu 17 maanden en nog steeds een onbetrouwbare slaper, maar vaak trekt ze de hele nacht door. 

  Houd hoop en geduld. 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10265925 Quote

  Onze kleine man begon echt met doorslapen toen hij savonds nog een bordje pap kreeg. Tussen 18.30-19.00u krijgt hij zijn pap, ca een half uur erna nog een kleine fles 90 of 120ml, afhankelijk van hoeveel honger hij nog heeft. 

  Overdag krijgt hij als lunch zijn warme groente hap ca 160gram en smiddags rond 15-16u zijn fruithapje 100gram (fruit+granen)

  Hoeveel slaapt je kindje overdag? Onze kleine doet sochtends een dutje, ca 45min. Na de lunch gaat hij naar bed en slaapt dan 2-3 uur. Na de middagslaap blijft hij wakker tot hij savonds naar bed gaat. Dan is hij ook wel echt moe en valt snel in slaap.

  Hoop dat je hier wat aan hebt.. 


  DrieDochters
  Bijdrager
  #10265944 Quote

  Deed mijn dochter ook zo tot 9 maand, we hebben zelfs een slaapcoach ingehuurd aangezien ze alleen sliep naast mij en ook constant wakker werd. Na twee weken sliep ze in haar eigen kamer van 19:00 tot 6:00. We moesten haar echt helpen leren hoe ze zichzelf weer in slaap krijgt. En laten huilen was ook niks voor ons. Slaapcoach was dus best besteedde geld ooit. We hebben de shuffle methode toegepast. Misschien wel te googlen. Eerste twee nachten waren hel, maar daarna ging het snel beter. 
  nu is ze twee en soms nog wel even wakker snacht want ze wordt echt wakker van elke scheet, maar meestal slaapt ze gewoon door.


  Fristii
  Bijdrager
  #10265955 Quote

  Gelukkig ben ik niet het enige met zo een probleem want ik maakte me al zorgen om de situatie.

  Zijn schema (tijden zijn niet echt precies:)

  6:30 papfles 180

  7.00 rijstewafel of cracker

  10.00 dutje uur tot anderhalf uur

  12:00 fruithapje hele potje of halve beker yoghurt

  14.00 papfles 180 met gezonde tussendoor

  15.00 dutje uur tot anderhalf uur

  17.00 warm eten 

  19.00 papfles 180

  23.00 papfles 180

  Meestal na 12… spookuren (dus om de uur wakker of soma na 3uur wakker)

  Ik zal de shuffle methode zeker opzoeken ! Dankje

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Crazy
  Bijdrager
  #10265960 Quote

  Geen tips qua slapen maar misschien met eten kijken of je hem boterhammen kunt geven. Die vullen beter dan de papflessen. 

  #10266173 Quote

  Ons zoontje is bijna 6maanden. Dus wel een stukje jonger.. maar sinds hij +- 4 maanden is, slaapt hij niet meer door. rond 1.30 wordt hij wakker, speen er in en hij slaapt weer..maar vanaf 3/4uur elk kwartier wakker. Geprobeerd om weer een late fles te doen..of een voeding als hij wakker wordt maar dat werkt niet, wordt net zo vaak of vaker wakker. 

  Als je al vanalles geprobeerd hebt dan hoort het er waarschijnlijk gewoon bij en is er vaak niet iets wat echt helpt…het enige wat je kan doen is troosten of evt. Bij je in bed nemen op een veilige manier.

  Ik heb altijd geroepen dat ik mijn kind niet bij mij in bed neem..maar puntje bij paaltje voelen we ons hier soms het fijnst bij, we krijgen dan allemaal meer slaap en ik merk dat onze zoon dit ook fijn vindt..als hij wakker wordt pakt hij mijn hand (of papa’s hand) en dat stelt hem gerust. 

  #10266201 Quote

  Onze zoon is 9 maanden en slaapt ook niet door.

  Hij heeft van 1,5 maand tot 3 maanden doorgeslapen en dat is toen gestopt.

  Onze zoon heeft geen speen, en wilt alleen even knuffelen en valt dan alweer in slaap bij ons. Hij komt niet 10 keer, maar wel 2/3 keer. 

  Wij hebben alles geprobeerd maar dat frustreerde ons uiteindelijk alleen maar.. 

  We hebben er nu aan toegegeven en het is wat het is.. 

  Soms komt die ook 1 keer, zoals afgelopen nacht om 5:30, toen een flesje gegeven en slaapt nu nog.. Dit is echt sporadisch.. 

  Ik houd maar in mijn achterhoofd dat het allemaal wel goed komt 🙂 hihi. Als ik werk dan denk ik er soms anders over haha. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct