Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Eet Veel Te Weinig En Heeft Rare Symptomen

 • Auteur
  Berichten

 • Rooslii
  Bijdrager
  #10159187

  Mijn dochter van 22 weken krijgt op dit moment nutrilon pepti ivm vermoedens koemelk allergie. zij drinkt al vanaf ongeveer 10 weken slecht. Eerst kreeg zij gewone nutrilon en ze begon steeds minder te drinken. Toen overgestapt op geitenmelk, dit ging even goed maar toen weer steeds minder tot het weer bijna niets was. Ze had ook eczeem dat is nu weg door hormoon zalf. Ze krijgt dus nutrilon pepti nu maar drinkt overdag weer heel weinig. Denk dat ze maar 50ml per keer drinkt. Snachts drinkt ze 1x 180+6 helemaal leeg. Maargoed alles bij elkaar is dit gewoon te weinig voor een baby van 7kg. Ze hikt ook veel, een soort hikboeren eigenlijk. Als ze de fles ziet begint ze heel goed en na 50ml stopt ze en huilt ze zodra je de fles weer in de buurt houd. Ze is niet ziek, haar temperatuur is goed en niets wijst erop dat ze ziek is. Ik weet ook zeker dat het niet aan de fles licht. Ze heeft ook altijd al een raar kuchje. Ik kan het niet verklaren, en ze heeft het al vanaf haar geboorte. Het is ook geen sprong, want het lijkt me niet dat ze 12 weken lang in een sprong kan zitten. Is er iemand die dit herkend? Ik loop al bij de kinderarts maar die dacht dat het samenhing met de allergie, die is nu weg en toen ik daar was afgelopen woensdag at ze nog best redelijk. Heb pas over 2 weken weer een afspraak met kinderarts. Wie herkend dit?? Ik ben echt ten einde raad, ik zij mijn meisje gewoon dun worden nu ik kan haar ribben zien!! Ze valt dus af. Ik ga maandag het consultatie bureau bellen maar ik ben zo ongerust ik zit hier echt te huilen. 

  #10159190 Quote

  Jeetje, wat een naar verhaal! Ik herken het wel, mijn zoontje is 38,5 week oud en weegt nog maar 7 kg.. start eten gaat goed maar dan een op andere moment is hij er klaar mee. Ons zoontje heeft dan geen allergieën dus ik denk niet dat het te vergelijken is, ik snap je zorgen heel goed! Wij lopen ook bij de kinderarts, ze heeft me altijd duidelijk gemaakt dat als ik me zorgen maak dat ik altijd mag bellen. Daarnaast is het een 24 uurs bedrijf dus schroom niet om te bellen! Ik ben zelf ook werkzaam in het ziekenhuis, bel liever te vaak dan te weinig! En mochten ze anders reageren omdat het geen kantoortijd is, jammer dan voor ze hebben ze het verkeerde vak gekozen 😉

  Wij denken bij ons zoontje dat hij de melk gewoon niet lekker vind, hij is geen grote eter (qua ontwikkeling gaat hij goed) en hij associeert eten denk ik met pijn. Hij kon namelijk vlak na de geboorte niet poepen (geen ernstig probleem, is sinds een week of 5 opgelost), maar elke keer als hij at kreeg hij buikpijn. 

  Ik hoop heel erg voor jullie dat het niets ernstigs is. Als jou gevoel zegt dat je moet bellen, zou ik dat gewoon doen. Dan liever de kinderarts dan het cb, omdat de kinderarts het complete overzicht heeft en krijgt als je daar een kort lijntje mee houdt. 


  Eilandmeisje
  Bijdrager
  #10159192 Quote

  Heeft ze wel goede plasluiers? Mijn zoontje dronk van de zomer ook elke x maar 50 ml en ben zijn plasluiers in de gaten gaan houden. De symptomen die jou kindje heeft herken ik niet. Ik ben naar de huisarts gegaan omdat ik me toen ook erg zorgen maakte. Doorverwezen naar het ziekenhuis en toen heeft mijn zoontje 6 dagen aan de sonde voeding gezeten om aan te sterken. Ik wil je niet ongerust maken maar die kleintjes zijn zo kwetsbaar. Je kan ten alletijden de huisartsenpost bellen. Sterkte.

   


  gebruiker941003
  Bijdrager
  #10159253 Quote

  Hoe is het met haar stoelgang? Spuugt ze veel? Loopneusje? Hoe slaapt ze?

  Het kan zijn dat de melkeiwitten in pepti niet genoeg verknipt zijn voor je dochtertje. En dat ze nutrimagen of neocate nodig heeft om van haar allergieklachten af te komen. Is er een andere arts waarmee je kunt overleggen? Huisartsenpost? Als ze niet genoeg plasluiers heeft zou ik sowieso vandaag aan de bel trekken. 


  Bnthee
  Bijdrager
  #10159260 Quote

  Hier ook herkenbaar, op de allergie na. Dochter heeft verborgen reflux en afgelopen week wilde zij ook niet meer drinken. Eerste beetje ging goed, daarna krijsen en fles weigeren. Na medicatie zitten we nu een beetje op de goede weg.

  Hier ook een gek kuchje, vaak de hik, soms happen naar lucht en ook soms zichtbaar pijn bij slikken. Heeft je kinderarts hier niets over gezegd? De combi reflux en allergie komt wel vaker voor!


  KL-E
  Bijdrager
  #10159296 Quote

  Als ik jou was, zou ik de kinderarts gewoon weer even bellen. Zoals hierboven ergens al n keer gezegd wordt: liever n keer te veel dan n keer te weinig!

  Ik ben nl van mening dat je bij medische zaken gewoon naar die personen moet gaan, die er ook voor geleerd hebben. Met alle goede bedoelingen en adviezen van alle hele betrokken mensen op het forum hier. Je hoofd wordt er alleen maar meer door op hol gebracht, want er worden je allerlei andere ziektes onbewust ‘aangepraat’. 

  Wel snap ik je zorgen heel erg goed en al helemaal je behoefte om het te delen, daar is dit forum dan wel weer fijn voor!

  Dus ik zou je arts gewoon bellen en verder lekker delen hier, want iedereen heeft het wel eens nodig om opgepept te worden door andere vaders en moeders, die heel goed jouw zorgen begrijpen!!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10159633 Quote

  Ons kindje heeft ook regelmatig dit soort klachten. Ook wij geven pepti en staan in contact met de arts. Als het huer even niet lekker gaat bel ik de arts, al is het maar voor advies. Ze vind het ook niet erg dat ik bel. Ik zou ook gewoon nu bellen, dan wordt er in ieder geval meegedacht.. 

   


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10159634 Quote

  Ons kindje heeft ook regelmatig dit soort klachten. Ook wij geven pepti en staan in contact met de arts. Als het huer even niet lekker gaat bel ik de arts, al is het maar voor advies. Ze vind het ook niet erg dat ik bel. Ik zou ook gewoon nu bellen, dan wordt er in ieder geval meegedacht.. 

   


  Famkok
  Bijdrager
  #10159868 Quote

  Wij hebben eigenlijk zelfse symtonen alleen drinkt mijn dochter wel oké! Nou niet altijd hele fles in 1x maar ik verdeel het altijd. Wellicht heb je er wat aan,,wat bij ons hielp was toch een andere fles. Ik gebruikte dr brown flessen maar ben overgestapt naar avent fles ook omdat ie dubbele gaten heeft. Kan zijn dat je dochter er geen kracht meer voor heeft en echt even moet bijkomen. Sinds dat wij zijn overgestapt gaat het beter omdat ze er dus minder moeite voor doet.

  Ook mijn dochter heeft vaak de hik, veel boertjes, winderig en ergste van alles toch echt eczeem! Arts adviseerde ons toch om haar vaker in bad te doen ( ondanks t slecht is voor eczeem) met zemelen of havermout we doen het echt heel kort max 5 min. Dat geeff haar toch een soort van verlichting en vaak drinkt ze dan ook weer beter. Focus je op betere werking van haar darmflora en ga langs een mesoloog!!! 

  Heel veel succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct