Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby 9 weken slaapt s'nachts niet in bed… help!

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van Daley
  Bijdrager
  #5669806

  Hallo allemaal!

  Mijn zoontje is 9 weken oud. (Eerste kindje) Overdag slaapt hij goed als je hem in zn eigen bedje legt. Maar zodra hij in de avond zn eigen bed raak,word hij heel erg verdrietig.. loop rood aan en dikke tranen.. ik ga na 15 minuutjes bij hem kijken, geef ik zijn tutje en doe ik hem troosten. Heb echt al alles geprobeerd, in slaapzak in pyjama bed voorverwarmen muziekje aan enzo enzo.. Maar dat helpt niet!

  Hoe kan ik hem ” leren” dat hij s’avonds ook in zn bedje kan slapen ipv bij mama.. want zodra die bij mij is valt die zo is slaap.. Vind het soms zo lastig!

  Alvast bedankt!


  gebruiker472410
  Bijdrager
  #5670328 Quote

  In jou armen zal die gemakkelijk in slaap vallen omdat dit een vertrouwde plek is. Ik heb met mijn dochtertje de eerste maanden precies hetzelfde gehad, maar geloof me het gaat over.

  Ik zou als ik jou was heel duidelijk tegen hem praten. Mama gaat een slaapje doen.. papa gaat een slaapje doen en jij ook. Weltrusten lieverd. En dan weggaan.

  Als hij heeft gedronken, schone luier etc. komt de baby ook niks tekort. Het is even wennen in zo’n groot bed ineens.


  Jaetje
  Bijdrager
  #5670756 Quote

  Je zou er ook over kunnen denken de baby bij jullie in de slaapkamer te laten slapen, naast jou, evt in een eigen soort bedje naast jouw bed. Je hebt je kind dan altijd binnen handbereik. Mijns inziens de natuurlijkste manier. Je kunt er heel veel informatie over vinden op internet. Persoonlijk zou ik mijn baby niet in een aparte kamer laten slapen. Dat zou voor mij heel vreemd voelen! Zoek eens op attachment parenting, hier zijn ook nederlandse sites over. De nederlandse term weet ik even niet. Maar het heeft te maken met de behoefte van babies om aangeraakt te worden en lichaamscontact te hebben.


  Jaetje
  Bijdrager
  #5670757 Quote

  Ps. Of bedoel je niet dat hij in een aparte kamer slaapt? (staat eigenlijk nergens) Dus misschien verzin ik dat erbij, haha,

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct