Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Drinkt Teveel

 • Auteur
  Berichten
 • #10079466

  Dag allemaal! Ik ben ten einde raad. Hoop dat misschien jullie mij kunnen helpen. Ben niet zo lang geleden (3mei) bevallen van een gezond kindje. Sinds de bevalling geef ik afgekolfte borstvoeding. Sinds de eerste dag zijn wij niet goed ingelicht over het gebruik van de voeding. Volgens de verloskundige kon ik de baby voeden op verzoek en elke dag ophogen tot 10 cc. 1ste week ging het wel goed. Maar de 2de week gaf mijn kindje bij elke voeding een grote hoeveelheid over (dus met een straal). Ik maakte me zorgen want dat was bij 4 voedingen achter elkaar. Ik heb toen maar de huisartsenpost gebeld en mocht meteen komen. Kinderarts heeft ook beoordeeld: baby kreeg teveel voeding binnen. Hij had een berekening gemaakt. Van 150 ml x 3kg ÷ 7 voedingen. En idd hij kreeg teveel. Dus op advies van de kinderarts gaf ik hem minder. Gister is de consultatiebureau langs gekomen en die gaf aan dat wanneer de baby om voeding vraagt dat je dan wel extra kan geven. op advies van haar heb ik dat vandaag geprobeerd. Hij kreeg 80 cc ipv 65 cc. Hij gaf bijna de hele voeding weer over. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen? Baby vraagt wel telkens naar voeding maar ik ben bang dat hij dan weer over zal geven. Ik geef hem wel speen hij blijft af en toe wel rustig daardoor. Weten jullie wat ik kan doen? Sorry voor zo een lange verhaal  


  Kersencake
  Bijdrager
  #10079515 Quote

  Hoi,

  Wat lastig zeg, al die adviezen! En wat vervelend voor je kindje. Kan me voorstellen dat je zoekend bent hierin. Ons kindje at ook vaker kleine beetjes. Ik gaf wel borstvoeding op verzoek, dus qua hoeveelheid heb ik geen idee. Ik kreeg vaak de tip om op tijden te gaan voeden, zodat er wat meer ritme in kwam. Maar dan had ik hetzelfde probleem als jij, bij een grote maaltijd kreeg hij last van reflux. Dat heb ik dus niet gedaan, dan maar wat vaker voeden!

  Als ik jou was zou ik weer terug gaan naar de hoeveelheid die hij binnen houdt, dat is blijkbaar voor hem de passende hoeveelheid. En dan misschien een voeding meer, als hij hongerig blijft? Het speentje kan inderdaad ook helpen. Soms is het geen honger, maar zoekt hij troost.

  #10079592 Quote

  Dank je wel voor je advies Semna!

  #10079593 Quote

  Dank je wel voor je advies Semna!

  #10079594 Quote

  Dank je wel voor je advies Semna!

  #10079595 Quote

  Dank je wel voor je advies Semna!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10079606 Quote

  Oeps er ging Wat mis! Dank voor je advies Semna. K zal gewoon mijn gevoel volgen. Je hoort echt verschillende reacties van verschillende specialisten. Maar vannacht heb ik gewoon aan de normale hoeveelheid gehouden en dat ging prima. Is allemaal nog zo nieuw voor mij (1kindje). 


  Kim Beaujean
  Bijdrager
  #10081154 Quote

  Als je kindje spuugt krijgt hij te veel binnen. Ik zou hem vaker voeding aanbieden maar dan met kleinere hoeveelheden. Spuugt je kindje direct na de voeding of even erna? Ik weet niet of je dat weet maar na de voeding altijd je kindje even 30 minuten rechtop houden. Dus in een wippertje of op je arm.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct