Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 9 maand en fietsen

 • Auteur
  Berichten

 • FamilyC
  Bijdrager
  #10302518

  Ik ben nieuwsgierig wanneer zijn jullie gaan fietsen? Onze dochter is nu 9 maand en 7 kg ik hebben een mama fiets gekocht met bobike zitje voor en achter.maar nu lees ik dat het vanaf 9 kg is… ze zit goed rechtop zelf, volgens de artsen is het een sterke dame. Zijn er hier mama’s die ervaring hebben met een wat lichtere kindje en wanneer gingen jullie fietsen? 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10302547 Quote

  Het gaat erom dat ze zelfstandig tot zit kunnen komen. Mijn dochter kan dit sinds vorige week en is ruim 9.5 maand. Zondag voor het eerst gefietst, klein stukje!

  #10302548 Quote

  Dat was ook mijn twijfel mijn zoontje was te zwaar voor voorop maar te jong voor achterop. Mij is toen verteld dat je naar de ontwikkeling van je kindje moet kijken dus niet naar gewicht of leeftijd. Als je aangeeft dat je ze goed rechtop kan zitten dan zou ik zeggen dat je haar best voorop de fiets kan vervoeren 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10302555 Quote

  Ik ging met m’n dochtertje fietsen toen ze 8.5 maand was. Qua gewicht was ze ook te licht, maar ze bleef goed zelf zitten. Begonnen met kleine stukjes en dat langzaam uitgebreid. Zo kon ze ook wennen aan de hobbels enz. 


  CvB
  Bijdrager
  #10302568 Quote

  met de oudste al met 6.5 maand haha. Gewoon alleen hele korte stukjes. De jongste is nu 7.5 maand en gisteren voor t eerst een half uur gefietst. Ging prima! Met 9.5 maand kan dat prima hoor, je kindje kan toch al goed zelf zitten en zit ook in de kinderstoel? Dan kunnen ze ook mee op de fiets.


  TJF
  Bijdrager
  #10302569 Quote

  Hier ook al rond 6/7 maanden begonnen. Geen idee hoeveel ze woog, maar ze kon rond 6 maanden al goed zelfstandig zitten dus daar heb ik naar gekeken. Ik vond het heerlijk om te fietsen! 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10302579 Quote

  Wij zijn begonnen met 6,5 maand. Hij kon al goed zelfstandig blijven zitten. Niet meteen de allerhobbeligste wegen, maar ging prima! Hij is nu 7,5 maand en we fietsen bijna dagelijks (nou ja, nu even wat minder natuurlijk).


  FamilyC
  Bijdrager
  #10302588 Quote

  @cvb ja ze zit ook in de kinderstoel hebben er wel verklein kussen in🙈 had haar laatst al even in de voor fietsstoel geplaatst om te kijken of ze er in paste en met de tuigjes op strakste stand vond haar er toen losjes in zitten vandaar mijn twijfels bedankt allemaal voor jullie reactie 😊binnenkort als de situatie verbeterd is maar eens proberen klein stukje


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10302640 Quote

  De regel is dat ze zelfstandig tot zit kunnen komen. Dan pas is het rugje sterk genoeg. Dus niet wanneer ze blijven zitten als je ze zelf neerzet. Is dus niet echt leeftijd of gewicht gebonden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct