Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 9 Maanden Komt Amper Aan

 • Auteur
  Berichten
 • #10547765

  Hoi,

  ik heb een zoontje van 9 maanden. Ik ben overgestapt van BV naar FV bij 6,5 maanden. Met BV groeide mijn zoon hartstikke goed. Maar sinds ik ben overgestapt naar FV (nutrilon) was hij maar 100 gram aangekomen in 2 maanden. Daarnaast poepte hij weinig (maar 2x per week) en was zijn poep erg hard. Ik ben toen overgestapt naar geitenmelk (kabrita) en sindsdien poept hij goed. Nu 4-5x per week. Zijn poep is nog wel een beetje hard soms, maar niet zo hard zoals bij Nutrilon. Hij drinkt nu 1 maand lang geitenmelk (Kabrita), maar hij is helaas nog niet echt aangekomen. Sinds hij gestart is met FV heeft hij ook last van eczeem gekregen.

  Zijn voedingsschema ziet er zo uit:

  Ochtend fles 180ml met 6 schepjes.

  Fruit hapje (zelf gemaakt met afwisseling van fruit). Hier eet hij gemiddeld 30-50 hapjes van.

  Bruin brood voor lunch, beleg wissel ik af met: smeerkaas kids, boter, jam of pindakaas. Hier eet hij tussen de 10-20 hapjes van. Helaas is mijn zoon geen fan van brood.

  Hij krijgt een klein bakje yoghurt na zijn brood, dit vindt hij heerlijk en eet hij altijd op. 

  In de middag krijgt hij een flesje van 180ml en 6 schepjes.

  Als avondeten eet hij een groente hapje. Dit bestaat uit proteïne (vis of vlees), groente (wissel ik af) en carbs (zoete aardappel, aardappel of rijst). ik geef het nog wel gepureerd. Soms doe ik een beetje boter erbij voor extra vetten. Hier eet hij ongeveer 30-50 hapjes van.

  Voor het slapen drinkt hij nog een flesje van 180ml en 6 scheppen. 


  De CB gaf aan dat ik me geen zorgen hoef te maken omdat mijn zoon actief en vrolijk is. Maar toch vind ik het zorgwekkend dat hij amper is aangekomen is sinds hij 6,5 maanden oud is. Hij woog bij 6 maanden 7000gram. En nu bij 9 maanden weegt hij 7300 gram. 

  Heeft iemand tips voor mij wat ik eventueel anders kan doen qua voeding? Of heeft iemand hetzelfde ervaren? 

  Ik zou jullie hulp en advies erg waarderen.


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10547768 Quote

  Hoeveel is hij in de lengte gegroeid? Groei vergt energie. Misschien groeispurt gehad of actiever geworden in de afgelopen periode waardoor hij meer verbrand?


  Essil
  Bijdrager
  #10547967 Quote

  Van nutrilon is het niet standaard om eczeem te krijgen. Misschien verstandig naar een kinderarts te gaan voor allergie testen.

  Ons meisje komt standaard een beetje aan voor een groeispurt en is daarna weer graatmager. Ze doet het uitstekend al sinds haar geboorte zonder babyvet.

  Het CB dacht dat ze bij vaste voeding wel aan zou komen, nooit gebeurt. Ze is nu 19 maanden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct