Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 9 weken drinkt niet goed

 • Auteur
  Berichten

 • VRN
  Bijdrager
  #10209673

  Hoi dames, 

  Ik zit even met mijn handen in mijn haar en weet even niet zo goed wat ik moet doen. Mijn zoontje van 9 weken krijgt kunstvoeding en we gebruiken de dr brown flessen met speen 1. Gister controle gehad bij het cb en de voeding moet verhoogd worden naar 120cc. (Hij heeft dit echt wel nodig aangezien hij flink gegroeid is de afgelopen weken) Alleen had ik al aangeven dat hij hiervoor de flessen vaak al niet leeg dronk en zo 20/30cc kon laten staan.. nu ben ik dus vandaag begonnen met 120 cc en dan om de 4 uur voeden..alleen dit is nu met 3 keer de fles geven totaal niet gelukt.. Hij heeft er sowieso vaak een handje van om soms te ‘spelen’ met de speen van de fles dan er uit te drinken… Hebben jullie tips? Misschien overstappen op een andere fles of iets dergelijks.. Ik heb al als advies gekregen van het cb om halverwege de fles speen 2 er in te doen maar dit helpt ook niet.. Tussendoor laten boeren ook niet.. Hij valt vaak ook in slaap.. 

  Jullie tips zijn welkom!!


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10209678 Quote

  Wat vervelend. Hoe zwaar is je zoontje?

  mijn dochter dronk rond 9 weken ook erg slecht en nog steeds niet super. Zij is nu rond 4,7 kilo en drink ook haar flessen van 120 bijna nooit leeg. Laatste dagen wel wat vaker, maar nog niet super. 

  Wij gebruiken dr Brown fles met Difrax speen. De speen van dr Brown wist mijn dochter ook niet zo goed wat ze er mee moest en speelde er vaak mee. 

  Geef het de tijd. Ze gaan wel meer drinken als ze er aan toe zijn. 


  Gebruiker VL
  Bijdrager
  #10209712 Quote

  Misschien idd een difrax speen gebruiken, die is iets harder, bij ons ging de dr brown speen alle kanten op in haar mond

  #10209718 Quote

  Waarom geef je hem niet om de 3 uur voeding? Of iedere 3,5 uur?


  VRN
  Bijdrager
  #10209782 Quote

  Mijn zoontje weegt 4,6kilo. Moet nu dus volgens het cb 705 cc krijgen per dag. Ik heb nu inderdaad er 3,5 uur tussen gelaten.. bedankt voor jullie tips. Ik ga morgen even een difrax speen kopen!


  Stelvio
  Bijdrager
  #10209852 Quote

  Hoi, mijn dochtertje is inmiddels 4 maanden en 5,2 kilo en moet volgens het CB ook rond de 750ml drinken per 24 uur. Dit redt ze nooit. Ze drinkt vaak tussen de 550-650 per dag. Ze heeft 5 voedingen en slaapt van elf tot 7 door in de nacht. Sommige baby’s hebben echt gewoon niet zoveel voeding nodig! Ik heb me heel erg zorgen erover gemaakt de eerste maanden, maar ik heb het losgelaten. Zolang ze vijf plasluiers per dag hebben en gewoon groeien is er niks aan de hand (ook niet als ze dus veel minder drinken dan de aanbevolen hoeveelheid per dag) 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  VRN
  Bijdrager
  #10209874 Quote

  @stelvio dat stelt me gerust! Bedankt voor je bericht.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct