Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby doet zichzelf pijn bij frustratie

 • Auteur
  Berichten
 • #10293375

  Onze baby van bijna 9 maanden drukt de laatste weken steeds vaker heel hard met zijn duimpjes tegen zijn borstkas (of ergens anders tegen, bijv. zijn eigen been, buik, of tegen ons). Z’n duimen zijn dan bijna helemaal dubbelgeklapt (daar moet hij echt kracht voor zetten) en het ziet er heel naar en pijnlijk uit. Hij doet dat trouwens alleen als hij driftig of gefrustreerd is, als hem iets dwars lijkt te zitten en als hij moe is, vaak huilt hij er dus ook bij.

  Het lijkt er dus op dat hij zichzelf op zo’n moment uit frustratie pijn wil doen.

  Herkent iemand zulk gedrag? Het lijkt me niet goed voor zijn duimen dat hij dit steeds doet. En ook lijkt het me niet zo goed dat hij zichzelf überhaupt pijn wil doen als hij ergens gefrustreerd over is.

  Als ik het hem zie doen, dan pak ik snel en zacht zijn handjes en zeg ik ‘rustig maar’ of iets dergelijks (helpt niet, maar goed) en ik probeer hem zo snel mogelijk te kalmeren.

  Ik dacht ook wel dat hij misschien het gebaar voor melk van babygebaren bedoelt. Dat is met twee duimen omhoog een ‘melkbeweging’ maken en dat doe ik hem wel eens voor als ik hem ga voeden. Maar ook als hij na het voeden nog huilerig is, doet hij het vaak meteen weer en dan is hij niet hongerig. Dus lijkt me dan toch niet. 

  (Toen hij nog niet ‘bewust’ in zijn handjes kon klappen, kon hij dat alleen in diezelfde situatie, dus alleen als hij huilerig en gefrustreerd was. Nu kan hij heel goed uit zichzelf klappen als hij relaxed is en doet hij het niet meer als hij huilt. Maar nu zijn het dus die duimpjes.) 

  Verder is het over het algemeen een heel vrolijk mannetje dat zich goed ontwikkelt.

  Heeft iemand misschien advies over hoe we hier het beste mee om kunnen gaan en hoe we hem dit het beste af kunnen leren?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct