Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Badje

 • Auteur
  Berichten
 • #10078181

  Hallo, 

  Wij zitten te twijfelen over welk baby badje te kopen.

  Wij hebben zelf een bad dus zouden kunnen kiezen voor alleen een ‘zitje’ voor de baby, en zelf met de baby in bad gaan. Ik vraag mij alleen af of dit handig is omdat ik zelf na de bevalling natuurlijk niet direct in bad kan/mag. 

  Wat zijn de ervaringen met een babybadje op standaard? Wij hebben niet veel ruimte in de badkamer om het badje ergens op te zetten namelijk. 

  Ik ben benieuwd naar de ervaringen en tips. 

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10078185 Quote

  Volgens mij is het zo dat je een badje met standaard wel moet hebben zodat de kraamverzorgster in de eerste week het kindje in bad kan doen zonder teveel te bukken . En ik denk dat het voor jezelf ook fijner is, vooral in het begin . Je zou ook kunnen kijken voor een tummytub.  Deze is misschien nog wel in je wastafel neer te zetten en scheelt dus weer ruimte . 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10078188 Quote

  Wij hebben een badje van ikea, superstevig, antislip en maar €7. Wij hebben bewust zonder standaard gedaan, we vonden ze nogal wiebelig! Bij een collega van mijn man is zelfs een keer de standaard ingekrakt, met bad & kindje erop. Wij zetten het badje op ons kleine aanrecht. Past goed genoeg, badje zweeft een klein stukje boven de wasbak. Een bouw-emmer gebruiken we ook wel eens, is ook heel makkelijk. 

  Alleen een zitje voor in het grote bad is nog niet zo handig bij een kleim babytje. Dan moet je er altijd zelf bij in, en als je kindje 3x per dag de rug volpoept is dat niet zo leuk meer. 😬


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10078242 Quote

  Tummy tub!! Heerlijk! Zo klaar en niet belastend! Ik gooide altijd een handdoek op tafel hup de tummy derop en gaan met die banaan! Lekker op de eettafel fijne werkhoogte paste het aankleedkussen dernaast 👌👌


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10078247 Quote

  Wij hadden een babybadje maar nauwelijks gebruikt. Kindje gewoon op de arm mee onder de douche of in bad. Maar volgens mij moet je vanuit de kraamzorg idd wel iets hebben.


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10078256 Quote

  Ik heb een badje gekocht met ingebouwde thermometer en standaard waar je het badje op moet klikken (dus staat stabiel). Het is van het merk bebe jou. Me moeder vond het ook onnodig om een standaard te halen maar ik vind de commode of eettafel toch niet zo handig en we hebben alleen een douche… 

  En nja het gaat me 1ste zijn dus wil dan wil je toch wat meer naar de uitzetlijst werken hahah


  Kersencake
  Bijdrager
  #10078308 Quote

  In het begin een badje met standaard gebruikt, maar daar werd hij na een maand of 4 toch echt wel te klein voor. En de tummy-tub was een grote hit, dat vond hij zelf heel leuk. Die hebben we de eerste 5 maanden gebruikt. We hebben nu het badje van de Ikea, die zetten we dan gewoon in de woonkamer op de grond. We hebben de douche ook geprobeerd, maar dat vond ons kindje maar niks..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct