Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby geen ritme in de nacht

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker403411
  Bijdrager
  #10086789

  Hallo allemaal,

  Mijn zoontje van 10 weken slaapt nog niet door. Is nog vroeg maar er zit totaal geen regelmaat in qua tijd dat hij komt. En vroeg me af hoe ik hierin kan bij sturen of dat een van jullie misschien tips heeft?

  Hij krijgt nu 4×160 en de laatste om 23 en dan krijgt hij 180. We maken hem dan wakker om 23 en de ene nacht slaapt hij daarna door tot 5.30 soms 4 en vaak ook 3 uur. Elke nacht weer een andere tijd. Speen helpt dan niet, hij wil dan echt drinken. 


  Roos van Dijk
  Bijdrager
  #10086803 Quote

  Ik geef je denk ik een antwoord waar je weinig aan hebt… ga er vanuit dat dit minstens tot een halfjaar duurt. Ik denk dat sommige ouders jaloers zouden zijn op 1keer wakker worden snachts.

  Mijn baby sliep tot 3 maanden soms maar stukjes van 2 uur en vanaf 3 maanden ineens van 7-7, en nu van 9-7. Soms een week met een gebroken nacht tussendoor. We hebben hier niets aan gedaan en een fles om 22-23 uur had geen invloed op de duur van zijn slaap. Overdag veel slapen had wel weer een positief effect op de nacht.

  als er een recept voor was, hadden vast alle ouders dat gevolgd. Hopelijk kunnen jullie snel wat langer slapen!


  Roos van Dijk
  Bijdrager
  #10086804 Quote

  Trouwens, mijn baby drinkt wel veel overdag (iedere 3 uur 180cc met 3 maanden en nu 210 met 6 maanden). Ik bied hem meer aan dan hij wil, maar dan heeft hij iig nooit te weinig. Babys drinken nooit meer dan nodig is, anders was mijn baby nu al enorm geweest.

  Misschien is dat het? Dan is hij altijd om 7-8 uur klaar met drinken.


  gebruiker403411
  Bijdrager
  #10086821 Quote

  Dat kan ik misschien wel proberen om meer overdag aan te bieden. Slapen overdag is geen probleem alleen na de fles van half 7 heeft hij beetje moeite met in slaap komen maar slaapt daarna door tot we hem wakker maken. 

  Heb jij de fles van 23 gewoon laten vallen? Soms twijfel ik daarover om hem dan niet wakker te maken. Mijn eerste had wel een ritme namelijk, duurde wel tot 7 maanden voordat hij doorliep maar die kwam standaard altijd rond dezelfde tijd en niet zo verschillend als deze.

  Dankjewel voor de tip


  Champagne
  Bijdrager
  #10086837 Quote

  Oei, mijn kindje slaapt pas 2 maanden door dus ik ken je gevoel heel goed! Hij is rond de 7 maanden door gaan slapen. Ik had ook van alles geprobeerd, maar niets hielp…totdat hij ging eten. Rond de 7 maanden was hij gewend aan vast voedsel naast de melk. Havermoutpap, fruit, brood en een volledige maaltijd met groenten, koolhydraten en eiwitten. Eerst sloeg hij de nachtvoeding over en op een gegeven moment hoefde hij ook de fles van 23.00 niet meer. 

  Het is echt zwaar, maar het houdt gelukkig een keer op. 

  #10086841 Quote

  Hi,

  Misschien helpt ’t idd om hem overdag wat meer aan te bieden. Onze dame dronk altijd 5 flesjes van 180 als ze maar niet boven de 1000cc uitkomen volgens mij.. Maar als ie ze leeg drinkt zit ie door de dag heen misschien wat voller en helpt dat dan ook s’nachts. Succes! 


  Roos van Dijk
  Bijdrager
  #10086849 Quote

  meer dan een liter mag tegenwoordig:) gelukkig maar, anders had ik fulltime een huilende baby denk ik. er was geen wetenschappelijk bewijs voor eventueel schade aan nieren. je kunt op de site van het voedingscentrum kijken voor advies over eten en drinken aan baby’s. Gewoon een fles laten vallen kan echt geen kwaad. Je zou wat kunnen uitproberen. Ik ging altijd vroeg naar bed, en een fles om 23 uur vond ik daarom heel onhandig.


  Happy s
  Bijdrager
  #10086874 Quote

  Hoi hoi, misschien niet het antwoord wat je wil horen…

  onze dochter is nu 8 maanden en slaapt nog steeds niet door. 

  Krijgt weliswaar borstvoeding en gelukkig gaat het beter dus voorheen 15 x wakker worden was normaal. 

  Ieder kind ik anders maak het je zelf comfortabel door bedje naast jou bed zodat je er gemakkelijk bij kan. 

   


  Happy s
  Bijdrager
  #10086875 Quote

  Hoi hoi, misschien niet het antwoord wat je wil horen…

  onze dochter is nu 8 maanden en slaapt nog steeds niet door. 

  Krijgt weliswaar borstvoeding en gelukkig gaat het beter dus voorheen 15 x wakker worden was normaal. 

  Ieder kind ik anders maak het je zelf comfortabel door bedje naast jou bed zodat je er gemakkelijk bij kan. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct