Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby En Puppy

 • Auteur
  Berichten

 • Daniek
  Bijdrager
  #10326818

  He

  Graag hoor ik verschillende meningen of adviezen.. ik ben in september uitgerekend van ons 1e kindje. Nu willen wij ook al heel lang een sheltie pup (kleine lassie). Nestje  Word verwacht tussen oktober en december. Veel mensen verklaren ons voor gek om dit tegelijk te doen. Wij zelf.zien de voordelen er wel van in.

  Gebroken nachten zijn er toch al, je wandeld met een baby ook veel, ik heb met mijn vakantiedagen erbij tot januari vrij, ga daarna minder werken en het schijnt super  leuk en goed te zijn om die 2 samen op te laten groeien.. 

  Na een baby komt.peuter en kleuter fase dus dat is ook pittig met een pup, dan misschien een 2e kindje of 3e ooit. Dus wanneer is het juiste moment?

  Iemand ervaring?


  JuBle
  Bijdrager
  #10326835 Quote

  Geen ervaring met een baby en een puppy. Onze hond was 2 toen onze dochter kwam. 

  Ik weet nog wel van de puppytijd dat ik het heel intensief vond. Vooral het zindelijk maken. Je moet dus naar buiten als jouw hond dat aangeeft. Echter kun jij straks pas met een baby naar buiten als hij/zij daar klaar voor is. Vraag mij af of dat te combineren is. 

  Toen mijn dochter geboren werd was het best een gepuzzel. Wij zorgden ervoor dat iemand hem smorgens meteen uit liet. De rest van de dag, toen mijn man geen verlof meer had, moest de hond wachten tot ik klaar was. Dat duurde wel eens langer dan anders. Voor mij voelde dat niet altijd goed. (Wij lopen 4x per dag, met een puppy loop je vaker maar wel korter). 

  De eerste 4/5 maanden vond ik het vooral heel lastig combineren. Maar de eerste maanden zijn voor jouw puppy juist ook heel belangrijk om te hechten en zindelijk te worden. 

  #10326841 Quote

  Ik zou het echt niet doen. Je baby vreet al energie. Dan moet je pup er elke keer na het eten, spelen en slapen uit. Pup opvoeden, kind opvoeden. Shelti’s hebben veel beweging en dus aandacht nodig. Als de pup in oktober geboren wordt, dan mag het pas in december het nest verlaten. Je hebt je hond dan waarschijnlijk niet zindelijk voor je weer gaat werken. Dan moet de pup ook al geleerd hebben een paar uur alleen te blijven.

  Wij hebben 2 honden (1,5 en 2,5). Zijn makkelijk en passen zich makkelijk aan qua uitlaten, maar ik had alsnog nauwelijks energie voor ze. Vergeet niet dat je de eerste weken na je bevalling blij mag zijn als je 1x een blokje om kunt op een dag. Daarna ben je kapot. Daarbij hebben pups ontzettend scherpe tanden en die zetten ze graag overal in. Ook in je kind als het gaat kruipen.

  Wacht tot je kind wat groter is. Mocht je nog een tweede kindje willen, neem dan een pup voor je zwanger wordt.


  Fleurol
  Bijdrager
  #10326847 Quote

  Denk dat je het een beetje te rooskleurig in ziet en er te gemakkelijk over denkt. Vorig jaar een pup gehaald, de oudste was toen 1.5 en ik was 1 maand in verwachting. Dat was prima te doen en we hebben nu een welopgevoede hond. Het eerste jaar vraagt gewoon veel aandacht en opvoeding voor de pup. En dan ook nog voor het eerst een kleintje – wat iedereen onderschat want je kan het simpelweg niet voorstellen hoe het écht is. Snap wel dat mensen je voor gek verklaren.

  #10326853 Quote

  Wij hebben een Sheltie van nu 4 jaar. Onze dochter is nu bijna 2. Ik weet dat ik de puppytijd als heel intensief heb ervaren. We wilden de hond echt heel goed opvoeden voor als we kinderen zouden hebben. Dit is absoluut gelukt en we hebben een fantastisch hondje, maar ik had er niet aan moeten denken om er een baby naast te hebben. Ik zou eerder de pup nemen als je kindje een richting de 1 zou gaan. 

  Sheltie is overigens een topkeus! Onze hond is fantastisch met onze dochter, pikt het ook als ze een keer per ongeluk te ruig speelt en is echt heel respectvol naar haar. Voordeel van een slim en zachtaardig ras 😊

  #10326876 Quote

  Onze fokker had ons niet eens een pup gegeven als er een baby aan zat te komen of net was. Dan zal de pup namelijk nooit de aandacht krijgen die ie verdient. 

  En daar geef ik haar groot gelijk in. Een pup is in het eerste jaar echt veel werk als je het goed wilt doen. Een baby weet ik nog niet maar dat zal ongetwijfeld meer werk zijn 😉

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10326877 Quote

  Ohja en op cursus zaten wat mensen met een pip en kleindere kinderen, zij hadden het in de bijtperiode van de pup extra lastig. Want scherpe en happende tandjes, gillende en rennende kindjes.. dat houdt elkaar in stand want je manier van reageren zorgt dat je pup al dan niet snel leert wat kan en wat niet. Maar misschien bijten sheltiepups minder 😉


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10326887 Quote

  Wij hadden een puberende hond toen mijn zoontje werd geboren, ook dat was aanpoten (was niet per se zo gepland). Vooral tijdens je kraamtijd met kraamverzorgster, visite, ik lag na de bevalling 3 dagen in het ziekenhuis.. het arme beest was echt een beetje van slag toen. Gelukkig had ze toen al een vrije stevige basis en kwam ze snel weer goed. Ook kon ze toen al langer alleen zijn en even rust vinden in de bench. Maar heb bijv. een groot aantal kraamvisites in cafeetje om de hoek gedaan, om de hond wat te ontlasten. Met een pup om ze zindelijk te maken moet je minimaal eens per uur (wij gingen elke 10 min, hierdoor was ze super snel zindelijk omdat het nooit fout ging). Dat redt je misschien niet met een baby erbij. 

  De combi jonge kind en pup is een uitdaging, maar dat is te doen als je het graag wil. Ben het met je eens dat de combi echt geweldig is. Maar precies tegelijk lijkt me voor jullie allemaal veel kans op een valse start.. hoe aanlokkelijk een nestje ook is, ik zou net iets langer wachten.. 

  Maar.. helemaal onmogelijk is je plan niet. Zorg voor dagopvang voor pups als je weer gaat werken (want je hebt wel 2-3 maanden nodig voor zindelijkheid en alleen kunnen zijn), is ook goed voor de socialisatie. Verdiep je er echt in zodat je goed voorbereid bent. En.. mocht je het toch doen, ga er dan ook voor, het zal financieel denk ik ook een grote stap zijn (met een pup ga je vaak naar de dierenarts). Ik denk, als je er allebei voor gaat kan het, alleen niet je hondje na een jaar op MP zetten omdat het binnen plast of naar de baby hapt of ‘we haar niet de tijd kunnen geven die het verdiend’. Dat zie ik zo vaak bij jonge gezinnen en die hondjes vallen vaak in verkeerde handen (broodfok, oefenprooi voor vechthonden). 

  #10326899 Quote

  Onze fokker had ons niet eens een pup gegeven als er een baby aan zat te komen of net was. Dan zal de pup namelijk nooit de aandacht krijgen die ie verdient. En daar geef ik haar groot gelijk in. Een pup is in het eerste jaar echt veel werk als je het goed wilt doen. Een baby weet ik nog niet maar dat zal ongetwijfeld meer werk zijn 😉

  Onze dochter is makkelijker dan onze 2e hond was 🤣

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct